Избор на Airfryer - тема 2

• 110 374
  • 772
  •   2
Отговори
# 195
Аз съм с фурна Стар Лайт и не съм доволна. Голяма работа, че има три скари, като пече само това на най-горната. Върши ми работа, но сега не бих я купила.

# 196
Три ми звучи нереално и на мен да се ползват едновременно. Две най-много, мисля. И то пак ще зависи какво се приготвя.
А дали ще те затрудня ако помоля за размерите на въпросните скарички? В описанието на уреда видях само габаритни размери, трудно ми е да си представя вътре как и колко е, аз такъв тип фурничка не съм виждала на живо.

# 197
26/22 см. е решетката. И на две не може да изпече това на долния ред. Аз ползвам само едната скара.

# 198
Трите реда скари на всяка фурничка има смисъл да се използват в режим сушене. Това трае много време и периодично се разместват по височина.
Нещо дребно за печене също бих сложила на два етажа, но-по рехаво, за да преминава горещия въздух, и на половината време да променя местата им.
Всеки сам преценява кое повече харесва. Аз имам опит и от стандартен фрайер и от фурничка, и определено предпочитам фурничката.
Да не коментирам тефлоновото покритие на стандартните масовки
А и колко време ми отнемаше кисненето и миенето на нещата от стандартния след всяка употреба.

# 199
Тази рецепта може ли да я изпълня с фрайъра фурничка. На решетката предполагам се редят, хартия за печене да слагам ли или решетката ще си направи чертите на скара. На коя програма мога да ги изпека.

# 200
Никакви хартии за печене, направо на решетката. Е, няма да имат черните резки от скара на жар, но ще станат без проблеми.
Стърчащи хартии за печене и алуминиево фолио, ако се веят спокойно, може да стигнат до вентилатора и да съсипят уреда.

# 201

На средната тавичка ли е най-добре и на програма за пилешки бутчета да пека.

# 202
Хм, ще ги пратя да разгледат и фурничката Финлукс може би, от нея като че ли видях доволни отзиви в темата. Размерът на скарата същият ли е като на Стар Лайт? Гледам че има приставка за шишчета, а Стар Лайт няма но пък има по-дълга гаранция...

За нуждата от обръщане на нещо - скептична съм че някои неща няма да имат нужда, в какъвто и да е фраер. Моят е малък и примерно шницел дето заема дъното на кошницата не очаквам да се сготви отдолу по същия начин щото имало дупки. Има, но те са покрити от шницела и не е като да циркулира въздух през тях. Съответно се запича по-слабо от долната страна и обръщам за малко накрая. Дребни неща като малки кюфтенца си имат разстояние да ги обдухва отвсякъде и с тях няма нужда.

# 203
Аз пека на средната позиция. Във фурничката не ми се налагало да обръщам нещо, ако има достатъчно пространство на скаричката, за да влиза горещ въздух от долу.
Май размерите на всички фурнички са еднакви

# 204
И аз съм с Финлукс доволна засега от има няма 10 дни:blush:
Чудя се за пиле на шиша , отзиви и идеи?!

# 205
Да😜😛 Това беше коледното ни пиле, тежеше сурово около 1,6- 1,7 кг. Много беше вкусно.🙂 Фурничката е от Кауфланд.
 Във фурничката де побира спокойно дълбока чиния с диаметър 23 см. От същия комплект основните чинии (25 см) не влизат (поне не на средното ниво, не съм пробвала на другите).

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 23:30 от dolce miele

# 206
Аз се снабдих с дълбока квадратна тефлонаво тавичка. Идеално пасва върху решетката.
Направих пържолките станаха божествени. Това ми е първо готвене, миналата седмица щях да пека пиле на шиша, но стана един инцидент в къщи и се замотах доста, та пропуснах. Гледах клипчета в ютуб омотават долната тавичка с алуминиево фолио, да не иска чистене после и аз така направих чиста работа, само го обелих и смотах и в коша. Решетката се изми много лесно, а пръски нямаше никакви във фурничката.

# 207
А защо продължавате да купувате тефлонови гадории?
Долната тавичка се мие много лесно, няма смисъл да се харчи алуминиево фолио, което струва не малко пари и после отива на сметището без да може да се рециклира или да се разгради.
И аз понякога използвам фолио, но когато се налага, не да си спестя 10 секунди на мивката или заемане на малко място в миялната.

# 208
Ако намеря неръждавейка с такива размери ще си взема, но нямаше никъде.

# 209
Скрит текст:
Да😜😛 Това беше коледното ни пиле, тежеше сурово около 1,6- 1,7 кг. Много беше вкусно.🙂 Фурничката е от Кауфланд.
 Във фурничката де побира спокойно дълбока чиния с диаметър 23 см. От същия комплект основните чинии (25 см) не влизат (поне не на средното ниво, не съм пробвала на другите).
Нещо не се е качила снимката с пилето.😄

Общи условия

Активация на акаунт