Вреда от еър фрайър

• 3 384
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В тефлона няма нищо опасно, ако е непокътнат.

# 16
Тези които са като фурничка са със стоманени решетки и стоманени стени вътре, неръждаема стомана без покритие е. С тефлон е единствено тавичката отдолу в която евентуално да се събира мазнина или каквото има да се стича от храната.
Само че на стоманата си залепва храната, естествено, няма пълно щастие Grinning
Но за който иска еърфраер а държи да не готви в тефлон, може тях да погледне.

# 17
  • София
Всички са тефлонови май.

Не, не всички са с тефлон.
Имам фраер - тип фурна,  само с метално покритие, купен е от Била за 80 лв.
Работи добре, доволни сме.

# 18
От тези с кошничките имах предвид. Не ги разбирам здравословните покрития и за по-лесно не ги гледам. Simple Smile

# 19
Да не би пък главоболието и гаденето да са по други причини и да не са свързани с този фраер? Ако се храниш с храни, пак домашно приготвени, но по друг начин, тогава нищо ли ти няма?

Защото ако е някакво натравяне, то едва ли би се задействало веднага след хранене. Някакви вещества би трябвало да се натрупват с времето и да вредят по-постоянно, след като вече са се натрупали. Така ми се струва.
Готвя същите храни,със същите продукти и подправки,които преди съм готвила на тиган или във фурна.Тогава съм нямала този проблем та го свързах с фраера...Преди що мазно пържено на тиган съм изяждала-картофи,кюфтета и т.н плуващи в мазнина и не ми е ставало лошо.А сега не мога да свържа това прилошаване с нищо друго,освен с фраера.

# 20
Аз съм с два еърфрайера - на Лидл и на Филипс. И двата са с тефлоново покритие. Оплаквания не сме имали. На Лидл еърфрайерът, който имам, беше с висок рейтинг в сайта им (не всичко има такъв рейтинг и кофти мнения за разни продукти не се трият). Но все пак винаги може да се нацели кофти уред и при тези оплаквания, не бих го ползвала повече.

# 21
С Тефал ХХЛ сме, купен от еМаг. Аз лично имам от известно време дискомфорт с мазна храна и някои конкретни продукти, но категорично не са свързани с фраера.
Имаме и дребни техники от Кауфланд и Лидл, също нямаме. проблем с тях. Щяхме да вземем и фраер оттам, но са малки, а и нямаше налични.

У вас кой чисти фраера и как?

# 22
  • Mediterraneo
колкото и да е нарушено покритието и тефлонът да отделя някакви вредности, направо не виждам как ще се отрази мигновено на организма, че да получи гадене, главоболие и какво ли не от описаното. Всичко е в главата, сори, но ми звучи много невероятно.

# 23
  • Paris, France
Тефлонът не е опасен на ниски температури, но на много високи, каквито се получават в близост до загряващия елемент може и да не е съвсем ОК.

Има силиконови подложки и кошници, така че тефлон да не докосва храната. Може да пробвате за да разберете дали точно в покритието е проблема.

Керамичните покрития са стрита керамика в тефлоноподобно покритие. Чела съм, че може да са по-вредни от тефлон, но не съм задълбавала.

Може прегорялата храна да дразни лигавицата. Имам приятелка, която не понася от известно време печена и пържена храна. Изследва се. Няма Хеликобактер, но има възпален стомах.

Друга причина може да е, че в такъв уред голяма част от мазнината, която при пържене на тиган остава в храната, изтича на дъното. При бързо празнене на стомаха мазнината помага и като я няма, той се, буквално излива изведнъж и това може да се усеща като неразположение.

Майка има air fryer, май лидълски, но не съм 100% сигурна. Около 1.5л и с чекмедже. Не се е оплаквала, нито децата.

Нямам такъв уред, но съм яла храна от подобни. Не винаги ми харесва, но не ме е болял стомах.

Пробвайте първо същата храна на тиган!

# 24
Аз бих ви посъветвала да преустановите употребата на въпросния уред. Някои хора са по-чувствителни на вредностите от външната среда. Най-малко фактът, че ви кара да се чувствате притеснена, не е добре.

# 25
Може да получите главоболие от натряване с метали, но не мисля че ефекта е моментален.
Стомашни болки и гадене... от храна, мазнина, до 1/2-1 час може да получите.
Ако останалите от семейството нямат стомашни болки, може би вие сте с по-чувствителен стомах.

Може да преустановите приготвянето на храна във въпросният уред, за да видите как се чувствате. След време може да се върнете към него.
Аз се разделих с няколко уреда. Винаги се намират нови собственици.

А може проблемът ви да е чисто психоматичен.

# 26
  • София
При всички положения е по-полезен от пърженето по традиционния начин в тиган с много мазнина.

# 27
  • Paris, France
С какво е по-полезен?

# 28
С Тефал ХХЛ сме, купен от еМаг. Аз лично имам от известно време дискомфорт с мазна храна и някои конкретни продукти, но категорично не са свързани с фраера.
Имаме и дребни техники от Кауфланд и Лидл, също нямаме. проблем с тях. Щяхме да вземем и фраер оттам, но са малки, а и нямаше налични.

У вас кой чисти фраера и как?
Аз го чистя,с мека гъба и веро.

# 29

Най-малкото количеството поета мазнина в храната е доста по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт