Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 865
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета. Предстои ни обзавеждане на мечтаният дом (къща) и прочетох поне 4 теми назад, защото са ми интересни разсъжденията и съветите които давате на питащите Simple Smile
Аз също бих желала малко помощ понеже зациклих с кухнята Smile 
Като цяло стила на цялата къща ще е класически- изчистен. За кухня след няколко главозамайващи оферти от други фирми се спряхме на Икеа. Та с проектанта там стихнахме до това положение. Моля за идеи за празната стена (дясна над плота)- дали да си остане празна, дали да сложа полици или нещо друго за което не съм се сетила. Горни шкафове не искам за да не ми се захлупва много кухнята, а и имам пригоден склад към кухнята в който имам достатъчно място за съхранение. Прилагам снимка:
Скрит текст:

# 46
на дясната стена, аз бих сложила, голям часовник или картина
......
добре сте го намислили, но поствайки тук, а и вече сте прочела 4 теми-би трябвало да сте готова за критики...
веднага да кажа, че за мен е нефункционално от няколко гл. точки-
гледам, че имате ъглов прозорец?!- и аз съм го мислила, но се отказах,заради липсата на място, където да сложа кафе машината
та, вашата къде ще е? ще имате ли на плота?
кутия за хляб?
отцедник?
подправки?
една lazy susan няма къде да се сложи...
така както е в момента- не виждам полезно ползване в нито една точка

аз бих го направила така

получава се минимално, но все пак- полезно място за изброените от мен, или други необходими и неизбежни неща върху плота

# 47
Може да не държат на плота нищо, както аз Simple Smile) Какво е “лейзи Сюзън”?

# 48
Може да не държат на плота нищо, както аз Simple Smile) Какво е “лейзи Сюзън”?
по принцип и аз нищо не държа, че имам повече от необходимото място
но, с течение на времето- се установява, че оставяме
Скрит текст:

кафе машина също ли няма?
кана за вода? фруктиера?

в зададеният вид- в ляво на печката нищо
в дясно на печката ще е пред прозореца- пак нищо
 от ляво на мивката - нищо
от дясно- ще пречи на седящите на бара...

# 49
Имам отцедник и кана за вода, нищо повече.
Кафе машината е в шкаф, както и всичко останало.
Прозорците може да не са отваряеми, пред тях защо да не може да се сложат уреди(за ъгъла)
До мивката, поне на чертеж, не мисля че ще пречи на някого каквото и да е.
Въпросът е плотовете достатъчни ли да за навиците на семейството.

# 50

Въпросът е плотовете достатъчни ли да за навиците на семейството.
това е най- важното!
за прозорците- защото, като си правиш такива прозорци, поне моята идея беше такава- е да имаш пълен достъп до гледката, и нищо да не пречи на светлината
а,  могат и да са плъзгащи
кафе машината я вадиш всеки ден, или е вградена?

# 51
В шкаф-колона е, обикновена машина, просто си изкарах контакт в този шкаф, за да я прибера.
В случая на дамата вероятно прозорците са вече даденост и няма какво да ги коментираме.По принцип и” на ножица” няма да пречи да се отварят, а пред тях да се държат уреди, просто ще трябва вграден контакт в плота.

# 52
Когато съм си проектирала кухнята никога не съм се замислила къде да имам фруктиера, подправки,...дори и кутия за хляб нямаме, а вече живеем над 12 години.
За мен в показаната схема не ми харесват няколко неща:
1- различната височина на стенните шкафове и височината на прозореца. Много се набива в моите очи.
2- отдалечения хладилник. Шкафовете - да, но без хладилника. Дори бих направила няколко със стъклени витрини.
А на истинското питане за стената- бих си направила кухнята и с течение на времето идеята сама ще ме осени.

# 53
обнърнахме го на чат, но явно друг няма възможност сега да пише...
ясно е, че ако имаш горни шкафове или шкаф-колона, то имаш и други опции
но,понеже тя казва, че не иска горни шкафове, а аз също имам кухня без нито един горен шкаф- затова, коментирам от собствен опит
в крайна сметка, казаното от теб, ДХ3 ,е най-важно- зависи от навиците на семейството- може пък, изобщо да не пият кафе Sweat Smile

mariat, и аз не съм мислила, пропуснала съм и други неща, макар да търсих много, защото исках нещо конкретно, което ми беше отказано , поради спецификата на терена

но сега си намирам грешки-затова, именно форумът е полезен

# 54
  • Beyond the stars
(бях забравила за темата тотално)

На мен лично ми дразни окото частта с хладилника - различни дълбочини, заема цялата стена без логика в пространството. Стъклените витрини за олекотяване не са лоша идея.

Mamagemelar доста полезно мнение за плотовете, не ми беше направило впечатление.

# 55
Хладилникът няма да стърчи толкова, вероятно.Имала съм подобна конфигурация и си е добре.
Но ако още не е купен уредът, то ще помисля за такъв за вграждане( или два дори).Реално няма къде да бъде позициониран.Не виждам друго разпределение за тази кухня.

# 56
Благодаря ви за отговорите и критиката (аз я приемам като градивна).
На плотовете гледаме да не държим много неща, кутия за хляб нямаме, въпреки,че съм мислила за по-натам да имам.. Кафемашината ми е доста компактна и мястото от ляво на котлоните ще бъде идеално за нея. Оцедник най-вероятно ще сложа в ъгъла между прозорците, които пък не са показани правилно на схемата- разделени са през средата и двете крила са отваряеми. Там имахме много размишления как да стане, понеже държа мивката ми да е пред прозореца за да си гледам децата в двора, но изобщо не съм помислила за отваряемата част, която ев конфликт със смесителя Sad , та се наложи да избутам мивката малко в страни. Общо взето мястото на плотовете не ме притеснява.
Голяма беше и чуденката с хладилника, т.к. сме свикнали с двукрилен хладилник и ще взимаме пак такъв. Много е трудно да го напаснеш някъде това чудовище и за това измислихме нишата с шкафовете покрай него... Бях го измислила по доста по-красив начин, но за съжаление хладилника е доста дълбок и ще стърчи много пред шкафовете ако е така:
Скрит текст:

# 57
стъклените витрини къде да ги сложи?

Не виждам друго разпределение за тази кухня.

трудно е и без да знаем реалните размери- визуализацията ои ИКЕА с 60см-ови шкафове ли е?

silence.thinker , предполагам, че може да се направят поръчкови шкафове, за да не стърчи хладилника
а и те са стандартни, повечето - 60-62 см
значи 60см дълбоки икейски ще станат
трика е , да се намести хладилника, с необходимото място отзад, а после шкафовете, дори да са издърпани малко напред- после ще оберете луфтовете
има нарочни лайсни за това

# 58
В близост до готварския плот (лявата част на работния плот визирам) не знам доколко е удачно трайно да е разположен друг уред - неизбежно при готвене пръска и цапа, ще трябва да чистите постоянно и уреда, в случая кафе машината. Там по-скоро бих държала неща, свързани с готвенето, които лесно да местя при пържене например. Налага се да има място и за разни съдове за храна, докато се готви и които няма да пречат на самото приготвяне на продуктите, което ще се осъществява от дясната страна на готварския плот.

# 59
Не може да са колкото хладилника, защото няма да може да се отваря.

Общи условия

Активация на акаунт