Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 050
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Мен не ме кефят орнаментите. Ако едното е богато, какъвто е шкафа, другото ми се струва че трябва да е дюс.
Никога не съм търсила такива неща но ето ти линк към нещо, което ми изглежда добре. Вече цените са извън моята представа Simple Smile))
https://www.1stdibs.com/furniture/mirrors/wall-mirrors/1940s-fre … es/id-f_44101122/

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 15:09 от second

# 46
Да, да, знам го този сайт. Моят шкаф го има там.
Не ми харесва  този вид на бамбук. Благодаря ви за идеиите. Така се избистрят нещата.

# 47
Има някакви махагонови в същия, сигурно си го изровила, щом го знаеш.. откъм материал да съвпадат - https://www.1stdibs.com/furniture/mirrors/wall-mirrors/rectangul … ry/id-f_42315962/

# 48
  • Street of Dreams
За мен откъм стил и орнаментика трябва да се доближават максимално. С изчистени линии ми е абсурдно.

# 49
Аз имам и доп.въпроси - каква ще е облицовката на банята? щото то... с това най вече следва да се съобрази.

# 50
Банята ще бъде стая. Все още обмисля дали да има плочки около душа.
Никога не съм харесвала бани, които приличат на месарница, целите в плочки.
Аз идеи си имам как искам да изглежда мястото, където ще живея. Чудех се какво не ми допада в тази комбинация. Отказах се от това огледало. Продължавам да търся. Ще показвам, ако отново нещо ме гложди.
Последната рамка от second смятам, че е подходяща.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 15:41 от red soul

# 51
  • Street of Dreams
Още една идея - огледало без рамка. Така само шкафът ще бъде акцент.

# 52
Аз имам огледало без рамка, обаче ако другият елемент около него е твърде активен, експресивен (какъвто е тук шкафът), пак няма да е много добре, огледалото направо ще изчезне и ще се загуби пропорцията/балансът на стената. За мен си трябва пак огледало с класическа рамка и декорация (като чугуненото), но не огромно (заради пропорцията) и не прекалено активно като първото, че пространството е малко.     

# 53
А при бели стени, да кажем, какви цветове предлагате за шкафа и рамката. Врата на банята ще бъде масленозелена, мат, дърво.
За съжаление няма да мога да ползвам тази, така че ще я правя да прилича на нея.

# 54
  • Street of Dreams
Кубратова, идеята е точно огледалото да "изчезне" и да се вижда само шкафът. Иначе малка разлика в орнаментиката ще дразни.

# 55
  • София
Може би нещо такова, в тъмния тон на шкафа, също би стояло добре, щом е за баня

Скрит текст:

# 56
red soul, цветът на вратата се съчетава страхотно с огледалото и шкафа, който си показала. И за бога, не ги пребоядисвай Grinning прекрасни са точно такива, каквито са на снимката Heart Eyes

Но белият цвят за стените не е за този стил, според мен. Мисля, че същият цвят като на вратата или един тон по-тъмен би стояло добре. Всъщност не мога да съм полезна, понеже колкото и да ми харесват показаните от теб елементи, те са далеч от стила на моя дом и някак не мога да си ги представя в ситуация. Но мисля, че за подходяща цветова комбинация би могла да потърсиш или с гугъл обектив или идеи в пинтерест.

# 57
Така е, не е. Но понеже е малка банята, ме е страх да не я смаля още. Иначе знам какво ми трябва, ама пусто място! 😊
Този стил е далеч и от мен, ако говорим за идея да напълня къщата с такъв тип мебели. Идеята ми беше скандинавски и минималистичен стил. Единствено щях да сложа над 100 год бюфет, който баба ми подари. После си купих легло от ковано желязо, което се оказа страхотно. И ми смени идеята. Сега, освен бюфета, ще имам още няколко неща. Но гардеробите, кухнята, диваните, ще са нови.
За това и няма да правя банята  съвсем в този стил.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 20:11 от red soul

# 58
Ами, ако се направи цялата стена - огледало? - без рамки, без нищо.

# 59
Ами, ако се направи цялата стена - огледало? - без рамки, без нищо.
И такъв вариант мислех. Тя тая стена е 185см,не е кой знае колко.

Общи условия

Активация на акаунт