💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 588
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 1 155
  • SF
Шокиран съм от загубата на Валери. 😮
Бях гласувал за него да бие в капитанската битка, тц тц. Голяма моя издънка с прогнозите, уф.
Перфектна игра точно като за него, но какво по дяволите му стана на този пъзел? Пъзелът бе елементарен, особено ако се сети човек как да започне да го реди. Или толкова си може или просто блокира. Нямам си на идея. Само той си знае. Абсурд да се е предал. Когато човек не знае какво прави така изглежда отстрани, на предал се човек. Но не е. Да, беше идеален за победител по ред причини, но сам си е виновен. Някои хора си мислят, че щом продукцията си има любимци, то те със сигурност печелят винаги. Хаха, няма такъв филм и никога не е имало. То ако така беше, ехеее... Като не можеш да наредиш елементарен пъзел, а имаш много голямо предимство пред останалите, то няма кой да ти помогне... Сам си си виновен. Жалко, защото не заслужаваше да си тръгне по такъв начин и толкова рано. Но ето защо никой не се натиска да ходи на Арената. Защото никога не може да си сигурен за нищо.

Като видях играта и правилата си казах, трябва чудо да стане, за да се спаси Зори. И чудото се оказа неумението на Валери да се справи с един детски пъзел. Това е истината. Но някои хора не могат да излязат от филма, че абсолютно всичко се развива по някакъв пъклен сценарий и е дошъл реда на Валерката и той видите ли не редял пъзела и чакал Димо да свири края. 🤣

Много дълъг цитат, но го копирам, защото си направил много добър анализ. По този начин мисля и аз.
Какво под ягодите му стана на този пъзел???
И на Зори браво! Браво, че не се отказа, когато мъжете дръпнаха.
И миналата година, и сега, пъзелите се оказват много ключов елемент от игрите. Мускули, пливанье, дърпане, окей, но накрая един пъзел или те праща у дома, или ти сменя прозвището в бг мама.

Без връзка с цитата на Дяволо, но когато Димо подсказа за пъзела, подсказката беше за всички и всички започнаха пренареждане. В този момент Валери и Алекса бяха почти, почти наравно на пъзела, просто единият бързо го преориентира, а друтият започна да се чуди при толкова добре получаващ се пъзел, какво точно има да му се пренарежда и каква посока да се сменя. Намята плочките на пясъка и за мое съжаление се омота.
Зори и Валери преписваха от наредения пъзел на Алекса и Димо размести плочките на Алекса. Това, че Зори започна по-късно, доста й помогна, хвърляйки бързи погледи към дъската на Алекса. Но това не омаловажава победата й!!!
За поредна година между дъските с пъзелите няма паравани.

# 1 156
ами щом Касим се държи като дете, защо пък да не получи отношение като към дете.
това в мамин беше много странно, направо не ми се вярва, че не можа да нареди пъзела.

# 1 157
  • София
Женята: Дайте ми "гневната" перука!

Не разбрах защо запали, че Филип и Лефтеров обсъждаха загубата на силен играч и бъдещите стратегии.

# 1 158
  • Sofia
Защото е злобна, подмолна, завистлива и т.н. Каквото и да напиша за/против нея, все ще е малко. Съвсем сериозно започвам да съжалявам Ваня, не, че и той е стока, но това чудо, как ли се търпи?

# 1 159
  • Където морето целува небето...
За мен Алекса е агресор, пък ако щете ме наречете "нежна душа". И с избухванията си и с отношението си към Червените и в разговорите си с Пандата го показва. За момента се опитва да го прикрива умело, но се изпуска. Това вчера не беше градивна критика, а начукване на канчета.
Хайде сега, ще изгубят битка, защото яли джънк. Ми той губеше битки и преди джънка, както и племето. Касим и Цецо и с джънк и без са си все същите котви. Имаха късмет, че им се паднаха две битки като за тях и се наду сърбина.
Гого го съжалявам, че им върти и кухнята и битките, но много лошо се омота с Алекса и ще се наиграе.
Алекса влязал ли е в кухнята? Или му е под сръбското достойнство? Ами Мани и Фейгин... А да, буклите са по-важни от манджата!

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 09:40 от Mamma Suzanna

# 1 160
  • У Диспансера ...♥♥♥
Джафата, запали понеже ще се изяде от яд, че пратиха Валери. Много рано им се виждаше за директна елиминация. И мен ме е яд за Валери, наситина много добър играч и ми беше един от фаворитите за финал. Как тоя смотан пъзел не можа да подреди....
Тоя Алекса, застанал там като месия с пръта и ги наредил всички, няма това да ядете, няма онова 🤦‍♀️ Ама ти ли ще казваш кой, какво да яде. Големи хора, имат си глави на раменете ще си преценят какво да ядат. Като не може сигурно никой да готви, Гого какво да прави? Нали нещо трябва да има на тая маса, ще махат филии иначе само намазани. Прекалено на сериозно се взима това момче.

# 1 161
Защото е злобна, подмолна, завистлива и т.н. Каквото и да напиша за/против нея, все ще е малко. Съвсем сериозно започвам да съжалявам Ваня, не, че и той е стока, но това чудо, как ли се търпи?

сигурно го бие;-) човекът не смее да шукне, то е ясно.
като не могат нищо да правят, ще помагат.

# 1 162
Алекса зидя реалносгга за себе си на тази битка, съасем не толкова добър колкото се опитват да го представят водещите. Направо диша прахта на Гого, Фифо, Валери и Лефтеров. Би ги само на борба, ама той си е борец.
Храната му виновна за трагичното плуване - на крива ракета космоса й крив.
Натиска Касим, защото имаше неблагоразумието да не го предложи за капитан.
Не виждам как дрехите на Касим по какъвто и било начин могат да повлияят на отборната игра.
Алекса го гласят за победител, но той отстъпва на мното ог другите мъже.

# 1 163
  • SF
Никой не влиза в кухнята. Всички участници от всички племена лапат филии с майонеза и салами. Лежат около басейна и скучаят.
Рядкост е някой да направи скара на барбекюто.
Фейгин никога не е готвила и не умее да готви. За какво да влиза в кухнята? За да направи чай за всички?

Когато един спортист е добър, в това, което прави и показва добро ниво и постижения, при провал или по-слаб резултат, се обвинява храната, спането, атмосферните условия...
Алекса надъхва племето си, но този път го направи по-клиширано, по начин, по който на него му водят мотивацията преди състезание.  Според него това е професионалната мотивация. Той така е свикнал.
Непрофесионалистите сред нас са възмутени, защото не са свикнали да им се държи такъв тон. Александра Фейгин знае наизуст тази лекция и съм сигурна, че можеше да си отваря устата в синхрон с Алекса. В реалния живот за нея чипс и туикс са забранени. За да хапне малко, трябва да се скрие и от себе си, защото жопа растет.
И тя, както и Елица, вероятно Алекса и друтите про-та в предаването, споделят, че цял живот гледат как някой лапа пред тях, докато те са на диета. Затова вероятно и Георги не си дава точно същата сметка като нас, обикновените, какво е за другите да го гледат гладни, докато той яде. На режим са, и това е! - ежедневието на състезателя.

# 1 164
Аз също не разбирам в случая какво толкова е направил Алекса на Касим. Опита се да му намекне, че човекът който им печели игрите и за момент не се е отпуснал, че им и готви и ги обслужва, а той - най-неполезният - се е отдал да си покаже всичките тоалети и че ще е хубаво да размисли как да е по-полезен в битките. Не са пряко свързани нещата с тоалетите, но все пак. Този, който може да се възгордее, че са отишли на резиденция, не го прави, а другият - допринесъл може би най-малко, се е размазал от кеф.

Абе,така е, ама и не е така - хората бяха 3 седмици на реката,искат малко да разпуснат,да се пофръцкат, да си гледат кефа кой както го разбира за себе си.

И изведнъж Алексчо се връща от битка, вече влязъл в трагична роля (все едно те са го накарали да е капитан,а не той самият драпаше яростно) , осъзнал че не е чак толкова физически подготвен и беше на косъм да излети навън и почва да им набива мъдрости - аааа,не,моля ви се,достатъчно bullies има в реалния свят,та да ни ги натрпват и по телевизията.

Не е това начин да бъдеш лидер,но в синьото племе минава просто,защото събраните там хора си имат своите несигурностти и странности и пред подобно поведение сгъват перките.

Да говореше така пред Женя или Генчо - автоматично се разразява грандиозен скандал,няма кой да го остави да се прави на Кралят Слънце.

# 1 165
  • SF

Абе,така е, ама и не е така - хората бяха 3 седмици на реката,искат малко да разпуснат,да се пофръцкат, да си гледат кефа кой както го разбира за себе си.

Е, разпускат, фръцкат се, кефят се. Алекса само им каза, че се е уплашил, защото Валери неял, през цялото време го води във всички компоненти. Просто ги предупреждава, но по неговия по-огнен маниер. Спортистите не намират нищо странно в думите му - Виктория, Цветан,  Фейгин, Гого, Мани... Неспортистите - Касим и Илиян, са възмутени от лекцията.

# 1 166
Гената е бивш спортист. Бил е много добър, но заради контузия се е отказал. Знам го от наши приятели, защото са тренирали с него гребане в Русе и това, което казва Алекса и Гената беше там - щеше да го подкрепи. Както аз и ММ го подкрепяме, като бивши спортисти.

# 1 167
  • София
Като е безполезен Касим да го номинират и да си заминава, не му е никакъв Алекса, че да му дава тон в живота.

За мен да се подиграваш на някой пред милиони си е агресия.

Ей затова има толкова агресия и инциденти в ежедневието ни. Да си добър лидер не значи да мачкаш по-слабите.
Аз пък много се ядосах, когато Веси се подиграваше на Зори, че е глупава на съвета на червените, а Генчо и Пух се кискаха до припадък зад гърба на момичето. Това за мен беше агресия, булизъм и т.н.
Но тогава почти нямаше възмутени.

И аз много се ядосах тогава. Всъщност, подигравките на Звезда са си постоянни, а кискането на Гена висша степен простотия тип 6-ти клас. И двете са тормоз и не трябва да се толерират.

А Алекса определено ми става все по-антипатичен с всеки епизод. Дава наклон на Гого колко да яде, а на Касим колко пъти да се преоблича, като второто освен другото е WTF и изобщо не разбирам какво общо има с представянето им на игрите. Жалко, че не виждам сините да го махнат. Сега им е глас в коалицията и ще го кътат заради мъжката сила, после вече ще е късно. Като сме глупави, че ни печелят чужденците форматите, но някои поне са по симпатични от други.

Женя иначе вчера яко посрано гледаше след акто осъзна какви ги е надробила. Реши да прави контрол на щетите като се възмущава на "сексизма" на Фифо и Лефтеров пред Михаела и Ралица (тотално преекспонирано). Дали ще подейства... ами, не бих се учудила. И аз не знам защо, ама й се връзват тези двете, въпреки че я виждат каква е. В момента племето е на двойки, като Мирела и Лефтеров запазват някаква връзка. Не ги виждам пак да номинират мъже, въпреки че Фифо може да си го отнесе. Мирела пък може да се самопредложи. Доста възможни конфигурации има, ще ми е интересно да им видя съвета (предвид колко са деморазирани след 3 тежки загуби (Чакалов, река, Валеро)), не мисля, че имат силите да се спасят тази седмица.

# 1 168
Обвиняваме жертвата, а подкрепяме агресора...агресорът, който не може да понесе, че един човек не го номинира за капитан. Като ти е толкова голямо егото, номинирай го за елиминация, не дръж сметка на едно момче, което е достатъчно кротко и възпитано, за да те остави да си излееш помията.

# 1 169
Алекса е забавен, експресивен и прави шоу, но когато не става на неговата гайда виждаме другото му лице.
+100. Познавам такъв тип, не е ли на тяхното, а пък ако са пили алкохол особено, стават агресивни и  грубияни.
 За хора деликатни, които не са скандалджии и не обичат конфликтите, това поведение ги стресира и предпочитат да си замълчат, да не ескалира положението. С това си обяснявам мълчанието на сините.

Алекса наисина много се изплаши като казаха за елиминацията, направо пребледня и се препоти още повече 😂 Стреса и напрежениeто му смъкнаха кардиото, не толкова храната. И след като се спаси, му олекна, обаче и се ядоса, че изпадна в положение да покаже слабост и си го изкара на съотборниците с това конско за храна и дрехи, които изобщо не му влизат в работата.
Точно така мисля. Напълно съм съгласна и с двата коментара.
На моменти Алекса се държи, като мутра.
 "- Гледай ме в очите, като говориш с мен"
" - Ти защо не ме харесваш мен - Алекса
  -- Няма таково нещо - Касим
  - Има, има кажи си - Алекса"
 "-Днес колко пъти си смени дрехите?"
Алекса държи сметка на малкия Касим, защо не го харесва, как се облича и по колко пъти , защо не го гледа в очите. Грозна картинка от един силен мъж към момче тип зубрача на класа. На мен ми звучеше заплашително, а и на Касим видимо не му беше комфортно.
Всъщност мутренското поведение на Алекса не беше насочено само към Касим. Последният беше избран, като най-лесна и уязвима мишена.
Това беше косвена заплаха към всички какво ги чака , ако го номинират, ако играят срещу него.
Предполагам, че идеята да шантажират Мани е точно негова, а не на Виктория. Грозен и нагъл шантаж.
Мани, ако не ни играеш  по свирката и не предадеш приятелите си ще те отстреляме.
Голям тарикат е сърбето хитър и брутален, но всеки майстор си намира майстора и той няма да направи изключение.
Вече ми е първи с маман най-високо в класацията на неприятните персони във формата.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 11:15 от sineva 1

Общи условия

Активация на акаунт