Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 205
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
А защо ще ги разглобяваш лампите, Ред? Да сложиш влагоустойчива фасунга/основа/кабел ли?

Предвижда ли се отгоре по-основно осветление? Може би сините лампи ще се пускат само за релаксиращ ефект когато човек си взема дълга отпускаща вана. И през останалото време ще се разчита на горното основно осветление?

А аз може ли да пусна пак руско клипче... Ей тука между казуса на Ред ще се вмъкна та може би няма да не ме биете много. Не знам какво става с мен, но съм полудяла по тия ужасни прахосъбирачки - тъмните дървесни щори. Нама да си сложа ама ей така - гледат ми се клипове с такива. Един ми хвана горе-долу окото като изключим просташката червена скулптура във всекидневната и ужасно острите ръбове на кухненския остров.  цък

# 76
Точно така😊 Да ги направя влагоустойчиви.
Ще има основно осветление, което се слива с тавана,възможно май-добре.
И аз само руски дизайни гледам. Има много арт интериори, при това на малка площ. Но не качвам тук, щото не са по вкуса на всеки.
Като каза лампи. Виж в каква се влюбих вчера. Тифани, 180см.Ама е 300 евро, освен това нямам и място.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 15:08 от red soul

# 77
Да, Ред, при мен излизат сини, но много повече ми допадат от другите.

# 78
Сега се сетих да направя това. Във вторник и с другия чифт. Ако кажем, че вратата е огледалото, това е на дневна светлина.

# 79
Харесва ми.

# 80
Какво ви дразни в комбинацията шкаф-лампи Тифани?
Огледалото няма да се бие вече с шкафа. Остават само той и цветните лампи. Мога ли нещо да променя, според вас, за да ползвм и лампите?
Работата е там, че харесвам цветно стъкло много, и искам да го впиша някак в банята.
На мен лично шкаф и тифани лампи ми харесва и мисля, че се комбинират добре. Дори сините ми харесват повече. Имам съмнения относно черните дръжки, наистина месинг ми изглежда по-добре. Въпреки това ако си представя черните дръжки и лампите ми харесва, виждам обаче черен смесител. Относно лампите може ли да дадеш снимка от близо на горната част, където е фасунгата? Може да се вземат стенните основи от други лампи или да се сложат метални черни примерно от ковано желязо или дърво закачалки и лампите в този си вид да се закачат на тях. Кабелите трябва да се скрият.
Сифона изобщо не разбрах как ще се сложи без да се пробива плота? То няма да се изтича това нещо.
При тази картина огледалото никак не го виждам бяло.

# 81
Благодаря ти! Да, аз писах, че смесителите и душа и хигиенния душ, който ще е близо до този шкаф, ще са черни. Не харесвам месинг. Много ми е ретро. Горния плот ще се  дупчи, нонискам да спася допълнителния изтеглящ се плот да не се. Той е около 10см по-къс от горния. Затова искам сифона да е максимално в края. Никой не ми даде идея за сифон. Има ли нещо по-специално за него, ковто трябва да мисля? Какъв цвят предшагаш за огледалото?
Сега ще сложа и лампите.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 15:33 от red soul

# 82
Не знам какво става с мен, но съм полудяла по тия ужасни прахосъбирачки - тъмните дървесни щори. Нама да си сложа ама ей така - гледат ми се клипове с такива.
Правиш ги вертикални, постигаш същия ефект на затъмнение, издължаваш височината (вместо дължината), приключваш с праха (по вертикал не се събира, аз също го ненавиждам) и си готова.
Вертикалните (жалузи) се слагат и в екстериор (като част от сградата), в южен климат са много вървежни - пазят от жаркото слънце и стоят ефектно.

# 83
За сифон идеи нямам, по-скоро помисли за мивката, избери модел и виж с какъв сифон се ползва.Ако смесителят е на стената, то трябва добре да се помисли къде ще е центърът на мивката, за да не пръска.Оттам тръгни.

# 84
И идеи за купи приемам. Питам за вид сифон, защото жената каза, че трябва д аго купим, за да работи по него.
Second изнамери този. Мислите ли, че пасва. В бяло. И не толкова прави линии, понеже ще е ръчна работа.

# 85
А защо не купиш готова купа, ако приемеш да е бяла?Или тип листо, овал?
А отдолу шкафът как е, защото сифонът иска място?

# 86
Защото готовите купи са със сифон в средата.

# 87
Има някакви по-къси сифони, които заемат по-малко място от обичайните, виж в Икеа.  По този въпрос бих се допитала до водопроводчик.

# 88
Кубратова, точно къс сифон. Ще погледна.

# 89
  • Street of Dreams
Наречете ме консерва и без фантазия, но аз изгубих концепцията за тази баня. Месингът бил ретро, но ретро-шкаф и ретро-лампи са ок? Ами най-много си вървят точно с месинг, както са си. Бяло огледало изобщо не мога да си представя да се върже, или пък бяла съвременна мивка. Лампите също се разминават, но те не са ми такъв проблем, особено сините.

Общи условия

Активация на акаунт