Вреда от еър фрайър

  • 6 331
  • 65
  •   2
Отговори
# 60
  • Мнения: 554
А ако се готви в хартиени кошнички и храната не докосва покритието изобщо отново ли е вредно? От циркулиращия въздух вътре попада ли нещо вредно в храната?

# 61
  • София
  • Мнения: 6 848
А ако се готви в хартиени кошнички и храната не докосва покритието изобщо отново ли е вредно? От циркулиращия въздух вътре попада ли нещо вредно в храната?

Не, освен ако покритието не е увредено.

# 62
  • Paris, France
  • Мнения: 17 734
Хартиените кошнички съдържат вредности. Наскоро четох, че и силиконът не бил особено полезен. Много горещият въздух и изгарянето на храната до хрупкава кора също са вредни.

В резюме - като искате полезно - сурови зеленчуци, готвене на ниска температура или до максимум 117°С в експрес тенджера от неръждаема стомана и стига толкоз.

# 63
  • Мнения: 540
Хартиените кошнички съдържат вредности. Наскоро четох, че и силиконът не бил особено полезен. Много горещият въздух и изгарянето на храната до хрупкава кора също са вредни.

В резюме - като искате полезно - сурови зеленчуци, готвене на ниска температура или до максимум 117°С в експрес тенджера от неръждаема стомана и стига толкоз.

Може ли източник на информацията за 117С да дадеш, изглежда ми странно число и то да е валидно за всички храни под слънцето още по-странно.

# 64
  • Paris, France
  • Мнения: 17 734
Може.  https://springseternal.com/unwanted-health-consequences-of-high- … igh%20temperature.

Температурите са по скала на Фаренхайт, не Целзий и трябва да се обърнат.

Всяка топлинна обработка, която предизвиква реакция на Mallard предизвиква жестока загуба на витамини и производство на вещества, които са възпалителни и предизвикват рак.

Готвенето на храна при много високи температури създава опасни съединения като канцерогени (HCAs, PAHs, акриламид) и причиняващи възпаление напреднали крайни продукти на гликиране (AGEs), увеличавайки рисковете от рак, сърдечни заболявания, диабет и генетични увреждания, като същевременно насърчава растежа на бактериите, ако не се сготви в дълбочина.

Оff - бръчките са гликация.

# 65
  • Мнения: 540
Не видях да пише 117С в тази статия. Няма как да има една температура за всички храни. Можеш ли да изпечеш хляб на 117С ? И също така къде е времето, дали 4 часа печене на 117С е по-добре от 20 минути на 190? Дали за всяка храна отговора е един и същ? Като цяло статията казва, че по-ниски температури на готвене са по-добре, по-малко готвене е по-добре. Варене по-добре от пържене и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт