Избор на Airfryer - тема 2

  • 110 205
  • 772
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 24 749
Не залепват нещата на стоманените решетки. А заемат много по-малко място в миялната и няма покрития със съмнителен състав, които се люпят и не са безопасни.
Да, вратата може да се сваля.
Благодаря, значи сигурно този ще е че в момента е осезаемо по-евтин от Стар Лайт, освен че има и това за шишчетата.
Миялна машина намат където ще отиде фурничката, всичко ще се мие на ръка.

# 226
  • Мнения: 28 994
Тогава ще е трудно почистването на скарите, да слагат хартия за печене или алуминиево фолио, за да ги предпазва.
На мен скаричките точно затова ми допадат, че много лесно се мият в съдомиялна и няма нужда от търкане.

# 227
  • Sofia
  • Мнения: 1 609
Понякога загрявам фурничката със скарите предварително, после омазнявам и тогава мятам месото. Случва се и направо да пека. Залепване си има. Не е да е без хич. Обаче не е фатално. Аз мия на ръка и пак се оправям. С четка ми се измиват най-хубаво.

# 228
  • Мнения: 7 856
На ръка скаричките се мият лесно, като се използва четка. Може преди това да се накиснат в долната черна тавичка с малко веро.

# 229
  • Sofia
  • Мнения: 1 568
УРЕД ЗА ГОТВЕНЕ TEFAL FW501815 2050 W, EASY FRY OVEN&GRILL, ЧЕРЕН
моля за мнение

# 230
  • Мнения: 24 749
Тогава ще е трудно почистването на скарите, да слагат хартия за печене или алуминиево фолио, за да ги предпазва.
На мен скаричките точно затова ми допадат, че много лесно се мият в съдомиялна и няма нужда от търкане.
Е то ако ще е всичко на хартия или фолио... язък че са решетки.
За съдомиялната спор няма че е хубаво нещо, но не всяко домакинство има. Ще им кажа че ще пада киснене и търкане и да си решават вече.
И на мен ми е трудно да си представя да не залепва храната и затова питах. Като не е и за мен, ще ме е яд още повече ако ги подведа какво да си купят, а пък разчитат на мен да ги ориентирам и да го закупя за тях...

# 231
  • Sofia
  • Мнения: 1 609
Е, зависи какво се готви, как се готви. Не е нужно за всяко нещо хартия, но и почистването (ръчно), да не се лъжем, но не е "като детска игра", както някога се рекламираше. При мен залепване е имало и в стария фраер с кошницата, която е уж с незалепващо покритие...
На скарите им е хубавото, че не ги жаля при миене. Но пак казвам – невинаги има търкане и киснене. Зависи и от ползването.
На някой ако точно незалепването му е най-важният компонент, да търси друг уред, тоя не е за него.

# 232
  • Мнения: 7 856
Първият ми фрайер беше с кошница и уж незалепващо покритие
Много трудно се миеше, трябваше да кисна кошницата в долната част, трябваше да има много вряла течаща вода, която да отмие втвърдената мазнина от месото. Така че всичко е субективно. Никога не бих заменила фурничка с уред с кошница. Но това е лично мое мнение.

# 233
  • Мнения: 173
Здравейте, отскоро имам smax 12l, фурничка. Онзи ден сложих пресни картофи във въртящата се кошница, около 1 кг. Не ми се получиха. В упътването пише 20 мин. Не бяха готови. Добавих още 10. Пак не стана работата и ги зарязах. Стояха сурови.
Моля как Сийка, която има същата и Недоволна, която има подобна, да споделят как е при тях.
С бланширани още не съм пробвала.
Благодаря предварително !

# 234
  • Мнения: 32 093
Ако сега трябваше да избирам между фурничката и фрайъра с кошница, щях да избера фурничката.😃 Имаме и двата вида, и двата си ги харесвам, но определено миенето на кошницата ми е много по-проблематично. Гледам да я мия рядко, затова се използва за сухи неща или с хартия за печене, или с друг малък съд...Много по-лесно се накисват скаричките на фирничката- под накисване да се има предвид поставяне във вода или вода с веро- идеята е да не засъхват остатъците от храна. От известно време фаворит ми е измиване чрез накисване в гореща вода с половин- една таблетка за съдомиялна.🙂 За леко зацапване си е супер и с четка и препарат. Не помня някога нещо да ми е залепвало във фурничката...🤔
Вероятно пише "20 минути" за някакво определено количество картофи (*примерно в упътването на моята фурничка, това количество беше нещо като 300- 400 гр картофи). За повече си трябва и повече време. Аз съм правила около 950 грама картофи (не бланширани), овкусени с мазнина и подправки, за 35 минути (исках да ги допека за още малко, но вкъщи ги харесаха и така, не им се чакаше😅). Бланшираните картофи стават по-бързо- нормално, те са все пак обработвани термично...🙂

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 17:15 от dolce miele

# 235
  • Мнения: 28 994
За картофите – пресните стават по-вкусни от бланшираните. Това първо.
Зависи от сорта на картофите – не всички са подходящи за пържене. Това второ.
Трето, аз не ползвам почти готовите програми. Слагам, нагласявам градусите според зависи какво пека, най-често на 180 или 200. Времето е произволно. Гледам през стъклото, отварям вратичката, разбърквам при нужда и когато е готово, вадя. Ако се налага, удължавам времето.
Четвърто. За печенето в кошницата е важно 1-2 пъти да се извади и да се разтръска хубаво. Не съм засичала, но картофите стават за 20-30 минути май.
Пето – не пълнете кошницата. Най-добре е да е наполовина пълна. Така по-лесно се разбъркват картофките. И не забравяйте да включите въртенето на кошницата, че понякога човек може да забрави. Simple Smile
Преди да сложа картофите в кошницата, ги кисна във вода, подсушавам ги и ги омазнявам хубаво с мазнина. Не чак да капе, но и да не са сухи.
И пак – печете, докато стане готово, не гледайте какво пише в книжката.

ПП За това колко е важен сортът на картофите се сетих наскоро, когато правих за втори път картофени кюфтета. Първия път станаха разкошни, просто перфектни. Втория път обаче... Същото количество съставки, същата технология, само сортът на картофите различен. Вместо да останат оформени, се разляха, при обръщането се разпаднаха и изобщо... Пълен провал.

# 236
  • Мнения: 32 093
Съгласна съм за сорта на картофите.😀 Важно е за времето на печене. Има едни, които стават много бързо, но сме попадали и на такива, които са били доста твърди. Важно е и на какви парчета ще се нареждат картофите.
 В по-горното си мнение визирах картофи във въртящата се кошница на фурничката. Разтръскването в стандартен фрайър с кошница не е достатъчно, ако картофите са повечко и са пресни (не бланширани)- трябва си разбъркване. Във въртящата се кошница слагам и не ги мисля, те си се въртят и разбъркват сами.🙂

# 237
  • Мнения: 8
Ще взема и аз да си купя един такъв уред. То с тия цени на олиото си е добра инвестиция. Simple Smile

# 238
  • Мнения: 43 722
Днес за първи път направих пържени картофи в Кауфландската фурничка и беше пълно фиаско. Едва ли ще повторя някога.

# 239
  • Мнения: 15 069
Аз още не съм се престрашила да направя картофи в Стар лайт-а, в другия правех често. Имам шесто чувство, че в този няма да се получат. Joy

Общи условия

Активация на акаунт