Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 31 322
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
Ама как в 4кв хем гардеробна, хем диванче, хем тоалетка, то няма място?
Аз имам подобна, но е дълга 295 и ще слагам обувки и якета там. Влизаше се от спалнята, но я направих да се влиза от коридора. В него няма място за нищо и това ми е тайният коридор😆
Лола, на този тъмен гардероб светлината е задължителна. Виждам, че на визуализацията има, но и при реализацията си сложи, защото е много неприятно без осветление. Аз имах ъглов тъмен(венге) в предното жилище, когато го поръчвах преди 100г не бяха модерни още лед-мед и ми беше много тегаво да ровя в него, затова с кеф го харизах на ММ целия😆

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 08:41 от Чи лу

# 31
  • Русе/Germany
Явно не съм се изразила правилно. Вариантите бяха без да се прегражда да се сложи диван и телевизор ИЛИ да преградя (затворя) и да стане гардеробна. Не двете неща заедно, или едното или другото. Идеята ми е дали ще има достатъчно място на двете стени да има гардероби. Снощи погледнах реалните размери, снимките по горе ги правих по спомен малко, та ширината може да е около 1,90 - 1,80, на 2,40. Примерно Pax 58см и Pax 35см на другата стенa. Не съм имала гардеробна до сега и не знам достатъчно ли ще ми е грубо 90см разстояние между гардеробите.

# 32
Достатъчно е 90 см., но все пак измерете точно.
Първо мислех да са лостове и рафтове без врати, ама си представям някакви прахоляци и в крайна сметка ще поръчам гардероби до тавана.

# 33
  • София
Babydream, ще стане чудесна гардеробна, все пак имате над 4 м2. Единият вариянт е този, който сте написала - на дългата страна гардероби или стелажи с дълбочина 60 см, на малката - 35. Другият е на късата страна, която е 1,80 и на дългата - 2,40, ъглов, всичко на 60 см. На стеничката в ляво от вратата може някаква пейка.

# 34
И аз под ъгъл ще ги правя. Дълбок с два реда лостове на късата и плитък с рафтове на дългата стена. Вместо пейка ще сложа дъската за гладене, която искам да е винаги отворена, много ми е удобно така и не събирам купища дрехи, докато се наканя да я разпъна😆

# 35
  • Русе/Germany
Много благодаря Simple Smile

sofyia, благодаря, че ми обърна вниманието за разпределението. Ще въртя мебелите да видя как ще стане най-добре.
Чи лу, и аз искам плъзгащи врати, моя мъж смята, че няма нужда, но и моите представи са за прахоляк 🙈 то само едно обличане на дреха като се погледне на слънце какво се вижда ... та това ще го мисля още, поне на Рах по спомен може да се добави плъзгаща врата 🤔

Сега рових в тикток и попаднах на 70см свободно пространство и спрямо жената на клипчето ми се видя също ок.

# 36
Ако може да се добавя в последствие е супер. Пробвате известно време без и ако се прашат дрехите, монтирате врати.
А тези пакс имат ли подходящи размери за да запълните стената? Сметнете колко ще ви струва с тях и колко с поръчка, може да е същото, но поръчката е по ваши размери. Не е нужно да са скъпи плоскости, с пдч си става екстра, аз такива ще правя. Ако имате умения, може да поръчате да ви нарежат и кантират плочите и да ги сглобите само. Мм си няма и понятие от мебели и ремонти и при нас не става този номер😆
Имах подобно помещение в предното жилище, пред рафтовете с обувки бях сложила завеса- ми пак си влизаше прах повече отколкото в шкаф с врата.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 10:27 от Чи лу

# 37
  • София
За мен нужда от плъзгащи врати има само там, където няма място за отваряеми. Или на мен не са ми удобни. Много по-бързо и удобно ми се вижда да отвориш едно крило и да вземеш нещо, което знаеш, че е там, отколкото да плъзгаш голямата врата.
Освен това в такъв дрешник може да се остави открита определена част. Примерно в една такава колона може да има няколко чекмеджета, а нагоре - само рафтове, за неща, които са поставени в допълнителни кутии примерно. Така се избягва двойното отваряне, като тръгнеш да си вземеш само едни чорапи примерно.

# 38
Според мен 90 см са напълно достатъчни като разстояние за нормално боравене с гардероб с врати (и аз не обичам плъзгащи), но е добре да се помисли за позициониране на огледало така, че да може да се огледаш и от по-голямо разстояние, за тази цел понякога 90 см са малко.
По едно време държах точно отворен Пакс в чудене какви врати да му сложа (в северна стая с полупрозрачни бели пердета, която бях превърнала в гардеробна, макар и да не беше предвидена за тази цел) и трябва да кажа, че на някои от саката ми ръкавите от външната страна бяха избледнели в сравнение с тези от вътрешната - разликата беше едва забележима, но я имаше, факт. Запрашването отделно, макар че не бих казала да е било съществено - самите дрехи са в непрекъснат оборот и няма как да станат чак прашни, а извънсезонните държа опаковани в калъфи и кутии, но прах се събираше върху основата на гардероба, вероятно част от него са били килимени влакна, които се отделят при ходене. Та определено следващ гардероб без врати няма да имам, ако ще и да е в северна гардеробна (пак с такова изложение предвиждам да е). Евентуално ще са необходими плътни завеси и много по-често почистване. 

# 39
  • Русе/Germany
Чи лу, па Рах има корпус 150см на 201 висок и 75см на 201 висок, това ще ми запълни едната стена.
Ние не живеем в България в момента и не знам защо съм останала с впечатлението, че по поръчка са много по-скъпи нещата 🤔 за сглобяване и т.н с моя мъж сме ок, всичко в сегашното ни жилище ние сме си сглобявали и правили. Ламинати и т.н също ние.

Sofyia, точно това са вижданията и на моя мъж, след като щяло да бъде затворено помещение само за това, какъв бил смисълът от врати. Свекърва ми си направи и тя гардеробна без врати, та ще я попитам дали събира прах, тя миналото лято я прави и не живеят там, лятото ще видим как ще е.

Кубратова, огледало обмислям на дясната стената до вратата, така ще имам грубо 2 метра дължина от огледалото. Ето така (ако се разбира нещо 🙈)
Ох, сега като писа за врати и отворени ... Явно ще има там чуденка.

# 40
Аз имам едно вътрешно помещение, почти цяла стая-склад, където имам 2 големи гардероба без врати.
 Помещението има вентилация със сензор за влага, защото при нас е задължително, но смятам че помага и за пречистване на въздуха от прахови частици.
Не виждам повече прах от другаде в къщата, макар да е на 2 крачки от входното антре. Има врата, разбира се.

# 41
За праха - зависи и от запрашеността на самото населено място. В София е изключително прашно в последните 2-3 години (и преди не беше чисто, но определено намирам разлика).

# 42
Не живея на прашно, имам прозорец в дрешника, и въпреки това яко прах има по дрехите.Вижда се по черните ризи на ММ.Някои не ги носи често и успява да се натрупа прахоляк.При първа възможност ще сложа вратички.На шкафа за обувки сложих и там е
по-добре положението.
Отделно без тях прилича на магазин за дрехи втора употреба.Иначе на снимки в нета мн яко изглежда с три бели ризи и пет чифта обувки.
Кажете ми програма, безплатна, за проектиране на обзавеждане на стаи, за разделяне, за бани.
За моя приятелка питам.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 20:20 от ДХ3

# 43
Иначе на снимки в нета мн яко изглежда с три бели ризи и пет чифта обувки.
Именно. Но е толкова примамливо, че не устискваме. Особено с тези стъклени врати и подсветка зад тях...

# 44
Плъзгащите врати имат един огромен недостатък, не можеш да отвориш и двете крила едновременно.
Без врати и на мен по снимки много ми харесва, но само си представям ако сегашният ми гардероб нямаше врати каква гледка ще ми предлага, и веднага се отказвам.

Общи условия

Активация на акаунт