Избор на Airfryer - тема 2

• 109 981
  • 772
  •   2
Отговори
# 510
Здравейте , запалих се да си купя Airfyer, но можете ли да ми кажете дали им такъв ,на който кошницата да не е от тефлон?

# 511
Да, на тези тип фурничка обикновено са неръждаеми всичките части без тавичката, която е за събиране на трохи и мазнини.🙂

# 512
Привет! Записвам се да следя темата, имам желание за да си купя еър фрайър, но нямам никаква идея какво да търся като характеристики.
Основно ми трябва за пържени картофки без мазнина, пиле , ориз ... вкъщи не сме фенове на супите , така че основно за пържени и печени ястия.
Вчера в магазина ми препоръчаха този модел на Тефал, иска ми се тези от вас , които го имат да споделят дали са доволни, а също приемам препоръка и за друг модел.
Благодаря!

# 513
  • София
В ЕФ не съм чула да се правят супи, в МК стават.

# 514
И аз обмислям да си купя еърфрай и след дълго четене още не мога да реша дали да е Тефал ххл или Филипс hd9270. Cosory нещо ме отказаха като чух колко да шумни..
Основно искам да го ползвам за зеленчуци,  пиле, кашкавалени хапки картовки.. а за ориз в торбичка става ли?

# 515
  • София
Ориза в торбичка нали се вари?
Уреда е за нещо подобно на пържене и печене - пържоли, пилешко, картофи, зеленчуци, мъфини, питки. На принципа на фурна и тиган на котлона и много олио от готварската печка.
Сигурно и ориз в торбичка ще стане. Хората и яйца за Великден там вариха....

# 516
  • София
Яйцата не ги ли вариха в МК, не в ЕФ

# 517
А има ли някой Филипс hd9270 ? Нещо Косори не ме грабва а и на американски фирми не вярвам много..

# 518
  • Велико Търново
То не е баш варене , но и аз ги правих в еър фраера.

Дъщеря ми има Косори и е доволна. Моят е S-max 6 литра.

# 519
В ЕФ, даже на ЕФ програмата. Очаквах пукнати даже, нямаше.

# 520
Цитат
Сигурно и ориз в торбичка ще стане. Хората и яйца за Великден там вариха....
На яйцата им трябва просто да са в топла среда - вода, въздух - каквото там, то е просто проводник на топлината за да се загреят те. Дори крем карамел някои правят аналогично - вместо в горещата вода се сготвя в горещия въздух в еърфраера. Виждала съм и метод за яйцата във фурната, пак без да са в съд с вода. Пак си стават като сварени.
На ориза му трябва да ври във вода и да абсорбира от нея. Нищо общо с горното. Дори и тия уреди дето го готвят на пара, пак не са просто сух въздух вътре. Колкото може да стане ако метнете тая торбичка ориз във фурната, толкова ще стане и в еърфраера.

# 521
  • Велико Търново
Единствено ако в торбичката има доволно количество (в съотношение поне 3:1 спрямо ориза) вода, иначе не виждам как ще стане. Само че тогава ще си е, както вече е писала Aisha, чисто и просто сварен ориз.

# 522
Не е невъзможно да стане ориз във фрайъра. Аз често правя ориза във фурната (особено когато не искам да стоя до печката, за да разбърквам често). Евентуално, ако ще запържвам лук, гъби, зеленчуци, е на котлона за малко. Във фрайъра количеството просто ще е по-малко.
Яйцата много ми харесват във фрайъра, за пакетче с ориз бих предпочела все пак да изполвам котлона...

# 523
А зеленчуци може ли в ЕФ? Например броколи  карфиол, аспержи, чушки.. ни много обичаме леко задушени зеленчуци и ги правя сега на тигана с много малко олио и няколко лъж. Вода

# 524
Правила съм ги така, с вода малко, но в съд. Трябва им повече време и разбъркване, отколкото ако са на решетката и без вода.

Общи условия

Активация на акаунт