Избор на Airfryer - тема 2

  • 110 200
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 361
Момичета дилемата ми е между новия Тефал XXL fry and grill с 2 зони и Cosori dual. Не отричам предимството на долния реотан, но има ли миризма на пластмаса при Cosori?  Това ме притеснява най-много при тези уреди,понеже имат различни ревюта за миризма на петролни продукти.

Аз съм от две седмици с Косори дуал и съм много доволна, нямаше миризма на пластмаса. Правили сме пилешки филенца с корнфлекс, сладки картофи, сьомга и от бланшираните картофи, всичко беше много вкусно. Нямала съм друг подобен уред и не мога да направя сравнение. Косорите го взех от немския амазон за 143 евро, 6.4литра.

# 241
  • Мнения: 32 092
Днес за първи път направих пържени картофи в Кауфландската фурничка и беше пълно фиаско. Едва ли ще повторя някога.
А как ги приготви, че резултатът да е "пълно фиаско"?🤔🤔 Какви картофи, по какъв начин нарязани, как овкусени, на каква програма, за колко време и на какви градуси?🙂 Във въртящата се кошница ли?

# 242
  • Мнения: 43 722
Направих ги в кошницата. Картофите бяха студени от хладилника, нарязах, подсуших, омазах с олио и ги пуснах на зададената програма.
Количеството беше 3 картофа и половина, демек грамажът по указание не е надвишен. Не съм разтръсквала допълнително кошницата по време на готвене.

# 243
  • Мнения: 7 856
Като гледам как са нарязани, не се учудвам от фиаското
Картофите за пържене трябва да са с еднаква дебелина, желателно е профилът да е квадратен, а не правоъгълен.
При каква неправомерни парчета не се изненадвам от фиаското. Още нещо - сигурни ли сте, че кошницата се е въртяла? Ако не е зададена програма за пиле на грил, въртенето се пуска от друго копче.
Защо не пробвате еднократно бланширани картофи?

# 244
  • Мнения: 43 722
Да, въртеше се, наблюдавах я на няколко пъти. За това как да се режат картофите- не съм си и помислила, че упражнението трябва да ме напряга, а да ми помага да действаме заедно бързо в кухнята. Някой ако има снимка на нарязани картофи по правилата, може ли да я пусне, че да си видя грешките? Едва ли ще пробвам пак, но поне да съм наясно.

# 245
  • Мнения: 7 856
Не може да не сте яли картофи в заведение...

# 246
  • Мнения: 28 994
Аз картофи не съм снимала, защото какво да им снимам, но намерих снимка в нета. На пръчици ги режа и аз, без значение къде ги пържа.



Трябва да се разтръска кошницата, за да станат равномерно изпържени.

# 247
  • Мнения: 32 092
Мариат, и аз да питам, видя ли, че кошницата се върти?🤔🤔
1) За да загорят толкова в краищата, вероятно парчетата са постояли на едно място. А когато се върти, кошницата си ги разбърква...
2) Наистина могат да бъдат нарязани и по-равномерно, да са приблизително с еднакъв размер парчетата. Неравномерно нарязване може да е причина парчетата да не се разбъркват добре. Аз режа картофите на филийки, после на "пръчици" (с приблизителна дебелина колкото "филийките"). Така ми е и по-лесно на мен лично, не ме напряга. Понякога нарязвам малките картофчета на малко по-тънко.
3) Нямам снимка сега на нарязани картофи. Да речем, около 1 х 1 см дебелина на пръчиците, дължината е според размера на картофите. Големите картофи режа напречно, за да не са твърде дълги пръчиците.
* Обикновено режа картофите леко по-дебели, отколкото на показаните снимки, както и не ги оставям чак толкова дълги, колкото на първата снимка. Така предпочитам и ми е по-удобно да режа.🙂
Накратко- задължително пробвай пак с картофи.😃

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 23:51 от dolce miele

# 248
  • Мнения: 43 722
Признавам си, нямах идея, че трябва да приличат на бланширани картофи. Че аз ще ги режа повече време, отколкото ще ги пържа в обикновен тиган... Долче, поглеждах фурничката- въртеше се, но забелязах, че някои картофчета са залепени за кошницата. (Такива имаше и след ваденето им в чиния.) Не им отдадох значение, защото мислех, че на следващо завъртане ще се размърдат и сами.

# 249
  • Мнения: 7 856
Снимката е от мрежата, а който го мързи да реже равномерно картофи за пържене, продават ръчни машинки за рязане.

# 250
  • Мнения: 43 722
Не ме мързи, просто не е моят начин на действие.

# 251
  • Мнения: 32 092
Мариат, възможно е също и сортът картофи да не е от "подходящите", а за залепването- вероятно е трябвало да се добави още малко мазнина. Омазнени добре картофи (примерно 1 с.л., а не 2-3 капки) трудно ще се залепват. Има един сорт картофи, които са много податливи на разкашкване и дори при пържене в много мазнина пак се трошат, не стават хрупкави...ако си попаднала на такива, няма спасение.😉
На мен пък ми е по-трудно да режа картофи на полумесеци и да изглеждат равномерно.😄 По-лесно ми е първо на филийки и после на пръчици.🙂

# 252
  • Мнения: 43 722
Долче, опитах няколко картофа и ми се сториха добре омазнени. Това го бях запомнила от темата и го спазих.

# 253
  • Мнения: 1 690
Моите картофи във фурничката на Стар лайт също не станаха. Станаха, ама не такива, каквито трябва да бъдат.
Тези ги правих в Хома с кошница. Те ни харесаха, но най-много ги обичаме подредени един до друг върху хартия за печене и във обикновената фурна изпечени.

# 254
  • Мнения: 173
И моите изглеждаха като на mariat.  Отвън  изгорели , отвътре сурови.  Закачат ли се за мрежичката, трудно се откачат и изгарят. Май ще правя само бланширани,  а другите в тигана... Още не съм му хванала цаката.. Здраве да е..
п.п. Да, като се режат не трябва да има такива остри връхчета, че именно те се закачат.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 21:09 от el73

Общи условия

Активация на акаунт