Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 582
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 751
Витрините никога не са били обект на модна тенденция, те са въпрос на предпочитание. Публикувала съм снимки какъв е ефектът от тях. В конкретния случай дават завършваща дълбочина на погледа и олекотяване на кухнята от двете й страни. Също така осигуряват плавен преход (тъй като са по-плитки на дълбочина - 40,45см) от вратата и дивана към кухненските шкафове. Дори да са с мат стъкло (ако собствениците са притесняват от изискващата безупречност при вътрешната им подредба) те при всички случаи стоят по-незатварящо и по-въздушно от шкаф с плътна врата.

# 752
Ммм, може. За мен лично витрините е нещо, което пресити ужасно пазара. С тях всички интериори безподобно си приличат.

# 753
И аз мисля, че масовото търсене на дизайнерски , модерни решения е грешка.Без да се конкретизира във витрини или острови, а изобщо.
Гледане, мислене, без бързане.
Правене на проект с основни цветове, материали и текстури,който да води и в последващите решения- не само за разпределението на пространството,  изясняване на динамиката в семейството, и желанията на членовете му, избиране на  най- "вечните" основни елементи- настилки, мазилки, тавани...

Конкретната стая, и на мен ми се струва тясна, за всичко предложено.

# 754
Ужасен гъч ще стане с този остров.
Не бих си затлачила стаята така. Островите са ефектни в големи помещения, в малки изглеждат нелепо.

# 755
Малко Cantori отпреди 4 години. На който му се гледа кратко клипче, рекламно, неруско, минимализъм. Имам нЕкои възражения към едни столчета на втория етаж както и към острите ръбове на стъклената маса. Но инак от стъкло разтегателна маса...почитания. И формите пипнати ама пипнати, чисти, изящни. А жълтият диван така греее.

Гледа ми се обаче нещо обикновено, тип къща в гората. Ама пипнатко де.

Аз пък да споделя... Въпреки, че на главата ми сега стои ремонт на баня, тъй като баните не са ми ясни хич, пак си гледам и си мисля за други глупости. Та да се оплача - влюбила съм се и аз в един моден вик та не знам как ще си го избивам от главата. Искам щори. Широки, дървени, много тъмно кафяви. Ужасна прахосъбирачка, на практика красива само когато е полуотворена (сиреч не изпълнава и предназначението си дори), но визуално много ме привлича. Нищо де, ще ми мине. Оплаках се.

# 756
Ммм, може. За мен лично витрините е нещо, което пресити ужасно пазара. С тях всички интериори безподобно си приличат.
Работила съм с над 20 фабрики-производители на кухни от Италия (най-добрите в света според мен), с поне по 10 модела. Стъклените витрини винаги са присъствали като предлагане във всяка една от тях, независимо от модни тенденции, нови технологии и вкус.
По желание на собствениците островът може да се редуцира по размери (до пр. L 140-160), но аз не бих се лишила от него.

# 757
Те може винаги да са присъствали, Гери, но сега ги подхвана иконом сегментът. И това ги превъръща от красив скъп акцент в шир потреба. Запомни ми думите, пак ще си говорим за тях. Всяка красива италианска хрумка, стигне ли до масовката е изживяла врамето си. Ще видим сега на изложението в Милано какви ще са линиите.
Барб, няма ли да покажеш някоя ексцентрична артистична хава? Залипсваха ми. В неделя много ми се гледат интересни неща, а вие мълчите.

# 758
Благодаря за заформилата се дискусия, така успяваме да изчистим концепцията си.
Като цяло най-практично за нас виждаме опцията Г образна кухня на тъмната страна в дъното плот с котлони, мивка, шкафове нагоре-3 метра дължина(приблизително), на другата стена 3 колони обособени така Вградени печка и микровълнова, шкаф, вграден хладилник обща дължина около 2 метра.
Кухненски остров 150дължина, 60-70 ширина(примерно)
Трапезарна маса за 6 човека с опция за разгъване. Размери в сгънато състояние 150 на 75. Зелепена може би отново за кухненският остров, понеже домакинството ни е от 3ма възрастни и така или иначе без гости нямаме нужда от 6 свободни места винаги.
Как се струва това на участващите в дискусията?
Прикачвам кухня която ми се струват близо до това което си представям за нас и кухня с "дупка" в началото на втората линия, за да оползотвориме ъгъла на двете линии, както и отново скица на стаята.

# 759
Пак е тясно.По лявата стена:
2м за колоните в кухнята.
2.5м за диван.
остава 2м за масата- абсурдно е.

# 760
Към тези 2 метра трябва да прибавите и 60см за ъгловия шкаф. Т.е. кухнята ще е 3/2.60.

# 761
Оо , да.
Още по- невъзможно.

# 762
Защо ме търсиш?,
Да, съгласна съм, стъклена витрина в китайска кухня никога няма да стои както в италианската. Техните (италианските) хрумки никога не изживяват времето си, те живеят с него и го надживяват, вечни са. И всяка година да ходиш в Милано, погледът ти винаги е жаден, възхитен и любопитен; не може да се пресити.
Между другото в Италия (поради липса на територия) рядко ще видите огромни празни пространства, вкл. в интериорите. Но те са крале на детайла, пропорциите, геометрията. Личат си от километри. Който е усвоил тяхното око не се притеснява от предизвикателствата на трудните и нестандартни помещения. Но това се учи с много гледане (на правилните примери) и опит.

# 763
Пак е тясно.По лявата стена:
2м за колоните в кухнята.
2.5м за диван.
остава 2м за масата- абсурдно е.
Масата нали ще е изнесена посредата на помещението, не както е показано на скицата(тя е от строител)

# 764
Въпросът е, че
остров и маса ще запълнят изцяло тези нямам и 30кв., иначе ще ги сбутате, ясно.
Изначало за това идва реч- за баланс в обзавеждането, не дали можем да съберем N на брой мебели.
За кухнята- пускала съм моята, почти същата като показаните., но по-добре разпределена.Не бих сложила котлони в началото.
Ще ги наредя: мивка до задънен шкаф-колона, на 60макс, , единичен шкаф, миялна, котлони, шкаф, както е у дома.Котлон до вратата , който да опръсква всичко- не.
На късата страна : хладилник, колона с фурна, задънен шкаф -колона.

Общи условия

Активация на акаунт