Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 15 385
  • 476
  •   2
Отговори

Цвят на годината за 2024 на Pantone
13-1023 Peach Fuzz (прасковен мъх)

Скрит текст:

Полезни схеми и картинки
Скрит текст:

Скрит текст:
87, 86, 85, 84, 83, 82, 81, 80, 79, 78, 77, 76, 75, 74, 73, 72, 71, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55, 54,  
53, 52 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40
39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20  
19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

# 1
Еми мерси за новата тема!
Днес гледах в Пепко, много кръгли сламени с и без огледалца различни големини. Та се присетих за дразнещия кабел на климатика .

# 2
Pinko, благодаря. Ако ми остане време ще погледна тези дни в Пепко.
По някое време разджурках завесите. Докато измисля друго пробвах в бежово. И си ми хареса
Скрит текст:

Абе за първо време да вземем някакво телевизорче щото ме подтиска така без  да мога да си пусна любимо сериалче в спалнята.
Инак най-сетне дойде второто легло. Много смотани куриери позлват тия Bonami. Дано поне другата спалничка стане стане по-свястно. Там няма климатик. Simple Smile

# 3
Как ви се струва да има разминаване между фугите, къде повече, къде по малко, но достатъчно видимо... Масов резултат ли е или съм прокълнати да се случва все на мен. Снимката е ориентир как мисля, че трябва да изглежда

# 4
  • София
Защо ме търсиш?, на мен много ми харесва така. Точно това, че е покрай завесата, а не традиционно центрирано. С тази завеса се връзва.

# 5
Не е зле да сложиш и снимка на паркета, който те притеснява - видът на фугите зависи дали паркетът е с фаска или не. Този от снимката ти е без фаска и изглежда напълно равен, което не е много естествено.
Не виждам как ще се различават фугите, нали паркетът се сглобява, не се подрежда свободно, за да се определят фугите от майстора или който там подрежда. 

# 6
На снимката си е съвсем нормален, стандартно нареден паркет. не знаем какво те тревожи, от показаното не се разбира. Иначе може да се реди и с 1/3 разместване, ефектът е различен, а може и съвсем произволно, като истинските паркети. Но това ако е на отделни "летви", а не на плочи. Ако е последното каквото, такова.

# 7
На снимката си е съвсем нормален, стандартно нареден паркет. не знаем какво те тревожи, от показаното не се разбира. Иначе може да се реди и с 1/3 разместване, ефектът е различен, а може и съвсем произволно, като истинските паркети. Но това ако е на отделни "летви", а не на плочи. Ако е последното каквото, такова.
ЧС, тази снимка дамата я е сложила за модел как според нея трябва да изглежда, но снимка на проблемния паркет няма, затова и помолих да даде, ако е възможно. Инак не може да се разбере и питането.

# 8
# 9
ОК, видях, макар че на по-голяма площ щеше да е по-добре.
Наистина, разминаването е достатъчно за да дразни, и недостатъчно за да е търсен ефект.  Това как се реди - на отделни паркетини или са плочи от по няколко? Ако е второто няма как да се получи така... А ако са отделни вината е на майстора, но и твоя, че не си ги надзиравала какво правят.

# 10
На отделни се реди.

# 11
Разбрах сега питането - рязали са различна дължина на ламелите.
Не виждам чак проблем. После върху паркета се слагат мебели, килими и хич не забелязваш даже къде колко са дълги ламелите. Вероятно и много брак излиза, ако се режат съвсем еднакви, пък и колкото повече необработени фабрично краища, толкова по-проблемно е вероятно (в последното не съм сигурна, за пръв път съм с ламинат, преди бяхме с дюшеме, с паркет, а в селската къща и сега е с дюшеме). При мен са спазвали някакъв ритъм, но при завършването в края на някои стени може да има разминаване.   

# 12
  • София
Хм, това с реденето на паркета на 1/3 разминаване е златно правило, и то не саво за да изглежда визуално добре. Много странно нареден така, кое както дойде... Но явно работата е свършена вече.

# 13
Пренареждан е заради крив под. Така изглеждаше първия път :

И сега :

# 14
  • София
На 1/2 е реден, което не е грешно разбира се. Тези разминавки, които са се получили, вероятно не са навсякъде, едва ли ще ви дразнят Simple Smile . На снимката са близо до стената, вероятно ще има мелеби?

Общи условия

Активация на акаунт