Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Satine, много полезно, благодаря! Много ми харесва това решение, но за моя апартамент май е късно. Сградата е с акт 14 и изградени стени. Външните стени са целите в прозорци, а вътрешните по 12 см - как да стане?!

# 31
12.5 см е тялото, при нас кухината е 15см и двоен ГК в повечето стаи, в спалнята е тухла и там просто имам тухла и зад тялото.
Lady April, при стени от ГК, инсталацията е елементарна и всичко може да се преправи за ден. Мм даже мислеше да разместване тези в детски стаи лятото, но го разубедих. За ден щеше да е готов, но щеше да ми отвори три дни чистене после 😄

# 32
Може да се вгради и в мебел - гардероб, секция... Първата картинка, която пуснах вчера.

# 33
  • Варна
За ламината да кажа - ние първо редихме в спалните симетрично с 1/2 застъпване, но на мен лично не ми хареса. Оставя ми усещане като за теракот.
И впоследствие за дневната специално казах да се реди хаотично - по-естествено и натурално ми изглежда, нали уж идеята е за наподобява истински дъски. Моят е с фаска де, и си личи повече.
Вашият е без фаска и на мен такъв ламинат ми изглежда като баратум. Изобщо не си личи къде са снадките.

# 34
С фаска е, на снимките не личи явно. Аз пък ако сега решавам щеше да е така

# 35
Диагоналното редене е много специфично и по-скоро за помещения, чиято геометрия го изисква, аз дори не се сещам какво ще да е това помещение, в което подобно подреждане ще изглежда уместно и по-естетично от класическото. В нормално правоъгълно/квадратно помещение ще изглежда най-малкото странно и ще изкривява цялото му възприемане, ще влиза в конфликт с всички останали линии, които са прави, а паркетините са големи и влияят визуално, не са като на естествения паркет.
Изобщо не съжалявай, че не си го наредила така.

# 36
В случая на снимката става дума за голяма като квадратура стая. Хареса ми на мен.
Пс. По моя случай, днес пренаредиха ламината, няма да казвам за кой път. Майка ми е наблюдавала процеса, после са облепили и пребоядисали.

# 37
Това е нещо като Г-образна стая и там върви. В обикновена продълговата няма да е същото.

# 38
  • Варна
Между другото да питам - имаше ли някакви ядове с пренареждането на ламината? Понеже също поради крив под и на нас ни предстои това упражнение в една стая. Освен да си номерирам парчетата, други тънкости има ли?

# 39
Аз също съвсем умишлено си наредих ламината несиметрично, защото повече ми харесва. Спазвах само да се разминава поне 30см от съседната дъска, както беше написано в указанията. То даже, май затова изшитках майстора да прави друго и взех зегето😆
Според него, щяло да има много фира с такова хаотично нареждане, но ми Хартисаха само няколко малки парчета.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 01:51 от Чи лу

# 40
Не ми се ще много да издавам тайните на архитектурата, но диагоналното редене е прекрасно при всякаква геометрия помещения.
При нестандартните е ясно защо - обира всички кривини: и на стени, и на отделните плочи на паркета когато се доближават до мебелите; елиминира също евентуални малки кръпки и парченца, които е възможно да се образуват в краищата при реденето.
При стандартни (квадратни и правоъгълни) - посоката на редене издължава съответната стена. Но ако се реди диагонално математически обяснено стаята се издължава по хипотенузата на един въображаем триъгълник (с катети стените на стаята), т.е. помещението изглежда по-голямо, отколкото е.

# 41
Не разбирам от редене на паркет, но това диагоналното, на снимка поне, изглежда много красиво. Направо невроятно красиво ми се струва.

Слушала съм съвети дъските да се редят по посоката, от която влиза светлината в помещението. Един ден се загледах в дюшемето вкъщи. Май наистина има нещо такова. Макар че баща ми си го е редил сам. Стана ми интересно обаче какво правим ако в едно помещение светлината влиза от две посоки примерно... И гледам там татко спазил явно някакво негово си усещане и посоката е към по-големите южни прозорци.

По отношение на архитектурни тайни преди време гледах в тубата общи препоръки как можем да коригираме визуално дълъг коридор. За мое учудване освен с това кои стени да са в по-тъмно, кои в по-светло играеха и с реденето на паркета. Общата препоръка беше на дълъг коридор напряко, а не по дължина. Намалявало усещането за издълженост. Пак погледнах вкъщи... е, татко чак толкова милият не е знаел.Simple Smile

# 42
а какво става с преминаването от помещение в помещение?

аз вкъщи съм с гранитогрес- от входната врата се следва една линия, подравнен е в цялата къща

# 43
Това за диагоналното може да е вярно математически, но търсеният ефект е забележим в празно помещение. Когато се сложат мебели и килими с техните форми и шарки визията се променя. Даже на примерните снимки горе, особено на първата, се вижда едно хаотично наслагване на прави линии с различна ориентация под ъгъл и в крайна сметка за мен общото впечатление е едно начупено, назъбено нехармонично пространство. Не е задължително за друг впечатлението да е такова, просто споделям моето.
Така съм редила обаче подовите квадратни плочки в банята (на ромб), че имаше нужда от въпросния ефект, но подът е празен - няма мебели, няма килими, всичко е с конзолен монтаж. Паркетът в тесен коридор го редих напречно, точно за да не го издължа още, в стаите редих по посока на светлината.
Защо ме търсиш?, и татко така е редил преди 60 години дюшемето в стая с прозорци на две стени - с ориентация към южната, в останалите стаи и в коридора - в посока на светлината Simple Smile
Между другото, това дюшеме не е мръднало, но сега не смея да взема ново и затова в жилището, което в момента обитаваме, сложихме ламинат - паркетът не ми беше в бюджета, макар и точно това да исках. Това е единият от двата компромиса, които се наложи да направя по финансови причини.

# 44
и аз не го харесвам това диагоналното
сещам се за още една ситуация, макар да не е често срещано
ако има стълби и диагонално реден под- стълбите ще се "бият" с основното ниво

Общи условия

Активация на акаунт