Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 169
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Търся шкаф за обувки да е с дълбочина макс 25 см, защото коридора ми е тесен. Огледало съм си харесала  с черна рамка, затова търся шкаф с преобладаващо черно в него. Може да е дръжките, крачетата.... Съчетавам ги и с осветлението в коридора, то пък ще ми е черна релса с лунички по нея.
Някъде някой да е забелязал подобен шкаф за обувки?

# 61
В айко и мьомакс има някакви на 19 см, но не помня как изглеждат.. понеже и аз търсих плитък шкаф преди известно време..

# 62
  • София
Idestrup-а на Юск е 24 см дълбок, но е целият черен с хромирани дръжки. Terpet-ите пък са бели с черни дръжки и пак са плитки.

# 63
Здравейте! Търся шкаф за обувки да е с дълбочина макс 25 см, защото коридора ми е тесен. Огледало съм си харесала  с черна рамка, затова търся шкаф с преобладаващо черно в него. Може да е дръжките, крачетата.... Съчетавам ги и с осветлението в коридора, то пък ще ми е черна релса с лунички по нея.
Някъде някой да е забелязал подобен шкаф за обувки?
Икейският Stall не е с черни елементи по него. Но можеш да боядисаш краката, защото те са отделен елемент. 17-18 см е дълбок. И малко странно, но въпреки, че дръжките са му просто вкопан отвор, някакси изглеждат като нещо тъмно на фона на шкафа.
Скрит текст:

# 64
Много се извинявам, че пак ще ви занимавам с моя шкаф, но сега наистина имам нужда от повече глави. Накратко да припомня-шкафа е с допълнителен плот, който не искам да режа. Решението е сифона на мивката да е в единия дълъг край/ защото не искам да е кръгла купата/,  смесителя ще бъде на стената,  няма място на плота. Търсих такива купи, момичетата от темата за банята също помагаха, обаче варианта е поръчкова. Говорих с художник-приложник. Тя обеща да ми направи.
Сега е въпроса.  Дали да е цветна, според вас и в какъв цвят, каква да е формата, като не искам кръгла, защито искам да е максимално близо до стената, за да не се стича мнлго вода зад нея/купата/. Мисля да не сменям цвета на шкафа, само дръжките ще направя в черно, смесителите ги мисля да са в черно, също. Огледалото реших да направя бяло, за да не тежи. Лампите ги чакам да дойдат, за да видя реалния цвят. Тифани са и могат да се ползват само шапките, заедно с влагоустойчиви кабели. Има черно и по тях, но ше видя реално как  са след ден-два. Дамата предлага този цвят/вътрешността на листото/ Аз имам и такъв цвят Тифани, но не знам  дали мога да отделя шапките, без да се счупят. Каза, че трябва да се купи и сифон, за да прави купата по него. Ще искам от вас и препоръка за сифон. Може би по-нежен, заради малкото място.
Шкафа. Да знаете за какво говоря

Лампите, които мисля да са за него. Ще висят от страни огледалото.

Цвета, който ми предлага.

Другите лампи, които имам.

И друго като съвет, ако се сетите да дадете, а аз не се сещам да предвидя.
Благодаря! 🌻

Да допълня-тоалетната е близо до мивката и ще бъде бяла.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 13:08 от red soul

# 65
Колкото и да е близо до стената, плотът ще се мокри при този тип мивки.
Бил сложила бяла мивка.

# 66
По мое виждане се получава разностилие.
Шкафът е прекрасен по рода си, чиста класика (но не готика), достатъчно богат откъм орнаментика, за да вкарваш и подобен тип лампи (и като модел, и като цвят). Лампите бих ги мислила за другаде - може би за някакъв монохромен преливащ в различни нюанси на зелената гама интериор.
Погледът трябва да се привлече само от шкафа. Бяло огледало чудесно се допълва с него, без да се натрапва, бих избрала бяла порцеланова мивка с месингова санитария, месингови дръжки (на шкафа), месингови класически изчистени осветителни тела и цвят (мазилка) на стената:
Скрит текст:

# 67
Подкрепям. Има различни стилове в помещението, бих се лишила от лампите. Подкрепям и за месинга. Ще пасне много по- добре от черното. Бяла санитария +1!

# 68
Какво ви дразни в комбинацията шкаф-лампи Тифани?
Огледалото няма да се бие вече с шкафа. Остават само той и цветните лампи. Мога ли нещо да променя, според вас, за да ползвм и лампите?
Работата е там, че харесвам цветно стъкло много, и искам да го впиша някак в банята.

# 69
Различен стил са. Според мен лампите са art nouveau. Определено се бият с шкафа. Можеш да рискуваш, но за такова малко помещение наслагване на различни стилове и цветове е прекалено.

# 70
Арт деко са.
Последния месец всеки свободен час гледам фюжън дизайни. И гугъл започна да ми предлага само такива 😊.
Мазилка няма да има такава, няма да има лъскаво и оерлено никъде в апартамента. Ще има малко нежни барелефи/ обмислям шкафа над тоалетната, все още/Искам да кажа, че най-яркото пвтно ще е шкафа. Затова ми се струва, че мога да добавя и тъмните лампи.
Може ли препоръка за сифон?

# 71
Щом огледалото ще е бяло, нека и мивката е бяла. С цветна ще станат множество интересни неща, биещи се за внимание. Семпла бяла мивка бих сложила аз. Но не в същия стил, а съвсем си съвременна. Комбинацията от нещо старо с история и ново ултрасъвременно ми е любима. С нея ще се подчертае шкафа, а шкафът ще подчертава простата искряща белота на мивката.

Не разбрах сега тези синичките лампи ли се предвиждат за акцент. Ако да и Ред си ги е купила с толкова мерак... нека се сложат. Има неща, които даже и да противоречат на някои правила, когато са закупени с толкова желание, значи трЕбе да се ползУват и то задължително. Толкоз. Освен това ако изборът на мивка се сведе до нещо семпло лампите няма да се сбият с нищо, а ще си подхождат с шкафа. Не съм такъв тънък познавач на стиловете, но честно казано аз противоречие не виждам. Според мен сега само трябва много да се внимава с мивката. Не лампите, а именно тя може направи нещата малко вповече отколкото е нужно.

# 72
И двата комплекта лампи имам. Мислех, че съм единствена такава, преди да чуя от повечето дизайнери "Купувам неща, които ми харесват и докосват и после търся къде да ги сложа" 😄
Мивката и сифона, тогава какви да бъдат?

# 73
Подкрепям последното мнение и съм “за” сините абажури.

# 74
Само да могат да се разглобят, без да ги счупя.
И другите има къде да ги сложа. Имам спалня от ковано желязо.
ДХЗ, имаш предвид тюркоазените лампи с бяла мивка, нали?

Общи условия

Активация на акаунт