Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 27 714
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Изобщо не харесвам диагонално подреждане. Разбирам, че е удачно в криви помещения, но естетически не ми седи добре.

В дълъг коридор бих наредила по дължината. По-красиво ми седи шарката да е в посоката на движението, все едно течение на река. Напречно ми седи по-спънато, също така има много рязане на всеки ред.

# 46
У дома, долу паркетът върви по дължината на помещението) прозорци има отвсякъде), горе по същия начин, по хода на стълбите, стаите следват антретата като посоки, тоест всичко върви еднакво:

# 47
  • Варна
Като обитател на жилище изцяло с неправилни форми (овали, скосявания, остри, тъпи ъгли), да ви кажа като купувахме апартамента беше УАУ. Много интересен, мебелите подредени нестандартно. Налагаше се просто. Ламинатът върви само по едната стена, понеже нямам две успоредни стени вкъщи, освен в коридора. В началото беше супер, но в един момент това започна да дразни. Постоянно местя вкъщи. Тъкмо балансирам нещо, разбалансирам друго. Дразни ме даже, когато килим и диван не са успоредни на ламелите на пода или поне перпендикулярни. Просто окото все е там и иска да "изправи" нещата. Като килната на една страна картина е. Сега като купихме новия апартамент с прави форми, искрено се надявам всичко да заспи на мястото си.
Та, такъв диагонален паркет ако видя като отида на гости, сигурно ще се възхитя на нестандартното и по-различно решение. Но, ако трябва да го обитавам за дълго това помещение, мисля че няма да ми е комфортно.
За коридор напълно съм съгласна с Барба. Ламелите като река и ти се движиш по течението. Хубаво е да следват посоката на движение. Лампите също.

# 48
  • Street of Dreams
Всички сме различни. За моя вътрешен комфорт ламелите трябва да са наредени обратно на посоката на вървене, а не по нея.
Aз имам нужда от симетрия и ме влудяват всякакви неправилни форми в стая. Особено ако подът е с ламинат - би ми било неспокойно усещането. Ако имах жилище като описаното по-горе, със сигурност щях да избера безфугов под, най-много нещо с мраморни шарки, но никакви геометрични фигури, за да не се "бие" с мебели, килими и стени.

# 49
Здравейте! Пред прозореца в кухнята ще имам плот и се чудя каква щора да избера, така че да е безпеоблемно евентуалното почистване. Отваряемо е лявото от общо 3 крила, което също трябва да съобразя.

# 50
почистването е  неизбежно, ама на кое- на прозореца?
на други прозорци в помещението, няма ли щори/ завеси/ пердета?
аз бих сложила еднотипни- или по цвят, или по форма, или по текстил, или дори направо еднакви

# 51
# 52
Римска щора с магнитни пръчки.

# 53
тези с водачи ли са?- на ДХЗ линка
че ми излизат най- отгоре на страницата такива- като за масардни прозорци

аз съм се отказала от щори, че не мога да ги пера в пералня Joy, иначе не са ми проблем

# 54
С магнити са.

# 55
Ами няма други прозорци в помещението Simple Smile
ДХЗ, отваря ми се общ гугъл линк.

Нещо такова ще е и при нас, само че лявата част е на стена. Стаята е северна и трябва да е нещо по-ефирно.

# 56
тези с магнитите са готини
ама, аз пак с ОКР-то - как ги перете?
още повече- в кухнята се цапат!

# 57
На тези с магнитите платът се сваля и се пере. За другите не знам.

# 58
Lady April, отоплителните/охлаждащите тела могат да се сложат и на тавана., над прозорците. При нас няма място отдолу. не исках да заемам стените и телата отидоха на тавана. Вършат прекрасна работа, а и отговарят на всички изисквания на отоплението и вентилацията.
Сравнявайки ги с другите видове- тези на земята се пълнят много с прах, тези под прозорците - няма как да се сложат дълги завеси

# 59
  • София
Ако предварително не е предвидена такава отоплителна инсталация, таванът ще се свали доста, поне с 25-30 см. Което веднага го прави невъзможен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт