Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 30 294
  • 754
  •   1
Отговори

Цвят на годината за 2024 на Pantone
13-1023 Peach Fuzz (прасковен мъх)

Скрит текст:

Полезни схеми и картинки
Скрит текст:

Скрит текст:
85, 84, 83, 82, 81, 80, 79, 78, 77, 76, 75, 74, 73, 72, 71, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55, 54,  
53, 52 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40
39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20  
19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

# 1
Всичко ми хареса у Драго.
За по-светлите завеси съм.
Благодаря за темата!

# 2
А на мен ми изглежда твърде ръбато, светли завески определено.

# 3
Много ми харесва и на мен при Драго. За светлите завеси съм аз.

# 4
Много ви благодаря на всички!

Интересна ми се стори идеята на Angel за черни завеси, ако ми попаднат ще пробвам, че ми е любопитно.
Бяло определено не е добре. Первазите като сложихме до стената и тотално се отказахме от бяло. За боядисване на таваните и аз съм чела и гледах доста снимки, коментирахме го и с  ММ, но този път се въздържахме. В някой бъдещ ремонт вероятно ще го пробваме.

Lady April, вратичките са масив - ясен, байцвани в черно и с лаково покритие.

Кубратова, дръжките поръчах от Амазон Германия. В България не намерих нищо!

За килимите знам, че не трябва да са плътни при подово. Иначе и аз съм им фен!

# 5
Благодаря, Драго!
Надявах се да съм пропуснала този тип дръжки в България, но явно не съм.
Аз една стая (много малка) направих точно с еднакъв цвят таван и стени, държах да са абсолютно еднакви, за да се размие, доколкото е възможно и поне визуално границата между тях, за да нямам усещането за кутия, когато съм в стаята. За мен стои добре, ще повторя подхода и с друга, но още не е дошъл нейният ред.

# 6
  • София

Кубратова, може ли снимки на еднаквите стени и таван ако е удобно (може и на лични), защото сега ще боядисвам хола в светло сиво бежово и се чудя всичко да е в този цвят - и тавана.

# 7

Кубратова, може ли снимки на еднаквите стени и таван ако е удобно (може и на лични), защото сега ще боядисвам хола в светло сиво бежово и се чудя всичко да е в този цвят - и тавана.
Може, но ако почакаш до следобедни часове да снимам. Моят цвят е много светъл (стаята е миниатюрна), води се крем. Сивото в твоето бежово не знам дали няма да дава по-голяма сянка - нямам нищо сиво в интериора и не мога да кажа, добре е да направиш някакви проби в ъглите и по-специално - в най-неосветената част, която се явява стената с прозорците, а не насрещната.
Ако по-рано намеря готови снимки, ще ги пусна.

# 8
  • София
Ако ще минава и на тавана не трябва ли да е мн близко до бяло

# 9
От цветознанието: топлите цветове се приближават, студените цветове се отдалечават (така работи въздушната перспектива).

Не бих правила експеримента за малка стая с еднакви бежови стени и таван. При бежови стени и бял таван, контрастът не е голям, което в случая е добре, а чисто бялото е по-студен цвят и това би трябвало да издигне тавана.

# 10
сега, очаквам да стане шумно, но пак ще си кажа Smiling Imp
откакто видях тукашните къщи, само с бяло боядисани, и настана мир в душата ми...
няма драма за таван, няма за стени ...

# 11

Катри, позакъснях с има-няма почти работен ден, но си намерих едни по-стари снимки, днес не успях да снимам, че се прибрах късно.
Ще се опитам в почивните дни да направя в по-широк план, макар че малка стая се снима много трудно (и аз, каквато съм фотографка...). Все пак се добива представа.
Тази стая ми е нещо като малка гардеробна и резервна за почивка, диванът е разтегателен.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 12
  • София

Кубратова, много благодаря! Много ми харесва и много е хубаво у вас! И аз мисля, че ако е светъл цвят е по - добре от бял таван. Няма нужда от повече снимки Simple Smile

# 13

Кубратова, много благодаря! Много ми харесва и много е хубаво у вас! И аз мисля, че ако е светъл цвят е по - добре от бял таван. Няма нужда от повече снимки Simple Smile
Благодаря, Катри!
За мен това е сполучлив подход за малки стаи, а тази е и със северно изложение, та си искаше светъл цвят, но не снежно бял, защото щеше да посивее от севера, а именно топло бяло - сметана, крем. 
Снимана е още недовършена, тънките завеси бях дала за скъсяване (а как неравно и за колко пари ми ги скъси една професионална шивачка, няма да казвам),  иначе и те дават една мекота на светлината от прозорците.

# 14
  • София
   А на стената каква е боята? Много ми харесва този ефект и искам нещо такова, но тъмнозелено за спалнята ( И там мисля да мажа тавана ) Като пещера ще стане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт