Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 254
  • 744
  •   2
Отговори
# 90
Избери си най-масовия възможен сифон, за да ти бъде ремонтопригодна мивката. Не се хвърляй на нишов продукт, за да не стане след време поръчковата ти мивка да се окаже неизползваема. Въпреки, че всички водопроводни и каналджийски елементи са уж стандартизирани.

Възможно е да си споменала вече, но от какъв материал ще ти е изработена мивката? С какви препарати ще я почистваш? Ако ще е керамика или стъкло - чудесно, но ако е нещо друго трябва да го обмислиш добре. Между другото и двата комплекта лампи са страхотни! И шкафът е страхотен! И нямам никакво търпение да покажеш готовата баня! Художничката ти е дала според мен добър съвет за цвета на мивката. Можеш ли да боядисаш и рамката на огледалото в същия цвят или няма да ти допадне?

# 91
Избери мивката като видиш къде ще е центърът на струята от чучура на батерията.Това трябва да е водещото.Дали ще е овал, листо, купа- все тая.От центъра ще видиш какъв сифон трябва и дали има вариант да е по-плитък в извивките отдолу.:

пример -  https://www.masterhaus.bg/bg/product/218818-sifon-za-mivka-s-kli … -sistema-gofriran
(недобър вариант, защото няма чашка, но търпи регулация)

Горна част за мивки без преливник:

https://abvitra.com/product/2972/klik-sifon-za-mivka-201048002.html

Долу стандартен кит за водопровод, спрямо инсталацията.
Но!!! трябва да видиш гърло на мивка плюс дебелина на плота, за с може да се върже отдолу.

За под шкаф не ти трябва луксозен сифон, освен ако ти не искаш.Някой ВИК майстор нямаш ли подръка да види изводите и да даде акъл?

# 92
Правиш ги вертикални, постигаш същия ефект на затъмнение, издължаваш височината (вместо дължината), приключваш с праха (по вертикал не се събира, аз също го ненавиждам) и си готова.
Да, по вертикал по не се събира прах. В нас обърнах вертикално една икейска табла за спалня, аз май съм казвала тук. Плеснах я в коридора. Напук на баналността, наречена летвички. Но моите са истинско дърво, малко са и са баси акцента още с влизането от входната врата. Всеки път се поздравявам с идеята да ги използвам с друго предназначение и вертикално. И изобщо за собствената ми смелост да посегна към изтъркан от ползване елемент. Обаче вертикална щора на този етап за мен означава само едно - офис. Гледам започнали са да пласират вертикални ден и нощ. Не ме кефи. твърде са подредени. Сега текстилното оформление е по-друго - ако са щори са с геометрия по хоризонтал, ако са завеси - леко хаотичен вид, изтласкан към края. Та не е моето вертикалната щора. Даже в работата ми едва ги търпя в офиса.
Но ако искаш да ме убедиш в обратното покажи нещо снимки, клип, аз ще гледам.

Ред,  таз мома с лампата изисква сякаш големи пространства където да я сложиш открояваща се, подсветена дискретно (нищо, че тя самата е лампа). Давай сега с шкафа за баня и тифанитата. Вървят добре нещата. Но иначе като зная и животинките ти, сега като гледам античните шкафове, лампите и този лампион, си мисля, че някакъв далечен стар източен дух се е преродил в тебе. Дерзай, ще се получи.

# 93
Наречете ме консерва и без фантазия, но аз изгубих концепцията за тази баня. Месингът бил ретро, но ретро-шкаф и ретро-лампи са ок? Ами най-много си вървят точно с месинг, както са си. Бяло огледало изобщо не мога да си представя да се върже, или пък бяла съвременна мивка. Лампите също се разминават, но те не са ми такъв проблем, особено сините.
Няма нищо, де😏 То, това му е хубавото, че хората са различни.
Да, месинга е ретро. Точно затова не го искам, защото не искам да е твърде ретро. Освен това, не го и харесвам. Този шкаф върви с черни дръжки. Вие се хванахте за златното по книгите. Концепцията на банята не е връщане към ретрото.
Вятър, благодаря и на теб! От керамика ще бъде мивката, а аз по принцип не ползвам силни препарати.
ДХЗ, 🌻не ми трябва луксозен сифон, ако само това ще му е достойнството. Сега ще прегледам какво си предложила.
Защо..,
Дам, ясно ми е, че тази госпожа с лампата иска място, затова казах, че не е за мен 😊 Правихме генетичен тест преди 10 год. Пращаше се в Америка. За много неща беше. Излезе ми, че имам виетнамски гени.
Не е това, просто не обичам да съм по масовите неща, все така се случва.
И аз нямам тътпение да видя целия апартамент. Най-малкото, че целия тоя зор ще е свършил вече😄

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 16:33 от red soul

# 94
Едно кръгло огледало с чиста изтичестена черна рамка, дори подсветка мисля, че ще е добре с шкафа.

# 95
Само, че аз искам голямо огледало и някак кръглите или овални не ми харесват. Иначе се вързва добре, съгласна съм.Гледах и големи огледала с много тънка, почти незабелижима черна рамка.
Смесителя от първата ти снимка ми харесва.

# 96
Само, че аз искам голямо огледало и някак кръглите или овални не ми харесват. Иначе се вързва добре, съгласна съм.Гледах и големи огледала с много тънка, почти незабелижима черна рамка.
Смесителя от първата ти снимка ми харесва.
Колко е широк шкафа? Такива огледала има и по 85 см. Ако е много голямо лампите къде ще стоят?

# 97
  • Street of Dreams
А как би определила концепцията, щом не е ретро?
Мивка, която се връзва с лампите като цвят и стил може би ще е добре.

# 98
Но ако искаш да ме убедиш в обратното покажи нещо снимки, клип, аз ще гледам.

Скрит текст:

Изключително стилно според моя вкус!

# 99
OnDiNe, не съм Ред, но да кажа за стила, за избора на мивка стилово. Еклектика със съвременното. За пример два дивана честър (или както там се казваха). Един и същи производител. В първия случай идва стилово хармонично, да, но някак тежи твърде много, сякаш задушава, изисква. А вторият вариант е изумително лек, въздушен.
Отличниците Полтрона Фрау. Мразя ги. Понеже не мога да ги имам.
Скрит текст:

Gerry GG, благодаря, но аз за екстериорното мямам съмнения. Покажи интериорно.

# 100
Аз търся огледало с широчината на шкафа. Той е 54см.Намерила съм такива. Виждала съм варианти лампите да се отразяват от огледалото. Точно беше за малка баня. Възможно е да ги направя така. Понеже, когато те ше светят, аз огледалото няма да го ползвам. Те са за атмосфера.
Точно така, Защо..., ама аз често нямам търпение да се обяснявам, а и не трябва. Хората от моята порода ме усетиха, а и мога да взема мнение от тях, понеже разбират какво искам.
И другите не са лоши. Просто са различни.

# 101
Gerry GG, благодаря, но аз за екстериорното мямам съмнения. Покажи интериорно.
Е, не можеш ли да си го представиш?
Същото (PVC в ситен растер, но не тънко като офис пластмасова щора, а като летвички в цвят дърво), аз го виждам даже плъзгащо на панели. Никак няма да е зле. Мисля, че съм го виждала при щорите тип "японска стена".

# 102
Red soul, сега се сетих, че съм виждала и изпълнение, при което огледалото не е хванато за стената, а виси от тавана. Реализира се както с рамка, така и безрамково, като огледалото е лепено върху плоскост (дори с по-малък размер от самото огледало, но е необходима заради крепежните елементи). Не се обвързваш с конкретна височина или размер на огледалото, ако в някакъв момент решиш, че го искаш по-ниско, по-високо, по-голямо или с друга форма.

Виждала съм и изпълнение, при което огледалото започва от пода и стига до тавана, разположено зад шкафа. Дава дълбочина на помещението. Ако монтажът е достатъчно прецизен, за да няма разминаване в линиите на елементите, крайният резултат е наистина чудесен.

# 103
Нещо подобно? Ще помисля и за този вариант.

# 104
Да, това също е вариант на същия замисъл, само че изпълнен с по-дебели вертикали. Аз имах предвид начинът, по който се окачват картините в галериите - на едни тънки (може би стоманени) въжета от тавана.

Общи условия

Активация на акаунт