Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 14

• 69 462
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
От Фантастико взех пилешко филе насипно. Когато го сложи на кантара, изписа, че е от Украйна. Вече не знам какво да купувам. Преди взимах пилешко филе на Росо на космически цени. Докато един ден ми се умириса хладилника на развалено от неразпечатано филе в срок а годност. Не се учудвам, че и контрафилето е вносно.

# 631
Ето и в Турция по колко са яйцата на пазара, 24-25 стотинки

# 632
  • софия
Леми похвали контрафилето от Ф., хубаво изглежда и при нас, само че е испанско. Или поне във филиала, в който пазарувах.
Имаше българско месо с малко намаление, към 12% (ако запомних), гърди с кост.
И аз по препоръка на Леми се бях засилила, но и при нас беше испанско. Взех си по традиция от месарницата, че съм се нагласила за друсан кебап (знам, че месото трябва да е по-мазно, но вкъщи не ядем такова, само на вратна пържола Simple Smile).

# 633
От Фантастико взех пилешко филе насипно. Когато го сложи на кантара, изписа, че е от Украйна. Вече не знам какво да купувам.
А де! Вчера този с тържищата каза, че заради войната в Украйна, Полша изнася много голямо количество яйца за там.
Сега пък украинско пилешко филе, значи не са толкова зле от към кокошки. 🙄

# 634
Отивам в Турция на пазар. Grinning
Яко ни цакат търговците, то е ясно.

В Тмаркет днес имало пилешко филе по 10 лв/кг. Някой взимал ли е, заслужава ли си?

# 635
Скрит текст:
Браво!!! и аз това щях да постна. Клиентите отдавна се изнесоха кой при съседите на пазар кой за постоянно да живее другаде. Събирате се 4 дами в една кола и пълните багажника. Екскурзия плюс пазар.
Скрит текст:
Проблемите на клиентиет са да стигнат директно до производителя. Проблемите на производителите са да се отърсят от тунеядците на входа и на изхода. Има два сценария или се премахват всички тунеядци или се затваря производството и няма пари за никого. Производителите си ядат яйцата. Други си ядат амбалажа, трети си ядат фуража и т.н.

# 636
Аз също заглеждам от известно време 180-те яйца от Метро, ако не бях взела 5 кутии от Кауфланд, вече щях да съм отишла до Метро...😃 Ако се комбинира човек с другарче (или пък с няколко), още по-лесно се оползотворяват 1, 2, 3 кори с яйца. За протокола- вторник вечерта купих яйцата, вече сме изяли около две кутии. Една вечеря с праз, гъби и яйца и още едно ядене с яйца (за четирима) и двете кутии са в историята...😉 А дори не съм правила кекс, гофрети, баница и т.н. В нашите хладилници изпробвано яйца не са се разваляли (по принцип издържат много време продуктите в хладилниците ни)- купувала съм по 4-5 кори, също и великденски сварени и боядисани в опаковки по 10 броя (в Кауфланд преди години ги бяха намалили от 5 лева за по левче за кутия😉, сигурно 15-16 опаковки бях взела тогава), но не се развалиха и си ги ядохме с кеф.🤩
Месото в Т-маркет почти винаги не ми харесва на вид, често е засъхнало или с променен цвят, много рядко купувам...но може и да зависи от конкретния магазин.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 23:19 от dolce miele

# 637
Яйца и аз взимам повече, когато има промоция. Издържат без проблем над месец в хладилника. Сега сме с нов и в него сигурно повече ще издържат. Преди Коледа бях купила портокали и миналата седмица изядох последния, като по нищо не личеше че е стоял толкова време в хладилника.
П.П. Другата седмица ще има в Лидл пилешко бонфиле на 11 лв май.

# 638
  • София
От Тмаркет месо не купувам. Не съм виждала свежо месо там. И мирише на лошо. Sad

# 639
Малко спам, но един забавен клип по темата за цената на яйцата. Явно не е само българска тенденция.

# 640
Ние двамка вкъщи си изяждаме по 120 яйца на месец минимум, ама няма как как да ги събера в хладилника Joy

Аз също заглеждам от известно време 180-те яйца от Метро, ако не бях взела 5 кутии от Кауфланд, вече щях да съм отишла до Метро...😃 Ако се комбинира човек с другарче (или пък с няколко), още по-лесно се оползотворяват 1, 2, 3 кори с яйца. За протокола- вторник вечерта купих яйцата, вече сме изяли около две кутии. Една вечеря с праз, гъби и яйца и още едно ядене с яйца (за четирима) и двете кутии са в историята...😉 А дори не съм правила кекс, гофрети, баница и т.н. В нашите хладилници изпробвано яйца не са се разваляли (по принцип издържат много време продуктите в хладилниците ни)- купувала съм по 4-5 кори, също и великденски сварени и боядисани в опаковки по 10 броя (в Кауфланд преди години ги бяха намалили от 5 лева за по левче за кутия😉, сигурно 15-16 опаковки бях взела тогава), но не се развали и си ги ядохме с кеф.🤩
Месото в Т-маркет почти винаги не ми харесва на вид, често е засъхнало или с променен цвят, много рядко купувам...но може и да зависи от конкретния магазин.

Аз в чужбина съм виждала как без хладилник си стоят и винаги съм се чудила защо и как издържат тези яйчица Smile

Яйца и аз взимам повече, когато има промоция. Издържат без проблем над месец в хладилника. Сега сме с нов и в него сигурно повече ще издържат. Преди Коледа бях купила портокали и миналата седмица изядох последния, като по нищо не личеше че е стоял толкова време в хладилника.
П.П. Другата седмица ще има в Лидл пилешко бонфиле на 11 лв май.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 23:08 от Diffuser

# 641
  • София
Яйцата няма нужда да са в хладилник.
За да се запазят  само не трябва да са на пряка слънчева светлина.
Гарантирано е, че няма да ви прокарат.

# 642
  • София
Зимата яйцата ги държа на остъклен балкон, но лятото са в хладилник.

# 643
Ужас, аз се чудя какво е това пазаруване, като пред края на света, плюскане да има...
Ако става въпрос за яйцата, то "плюскането" е едно и също, просто яйцата се купуват наведнъж, а не кутия по кутия.🙂
Имам приятели, които пазаруват веднъж на 2 или 4 седмици, за тях това е нормалното пазаруване, а не като пред края на света.🙂

# 644
Ако моите 120 яйца изглеждат като края не света не знам Satisfied развеселихте ме  Satisfied 30 дни по 4 яйца на ден за двама души Satisfied

Ужас, аз се чудя какво е това пазаруване, като пред края на света, плюскане да има...

Общи условия

Активация на акаунт