Вреда от еър фрайър

• 3 323
  • 52
  •   1
Отговори
Здравейте.Моля не ми се смейте много 😁
Откакто готвя в еър фрайър,след консумация на храната приготвена в него не ми е добре-гади ми се,боли ме глава и т.н.Не е до храната-всякакви неща съм приготвяла.Че готви с горещ въздух е ясно,но какви други процесе протичат?Възможно ли е да е токсичен,или пък покритието нещо?.. За мен както и да е,но да не навредя на децата.Моят фрайър я евтин (120лв.от Лидл).Може би по-скъпите да не правят такива проблеми.Някой друг така? Благодаря на отзовалите се.

# 1
  • София
А какво готвиш на него?
Каква храна, съставки, подправки?

# 2
Вероятно е с тефлоново покритие

# 3
Ние имахме на Philips и също не се чувствах добре. Не точно гадене, но изпитвах дискомфорт, докато се храня, насила преглъщах все едно ям нещо неприятно. Картофи пробвахме 3 пъти и два пъти пиле, отделно ги правихме. Като подправки сол и олио само.
Мъжът ми и детето нямаха проблеми като моите, те пък не харесаха вкуса и затова се разделихме с машинката.

# 4
Съжалявам но за 120 лева няма как да очаквате качество.
Аз съм със скъп еърфрайър и нямам никакви проблеми.

# 5
  • София/Севлиево
Моят също е Филипс.На промоция ми излезе около 100 лв.Никой не се е оплаквал след консумиране на приготвена в него храна(но го ползвам много рядко,максимум 4-5 пъти в годината).Предпочитам си Фърста и туй то (уред за готвене под налягане)...

# 6
  • София
Аз пък не виждам смисъл във всякакви допълнителни модерни уреди. Имам си стандартна фурна, която има функция грил, вентилатор, таймер, бързо загрява, автоматично може да се задават градуси и време. На нея правя всичко - печено, "пържено", гриловано и т.н.
Възможно е да има тефлон в уреда или пластмасата да е кофти и при нагряване да отделя какво ли не.

# 7
Техника от веригите за хранителни стоки избягвам да купувам.
Излъгах, купиха ми уред за гладене на пара от Кауфланд.

Еър фрайъра ми е на Тефал, от Технополис. Стар модел е вече. Не сме имали проблем след консумация на приготвена в него храна. Ядем цялото семейство.

Проверете дали покритието някъде не е нарушено.
Аз скоро сменях купата на милтикукъра. Покритието беше надупчено и бях забранила да се готви в него.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 13:54 от Бетелгейзе

# 8
  • Банско
Възможно е от тефлона или найстина някаква пластмасова част да отделя нещо. За тефлона със сигурност, гледайте филма: Dark Waters (Тъмни води) ужасяващи неща за фабриките в Сащ.
Те започнаха тефлон да слагат и в стандартните фурни! Няма измъкване от вредни химикали вече за съжаление.

Има само съдове вътрешни на мултикукър, с керамично покритие и ако на еърфраера може да се смени, може би е добра идея.

# 9
  • София
Възможно е да е тефлонът или някой пластмасов чарк, но е малко вероятно. Тефлонът се уврежда сериозно, когато е в контакт със сгорещена мазнина или когато се надраска, а в еър фрайъра не се ползва или се ползват няколко пръсвания мазнина и не се разбърква нищо.
В уреда не протичат никакви процеси, които сами по себе си да доведат до подобни симптоми.

# 10
Да не би пък главоболието и гаденето да са по други причини и да не са свързани с този фраер? Ако се храниш с храни, пак домашно приготвени, но по друг начин, тогава нищо ли ти няма?

Защото ако е някакво натравяне, то едва ли би се задействало веднага след хранене. Някакви вещества би трябвало да се натрупват с времето и да вредят по-постоянно, след като вече са се натрупали. Така ми се струва.

# 11
Майка ми има точно този еър фрайър от Лидл и няма такива оплаквания, а тя по принцип е с чувствителен стомах.

# 12
Моят фраер е от Лидл, даже е втора ръка и съм с нервен стомах. Доста неща се правят вътре. И нямам и бегли наченки на дискомфорт.

# 13
  • Melmak
Има ли тефлон в него?

Аз мултикукър имам, нещо като подарък ми е, с тефлоново покритие. Не съм го ползвала нито веднъж заради това покритие.

# 14
Всички са тефлонови май.

Общи условия

Активация на акаунт