Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 548
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
   А на стената каква е боята? Много ми харесва този ефект и искам нещо такова, но тъмнозелено за спалнята ( И там мисля да мажа тавана ) Като пещера ще стане Simple Smile
Венецианска мазилка на Сан Марко е, най-светлият им цвят (мисля), на тавана е същата  - не е гланцирана, полуматова е и не блещи, нито напълно поглъща светлината, в тази стая ми трябваше точно този ефект - и заради малкия размер, и заради изложението.

# 16
  • София
  Точно това ми хареса - гледала съм венециански мазилки, но са ми твърде лъскави.

# 17
  Точно това ми хареса - гледала съм венециански мазилки, но са ми твърде лъскави.
Лъскавите са с финиш, имитиращ мраморно покритие, а може да са с финиш мат, кадифе и този конкретният (не знам как се казва, забравих сега), вероятно има и други, но не се разпрострях да разпитвам.
Финиш кадифе много ми хареса (гледах ги всичките на живо на мострени стени в офиса на вносителя), но е за големи пространства и високи тавани - особено добре стоеше на тъмни цветове. В този живот не знам дали ще имам подходяща за този финиш стая в тъмен цвят Simple Smile

# 18
  • София
Благодаря! Ще отида да погледна - умирам за тъмно зелено кадифе за спалнята! Heart

# 19
Благодаря! Ще отида да погледна - умирам за тъмно зелено кадифе за спалнята! Heart
Май точно тъмно зелено беше, когато гледах - и се спрях, и не мръднах (и аз много го харесвам, но тази стая беше твърде малка за акцентна стена, дори и със същия финиш като останалите стени), пък управителят ми каза (беше виждал вече апартамента и имаше представа): "Точно това не е за тебе, ела да видиш друго..."
Пък аз си знаех, че не е за мен, ама не можах да откъсна очи и се наложи да ме подбутват да тръгна Simple Smile .
Всеки цвят сякаш има най-подходящ за него финиш, те дават и съвети в това отношение, имат и каталог с мостри, но и цели стени.
Понеже нямаше как да си сложа тъмно зелени или по-скоро гонех викторианско зелени стени, допълвам с акценти в такъв цвят.
Един допълнителен съвет, ако позволиш: ходи да гледаш и избираш цветове за стени на място с някои вече готови или налични твои неща - аз носех абажурите на лампионите и настолните лампи, кувертюри за спалня, килими (взех най-малкия размер, че имам повече от един размер еднакви, не носих голям), мостра от паркета и още нещо, май завеси.
Долу горе занесох неща, които определят и ще определят задълго цветовата схема в жилището, дори и да сменя някои от тях.

# 20
На мен ми седи мътно толкова много бежово без никакви контрасти. Приятен цвят, но не е постигнат ефекта да не прихлупва, а обратното.

# 21
На мен ми седи мътно толкова много бежово без никакви контрасти. Приятен цвят, но не е постигнат ефекта да не прихлупва, а обратното.
Ти къде видя бежово, ако визираш снимките?
В смисъл - в стените. Диванът и килимът са бежови, да. Макар и то да е особено бежово, но снимките не могат да го предадат.

# 22
  • Варна
Какво ще кажете за тези печки на дърва в интериора? Харесват ли ви?
Изкушавам се за една такава, която да се ползва само за уют през зимата. Ще имам място, основно отопление и гледка борова гора. Искам само за кеф през студените дни.

# 23
Мн са готини.

# 24
печката е супер, но като я видях на средата на 2 стъкла...  Laughing - КПД- то й ще падне неимоверно
гледайте да са с най-висок клас стъкло, да е лепено с най-висок клас лепило
/има различни на температуроустойчивост/

# 25
  • Deutschland/HE
Наши познати имат, много са доволни. Ходили сме им на гости зимно време и е много приятно. Мъжа ми също иска, но при нас е сложно и още не сме предприели нищо.

# 26
Какво ще кажете за тези печки на дърва в интериора? Харесват ли ви?
Харесвам печките, но в реалността повечето пъти не мога да преглътна кюнците.

# 27
какво им е на кюнците?
едно цяло са си с печката

# 28
Не ми харесват. 🤷

# 29
В чужда къща ми харесват тези печки, но аз лично не бих слугувала и на нея. За мен не добавя чак толкова стойност в интериора.

Общи условия

Активация на акаунт