Избор на Airfryer - тема 2

• 110 377
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! От днес съм собственик на уреда  на Тефал с грил. За сега пробвахме картофки и крилца - страхотни станаха. Въпросът ми е към ползващите го от повече време, не само на конкретната марка, а на този тип покритие. При леки драскотини проблем ли да се ползва?

# 166
Здравейте!
Днес подоаднах на темата, тъй като искам да си закупя такхв уред. Виждам че се обсъждат тези които са тип фурничка, но обърках ли е, не знам, сякаш не видях какво ползвате купено от БГ. Искам да инвестирам в нещо с много функции, обем, възможности, но така и не разбрах кое е най-доброто. Цената няма значение.

# 167
Момичета, всъщност между

Instant Vortex Plus ClearCook
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-air-fryer/

и

Tefal Easy Fry XXL
https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/tefal-ey701d15-09181563

има ли голяма разлика кой ще взема? Мисля че е удобно да виждаш храната, а и Instant Vortex е една идея по-малък като размери, има ли нещо за почистването или друго, което трябва да преценя?

# 168
Хора, бясна съм. Получих си фрайъра фурничка на финлукс от зора. Шишчетата липсваха, въпреки, че са описани в комплектовката и на зъбните колела липсва единия винт. Личеше си кашона, че е отварян и наново залепван с тиксо. Така ми се скапа настроението, то бива бива ама, според мен си имат крадец в склада или някой от онлайн магазина им. Оплаках им се по телефона, писах и имейл, дано да не се стига до ескалация, че така съм афектирана.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 00:54 от dani-ela-80

# 169
  • София
На мен миналата година ми липсваше част от окомплектовката, писах имейл и ми я пратиха заедно с много извинения

# 170
И при мен е част от окомплектовката: 10те шишчета и болта на едното зъбно колело. Не знам ама с парите си човек да се ядосва, куриера не ми предостави дори възможност за преглед, остави го и изчезна, в движение само спомена, че ще ме разпише и дим да го няма.

# 171
  • Бургас
Здравейте!
Днес подоаднах на темата, тъй като искам да си закупя такхв уред. Виждам че се обсъждат тези които са тип фурничка, но обърках ли е, не знам, сякаш не видях какво ползвате купено от БГ. Искам да инвестирам в нещо с много функции, обем, възможности, но така и не разбрах кое е най-доброто. Цената няма значение.

От по-скъпите марки имаТефал , но не съм видяла някой в темата да коментира, че я има.Аз се чудих между нея и Финлукс, но понеже не бях сигурна дали ще ми хареса купих по-евтиния вариант.Засега се справя чудесно и много ми хареса.
Скоро видях, че Нинджа са пуснали 2 модела.Сега ако избирам може би щях да взема по-голямата на Нинджа, защото много харесвам марката, но тя е доста по-скъпа.

И двете ги има в БГ сайтове.

# 172
Благодаря за отговора Simple Smile
Вижте какво ще има в Метро от 24 ти ноември - фурничка и обикн. фрайер.
Как ви де струваткато параметри?
Тази фирма Voltz не я знам ако трябва да бъда честна.

# 173
Фурничката е с малка мощност е не е ясно какви приставки има. Освен скаричките може да има въртящ се шиш, въртяща се кошница и най-рядко въртяща се приставка за шишчета.

# 174
  • София
Здравейте!
От днес имам Филипс XXL и макар че съм гледала няколко демоклипчета очаквах в кутията все пак да има някаква книжка с упътване и рецепти. Знам, че повечето имат. Понеже уредът беше последен, може ли да са забравили да я сложат или така си пристига? Има една миниатюрна с номерирани схеми и две с указания за безопастност.

# 175
# 176
  • София
Много благодаря!

# 177
Споделете рецепта и съвети, за първи път ще готвя във фурничката (Финлукс). Искам да изпека цяло пиле на въртящия шиш. Как го подготвяте, както обикновено или има нещо специално и ако пилето идва малко по-голямо и пречи на завъртането има ли друг вариант. На коя програма, на колко градуса и за колко време се пече. Тъмна Индия са ми тези уреди, нито мултикукър съм имала нито други подобни, този ми е първият от здравословните.

# 178
Пилето трва да е по-малко и да се овърже с готварски конец или с нещо друго, за да не стърчат крила и крака.
Варианти за печене - или на програмата за пиле на грил - има я описана в книжката, или на избрана от вас програма и време (в този случай трябва да се включи и функцията за въртене).

# 179
Малко съвети и от мен, в допълнение към горните.

Скрит текст:
Пилето трябва да е малко, т.е. да не е напомпано от производителя или търговеца с каквото там помпат пилетата, за да станат с тегло и размери на млади птеродактили. Идеалното пиле е около 1,200 – 1,300 кг.
Добре е да се накисне за няколко часа в солена вода, за да остане сочно при печенето. Солта задържа водата в месото.
След това пилето се измива и подсушава. Отлепя се внимателно кожата и под нея се пъхат парченца лимоново масло с подправки. Овързва се добре, за да се получи компактна форма. Намазва се с кашичка от зехтин (олио или друга течна мазнина), пушен червен пипер, черен пипер, чесън на прах, 1 с.л. подправка за пиле (др. подправки на вкус). Нанизва се на шиша и се пуска на програма грил. На всеки 10 минути фурничката се отваря и пилето се намазва пак с остатъка от маринатата. Следиш пилето и ако се наложи, удължаваш времето за печене.

Общи условия

Активация на акаунт