Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 9 572
  • 213
  •   2
Отговори

Цвят на годината за 2025 на Pantone
17-1230 Mocha Mousse

Скрит текст:

Полезни схеми и картинки

Скрит текст:
89, 8887, 86, 85, 84, 83, 82, 81, 80, 79, 78, 77, 76, 75, 74, 73, 72, 71, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60, 59, 58, 57, 56, 55, 54,  
53, 52 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40
39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20  
19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

# 1
Благодаря за темата. Цветът за 2025 е много не мой. Интересно ще ми бъде да го видя приложен в интериора на нормални домове.

# 2
Аз отдавна си ползвам такива цветове и нюанси и не се интересувам от Пантон и кой цвят сега е модерен или не. Те са класически, меки, неутрални, изискани и търпят всякакви съчетания и акценти - въпрос на избран стил, допълнения и начин на употреба. 

# 3
  • Най-красивата страна
Точно в този цвят,но в по-светлия нюанс е боядисан хола на приятелката ми.Но е 40кв. и е с много добро осветление,а едната стена е цялата с френски прозорци .В къща е.
На мен ми харесва.

# 4
Исках да коментирам кухнята на Илейн от предишната тема, но не сварих навреме и заключиха старата тема. Simple Smile
Вече не мога да цитирам, но в този пост:
Скрит текст:
Конкретно за тази кухня исках да кажа за понижения таван с лунички и осветление по периметъра - ако не е ваше изрично желание, а е идея на дизайнера ви, за да му изглежда "по-разчупена" визуализацията, помислете върху този таван искате ли го такъв, доста е демоде.

А по-надолу, където коментирате хубаво ли е да се слива цвета на пода с шкафовете...
Исках да ви покажа няколко снимки, които забелязах в инстаграм. Съвсем нарочно сливат долния ред с пода, а горе правят бяло като стените и тавана. Особено в по-класическите и ретро апартаменти, където е по-трудно да се измисли дизайн на модерна кухня, постигат доста хармонично вписване.

# 5
То пък и с тези релсовите осветления вече се прекалява осезателно.

# 6
Barbabeau, чудесни примери, особено ми допадна кухнята на предпоследната снимка вляво. Аз съм си почитател на неокласиката (и в чист вид, но особено с английски елементи), та веднага ги оцених.
В крайна сметка, дори и да се сливат дадени елементи, това не е случайно, нито недоглеждане, а целен ефект според това, което трябва да се постигне.
Релсовото осветление така и не възприех извън обществени сгради и не бих си сложила в което и да е жилищно помещение, но въпрос на стил и вкус.

# 7
A мен първата ме привлече с нестандартната си комбинация от няколко различни графичности. Иначе втората е повече моето. Много ми е красива, но кухня като много други. Обаче пък впечатлява как са комбинирали съвсем съвременната ѝ визия с гипсовите декори в тавана. Интересна комбинация, доста смела като се има предвид, че на такъв тип кухни масово всички биха сложили релсово осветление и никога не биха си и помислили за гипсови корнизи по целия периметър на помещението.
Барба май и друг път е показвала такива доста решения. Изглеждат ми повече като арт обекти, а не като масовите Pinterest кухни.

# 8
Е, точно това е неокласиката - класическа основа и архитектурни елементи (като тавана, первазите, подовите настилки и молдингите  - за последното ти ще ме разбереш, че не знам думата на български) и съвременни мебели и аранжимент. Може и други класически елементи да има като акценти - осветление, огледала, кресла и т.н, но главното за стила е основата, която пък може да е с френско, италианско или английско влияние, зависи от замисъла.
На харесаната от теб снимка виждам точно френско влияние в основата. И на мен ми хареса, макар и не всичко от нея - напр. килима, краката на масата и осветителните тела не възприех. 

# 9
  • София
Тя първата не е пример за сливащ се под с шкафовете, даже обратното, контрастира. А на третата са различни материали, така че пак не е пример.

# 10
Barbabeau, страхотни интериори си постнала! Точно на място за тема като тази. Последният е най-посредстевн, но първите три са Heart Exl .

П.П. на втората и за мен са се поизложили с изобра на маса, добре че е изрязана Simple Smile .

# 11
  • Варна
На мен пък последната най ми харесва. Най-семпла е и е най-лесно и евтино реализуема според мен.

# 12
Barbabeau, чудесни примери, особено ми допадна кухнята на предпоследната снимка вляво.
Да, постигнали са съвършенството, само не съм съгласна с лъскавите плочки за гръб. Красиви ръчнонаправени плочки са, но ако бяха сложили една семпла матова плоскост или направо да се остави на боя, щеше да изглежда още по-благородно според мен.

Иначе втората е повече моето.
И за мен втората е "моята". Масата е бамбуков плот с крака фиби от Икеа, хаха. Познавам си ги, понеже сложих същите за бюро в стаята на сина ми, само на краката имаме и колелца. За тази кухня/хол се надявам, че е някакво временно решение, но са били нетърпеливи да снимат. Simple Smile Мен пък ме дразни кубчето на аспиратора и качената черна микровълнова на 2 метра. 🤦 Ето тук щеше да е супер с вградените в плота аспиратори и отгоре да е само полицата без прекъсване. А микровълновата - чао.

На мен пък последната най ми харесва. Най-семпла е и е най-лесно и евтино реализуема според мен.
Постнах и тази кухня, понеже и аз мисля, че е красива, семпла и линеарна, но също така е вярно, че има много посредствени грешки, дето казва Драго. Това безкритично сменяне на нивото при горните шкафове изглежда потресаващо зле. Защо не са подравнени, направо ми иде да бръкна в снимката! Горе има един трегер, който е даденост и прави зъб, който вероятно не може да се избегне - ок. Но защо след това проектират още 3 зъба? Dizzy Face Просто аспиратор, шкафове и открита полица трябваше да са на едно ниво отдолу.

# 13
Аз се влюбих в първата кухня.
Цвета на долните шкафове ( аз бих го определила като орех с череша) ми е абсолютен фаворит от дървесните.
Изключително красива са и орнаментите във формата на елипса ❤️

# 14
  • София
Здравейте !
Може ли да споделите мнение за ъглов гардероб  за спалня ?

Общи условия

Активация на акаунт