Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 27 704
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Ще има мебели, някъде ще се скрие, някъде обаче не. Кофти е.

# 16
При снимка 1 е редено последователно и рязано според идеята за редене.После са объркали последователността, защото не са си подредили паркетините.Не е дразнещо и скоро няма и да го виждате.

# 17
Точно така, не са номерирани паркетините и са ги омешали. Вероятно и помещението не е идеален правоъгълник и ако отваря в края с 2 см стената и паркетините са били различно дълги... Резултатът е това разминаване на места с 2 см.

# 18
По повод дискусията от миналата тема - ние сме с вградени в стените конвектори, които и охлаждат, и топлят. Това е едно от най-добрите ни решения. Не съм им намерила още хубави решетки, мислех този уикенд да обикалям, но ми стига, че не ми стърчат тела никъде из стаите.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 00:03 от Satine

# 19
Как се отваря тази врата? Има си панти ли или с някакъв водач горе скрит?
Много е интересна

# 20
  • Варна
Satine, много благодаря! Но сега ще трябва и подробности да дадеш Laughing
Тази врата сгъваема ли е? Нещо не се ориентирам за начина й на отваряне по снимката. Кой ви я изработи? Контакт ако може да ми дадеш.
Значи и четвърти вариант за конвектори имало - в стените. Много е готино така. Как става това? Пробвано ли е вече, върши ли работа? За охлаждане специално ме интересува. Искам и аз така - без тела, че ми отиде дизайнът.

# 21
Сгъваема е, да . Има панти в средата, където се чупи, за да може като е отворена, да не ѝ гледам обратната страна. Тип Хармоника е. Контакти на майстор не мога да дам, ММ я направи, аз я измислих. В долната си част има колелце, горе не се държи на нищо. Скоро ще правим подобна и за спалнята, но няма да е от летвички. Тук не можах да измисля друго, само летвички намерих, които така хубаво да се подпъхват и да не личи, че има врата. Не, че не стои отворена почти през цялото време, но поне като си пусна филм мога да затворя и да не гледам на мм работилницата.
За конвекторите, ние ги ползваме активно от юли 2022. Нямам никакви забележки. Лятото си охлаждат достатъчно и бързо, зимата си поддържаме 26 градуса в дневната, в спалните около 24 и имаме относително ниски сметки за ток. Нашата система може да работи и на газ, и на ток. Имат нощен режим, на който дори не ги чувам да работят. Тези конвектори са ми едно от най-смислените решения в този апартамент. 

# 22
Най-добрата илюстрация, която намерих, е на подов климатик DAIKIN за вграждане. Може "къс" вариант под перваз с решетка в ниската част и решетка нагоре към прозореца; и "висок" вариант с горна и долна решетка в стената като при Satine.

Satine, ти можеш ли да споделиш каква марка е вашият и какво представлява инсталацията?

https://www.daikin-sofclima.com/bg/Daikin_FNA50A_RXM50A/p596.html

# 23
Същите са нашите, дайкин. Инсталацията е като на първата снимка.
При късия вариант, горнате решетка може да е монтирана и напред, не е задължително да е нагоре.

# 24
Грийни, благодаря за новата тема Simple Smile! Страхотно оформление както винаги Hug!
Лично за мен доста дразнещо е разминаването на отделните паркетини на ламината! При нас всекидневната също е с неправилна форма, но го наредиха страхотно без разминаване! Каквито и мебели да се сложат отгоре все ще останат видими части!

# 25
  • Варна
Аз пак не мога да си представя къде може да се вгради този климатик. Трябва да е скрит в куфар от гипсокартон. Въпросният куфар ще стърчи пред стената, нали така? При вас как е равно със стената и вратата? Rolling Eyes И това всъщност е мултисплит система от климатици?

# 26
Аз пак не мога да си представя къде може да се вгради този климатик. Трябва да е скрит в куфар от гипсокартон. Въпросният куфар ще стърчи пред стената, нали така? При вас как е равно със стената и вратата? Rolling Eyes И това всъщност е мултисплит система от климатици?

И за мен това е вариант за офис. Аз не бих се лишила от 30 см площ за да скрия един подов климатик, който изобщо не пречи толкова.

Толкова ли е страшно това? Да не говорим за ремонт и профилактика. Моят даже сега е скрит зад пердето и само лятото се вижда.

# 27
Монтират се при изграждането на стените, не се губят никакви сантиметри. Вижда се на снимката, че е наравно с касата на вратата, нищо не стърчи и не се губи.
В долната част има голям капак, който покрива цялото тяло, в нашия случай е боядисан в цвета на стената. Махаш капака и имаш пълен достъп, като при обикновен климатик.

# 28
Монтират се при изграждането на стените, не се губят никакви сантиметри. Вижда се на снимката, че е наравно с касата на вратата, нищо не стърчи и не се губи.
В долната част има голям капак, който покрива цялото тяло, в нашия случай е боядисан в цвета на стената. Махаш капака и имаш пълен достъп, като при обикновен климатик.

И как става това? Моята стена е от 25 см тухла и после мазилка. Къде ще се монтира климатик?
А вътрешните стени са по 12,5 сантиметра.

# 29
И аз загледах това решение с климатиците, но допускам, че е по-подходящо за ново строителство или в тухлени стени все пак е възможно постфактум да се изгради системата без значителна загуба на площ?
Аз в темата за климатиците разпитвах за мултисплит система за къщата (стара, селска), защото ми се видя добро решение, но Василев ме отказа, поне засега.

Общи условия

Активация на акаунт