Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 11 616
  • 156
  •   2
Отговори

Цвят на годината за 2025 на Pantone
17-1230 Mocha Mousse

Скрит текст:

Полезни схеми и картинки

Скрит текст:
9089, 8887, 86, 85, 84, 83, 82, 81, 80, 79, 78, 77, 76, 75, 74, 73, 72, 71, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55, 54,  
53, 52 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40
39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20  
19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

# 1
Страхотна пролетна декорация в първия пост, благодаря за темата!
По казуса с кухненския остров, направете го, но подвижен, за да може, ако видите че е твърде тясно да го преместите или премахнете.
За себе си, не бих сложила, но ако винаги съм си мечтала за кухня с остров, ще е много тъжно да не пробвам поне;)
Аз харесвам идеите на Гери, не знам защо с такова отрицание се приемат.

# 2
Гери, най-добрите са, но и грешки правят. Миналата година показваха на изложението, кухненски смесители, които освен вода и пречистена такава, пускат и кафе. Някаква предполагам скрита под плота машина, освен системата за филтриране. Това е пълна глупост. Парите за такъв смесител и кафемашина сигурно биха купили лек автомобил. Но истинските ценители на кафето, които разполагат с парички, даже капсули не ползват, какво остава за излизащо от кухненския смесител кафе. Богатите ценители на ароматната напитка мелят на момента и правят. За да е силен аромата. Wink
По-предишната пък година имаше някакви кресла с вид на нахвърлени одеала. Разбира се на следващата година изчезнаха. И те правят грешки. Още повече технически. Често правят неща красиви на вид и не особено практични. Не го абсолютизирай. Даже ужасно много непрактични неща създават. Красиви, но не винаги издържани практически. По отношение на практичност и качество в изпълнението скандинавците, немци са асовете. Но си нямат италианското въображение милите.

# 3
Доколкото съм забелязала в тази тема, всеки дава мнение.Не съм забелязала да се приемат нечии идеи, а на други не.
Коментира се спрямо лични виждания, опит, усет.
А често се подканя да се сложат маркери на пода и да се види реалната ситуация от живущите, за да разберат те кое мнение да вземат предвид от всички съвети.
Емоционално не се обзавежда жилище, освен ако не се касае за бързоликвидни смени в случай, че не се хареса после.

Смесителите за кафе ги бях гледала, нямат скрита машина, някаква глупост беше, но не помня вече.
А видяхте ли скритата индукция 😀:
https://invisacook.bg/

# 4
Ооо, скритата индукция я гледах наскоро, защото сменяхме плота в нашата кухня и много ми се прииска. В България мисля, че стоунцентър са официален вносител. Исках оферта тогава, цената беше доста висока, мога да я потърся, ако на някого му е интересно.

# 5

По казуса с кухненския остров, направете го, но подвижен, за да може, ако видите че е твърде тясно да го преместите или премахнете.
По-добре първо да сложат кухнята, дивана и всички мебели и тогава да преценят има ли място за остров, като го възпрозведат с кашони.

# 6
Здравейте, благодаря за новата тема.

Вече не мога да цитирам от предишната тема, понеже е заключена, но и аз по същия казус...

Съгласна съм с всички мнения, които казаха, че стаята е прекалено малка за ъглова кухня, остров, трапезарна маса и т.н. Дори и да успеете да ги вкарате като тетрис, усещането в ежедневието няма да е приятно.

Бихте могли да направите дълга стена от край до край кухня (маркирала съм ориентировъчно 6 модула 360 см) и останалата част да бъде секция/тв шкаф. С малко повече гледане и смятане бихте могли да сглобите подобно решение дори с Икеа.
Масата отпред е на 110 см от кухнята и е с размери 180х100 см. Ако решите, че предпочитате остров пред трапезарна маса, малко по-широк до черния контур 180х120 см е хубав размер за голям остров с места за сядане.
Според мен и двете неща заедно не може. Neutral Face
Диванът е 240х100 см.

Ето примерна снимка от нета с подобно разположение, като на мен не ми харесва този твърде затворен кубчест дизайн с бял лак, но такава снимка намерих с подобно по идея пространство.

# 7
Благодаря за темата! Heart
Защо ме търсиш, видях видеото от предната тема, харесах цветовата гама- много близка до моя дом. Харесах и декоративните прегради, но са много лустросани за това, което търся.
Аз търся как да разделя пространство в рустик/ селска къща. Ако намериш нещо- свиркай.

# 8
Много исках да цитирам размерите на кухненския остров от миналата тема, но вече е заключена и не ми дава.
Та...с две думи, размерите му отговарят на островче, а не на остров.  В цялата обстановка ще изглежда не- добре.

# 9
Не мога да помогна с разпределението - моето е тотално различно. Лично аз бих жертвала кухненски плот за да ми е по-свободно помещението.
Пиша, защото се сетих, че имаше въпрос в друга тема и открих функционалност в една от програмите за дизайн - възможност за колаборация. Прави се един проект във floorplanner и след това се споделя (трябва акаунт) - пример
Споделеният проект може да се редактира от всеки в рамките на две седмици. Може да се преглежда историята с промени и да се възстановява предишно състояние. Мисля, че може да е полезно.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 07:20 от Alcarin

# 10
Здравейте, имам различно питане - някой слагал ли си е в къщата или офиса скандинавски мъх? Интересуват ме фирми, шоурум, някъде където да разгледам възможности и идеи. Обработен, жив, различни цветове и видове.
В интернет ми излизат разни неща и фирми, но все пак питам за личен опит и препоръки. Благодаря.

# 11
открих функционалност в една от програмите за дизайн - възможност за колаборация. Прави се един проект във floorplanner и след това се споделя (трябва акаунт) - пример
Споделеният проект може да се редактира от всеки в рамките на две седмици. Може да се преглежда историята с промени и да се възстановява предишно състояние. Мисля, че може да е полезно.
Аз само да се извиня, че сутринта го отворих линкчето и пипорчих вътре разни работи, за да видя как работи. И изобщо не си дадох сметка, че ще остане така. Та аз изпразних цялото помещение. Извинявам се за което.

p.s. От друга страна сега влизам и гледам, че то пак пълно ама по-друг начин. Та не си бях дала сметка как точно работи. Сега вече разбрах. Simple Smile

# 12
През project -> design history -> restore може да се връща предишно състояние. Според мен точно споделянето на промени е полезното, че може да се поиска мнение и човек може да предложи идеи с минимални усилия (без да рисува стая и да търси диван с определени размери например и така.) В контекста на въпрос за кухня беше полезно.

# 13
Здравейте, откъде мога да намеря сравнително бюджетни блекаут завеси за детската стая? Някой има ли опит с бюджетните икейски, ROSENMANDEL? Предпочитам да вземем готови, но ще се радвам и на препоръки за ушиване, особено ако е за Бургас. Благодаря!

# 14
В JUSK има бюджетни блекаут, особен пък като са на промоция. Няма голям избор на цветове, но са много добри завесите им.

Общи условия

Активация на акаунт