💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 888
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 705
Синият отбор много ме забавляват, най-странно и неравномерно подбрани, но все пак справящи се и успяващи в последно време. На този отбор само миналата година не симпатизирах. Гого се раздава без страх на арената всеки път и с такова спокойствие, и за втори път го чувам да подкрепя съотборник от брега и не знам дали е случайно, но и двата пъти беше към Виктория. Тя пък единствена вчера даваше съвсем точни, ясни и адекватни команди къде и какво да се прави, това спомогна да работят бързо и без излишно бавене, а дори не бе капитан. Мани е мъничка, но пък жилава и силна  , определено е водачът на другата група, ще видим дали решението й е било добро, но засега за самата нея е. Касим ще ме прощава, ама изобщо не може да се мери с Неделчо или Катя на пъзелите, те какви игри са измъквали след забавяне по трасето, на него му трябва преднина , инак са отекли. Целият отбор много бяха сладки как подкрепяха и се радваха на победата на червените.

# 706
Аз искам да споделя впечатления на отношенията между играчите вътре в Игрите и извън тях, след като следя на повечето ИГ.
Ние си имаме любимци - нормално. Прави впечатление, че всички са малко или много приятели. Разбират се.
Сините Единствената крастава жаба там е Гринч (Илиян). Този човек е пристрастен към Мани. Освен това, той е единственият от племето, който не следва и не споделя всичко, когато е тагнат например в стори на Алекса или на Вики. Мани и Фейгин са ми топ при жените. Абстрахирам се от 3-та коалиция. Много са ефирни. Особено Фейгин ми прилича на Принцеса Елза. Цецо ми е голям добряк, Вики е забавна с голям спортен хъс и злоба. Явно и трите племена харесват Гого. Алекса ми е шутът на сезона, много ми е забавен, импулсивен, добре подготвен физически. Май започнах да го харесвам. Много забавни истории разказват в лайфовете си всички от сините. Касим си е дете. А приятелството между Алекса и Гого ми напомня на това на Юлиан и Пламен от Сезон-1 и на Горилката и Стратимир от Сезон-3. Всичност започнах да харесвам Алекса, като подскача що зайче ми е, като започне да се пени. Grinning
Жълтите Жени си е сивият кардинал. Като кукловод ми е. Обаче е много уважавана извън игрите и сигурно има защо. Мирела е на всяка манджа-мерудия, вечно е в обяснителен режим. Много товари, но е красива. Ралица и Михаела са от друга планета. Добронамерени, но не им е мястото в Игрите. Не се събират много с останалите. Лефтеров ми е Мнимият принц - много наивен, добър и позитивен човек. За Мамин-Сладък. Безразличен ми е, но е добър играч. Фифо си е Фифо. Чакалчето си беше супер. Грам интрига не видях в него. Много добро момче, обаче Жени и Въртиопашката му отрязаха мечтата.
Червените ще започна с леля Гена. Онзи ден бяхме с негов съотборник по гребане на почивка и той каза, че е много забавен и добър човек. С голямо сърце. Не тренира мисля, че заради контузия. Снахата ми е много сладка. Смятам я за по-красива от Мирела. Зорито си е ЗоритУ - комплексна е обаче много често и залепя релето на милата. Георги си е шампион по плуване, там няма хлабаво, но ми е малко лигав. Явно с Фейгин се допълват. Звезда... Незнам какво да кажа. Елица си е добронамерена. Поведението и е на едно малко дете, на което са му взели играчката. Много често е адекватна е в коментарите си.

# 707
  • София
В анкетата посочих, че искам капитанската битка да спечели Зорница, не мисля, че някой от тримата заслужава да отпадне на този етап, а като най-безполезен определих Цветан.

# 708
+ 1 за коментара на Емилия!
Само с едно не съм съгласна - на Генчо да продължаваме да викаме "леля Гена". Доказа се като стратег и мислещ човек, добър играч, много хора го уважаваме вече(за разлика от периода "Куков").

# 709
Гого освен свръхатлет и много красив, се оказа умен, добър и срамежлив🤣 Последното изобщо няма да му помогне с озверелите фенки 🤣

Междудругото Жорката милия няма стори, на което да не яде. 🤣🤣🤣НЯМА🤣🤣🤣 Човекът явно не издържа и секунда без храна затова е избрал това предимство. Те и от отбора му казаха, че ако не яде два часа почва да гледа в точка и да вегетира🤣🤣🤣
Човекът просто си е пазил здравето, знаел е, че на реката веднага ще изгуби съзнание 🤣🤣🤣Мисля, че ако можеше щеше да яде и докато плува🤣🤣🤣

# 710
Гого, Blue Heart Blue HeartBlue Heart
Свръхатлети има много. Красиви има много. Но това момче притежава 3 невероятни за днешно време качества:
* Скромен (спрямо това, което е)
* Срамежлив (очарователно)
* Кротък (нападна единствено себе си)

# 711
  • Другата България
Не съм ви чела, много пишете. Нормално, много емоции, всякакви.
Докато се добера до лаптоп, на телефон от снощи прехвърлям мненията във ФБ в страницата на формата.
Много ми “допадат“ двама /не са повече, хайде три да са/ фенА на Евгения, които на всеки коментар за нея и поведението ѝ се аргументират с :“ Ама той Филип това направи, това каза, това можеше да каже“ Joy
Страхотно, “невероятно“ аргументирани мнение в защита на любимката си, на това аз му викам промиване на мозък и липса на адекватност и реална преценка за дадена ситуация в зависимост от собствения субективизъм. Или лично познанство, естествено. Коментираше се именно “племенния съвет“ на “женската коалиция“, тоест, на както самата Евгения си каза - пъзела, който тя реди от ден първи, и “дефектните“ парченца в него. Опс, грешка - „яката женска коалиция“, нали това се опитваше да ни внуши самата тя? Та, и на мен много ми хареса “чуваемостта“ на този племенен съвет. Това колко спокойна е Женя, когато говори с “подопечни“, как ги “изслушва“, как “не си налага мнението“, как се аргументира за предходните две, изобщо - колко “адекватен“ лидер е тази жена. И колко “учтиво и възпитано“ се държи с низшите, когато о, чудо - дръзнат да изкажат мнение и позиция. Точно така се прави, с желязна ръка, тоест, кубинка, натискаш, и мнение - никакво. Аз казах и племето реши - това се получи при нея, да не говорим и за култовото изречение - “а и Михаела трябва да остане, ако не, ние другата седмица кого ще номинираме?“ Joy Факт, ние си знаем - сега Фифо, другата седмица - Мишето. Туй то. Само че, продукцията обърка сметките. Ако наистина днес отпадне Валерко - видно от промото, поне за мен, а в петък Цецо и Касим - нещо, което още миналата седмица предположих, то племената остават 6-6-6. Което значи следващата седмица разформироване, и нови пионки в ръцете на Евгения. Грешка, идват нови части от пъзела, и ще се наложи нова подредба. Да видим.

# 712
  • София
Мани не го направи от страх. Тя прояви някакъв вид стратегия, за да запази себе си.

От страх го направи. Страх, че ще я номинират още тази седмица. И спря да мисли напред. Смени коалиция от 4-ма, която имаше контрола, и в която беше на 1-во или 2-ро място, с коалиция от шестима, в която е на 5-то - 6то място. И в която са Гого и Алекса, които трудно може да бие, за сметка на Касим, Фейгин и Илиан, с всеки от които има шанс. Ако тази седмица отпадне син, има вероятност още следващия път да е номинирана, но нея я стресна непосредствената заплаха. За да избегне битка, рискува да загуби войната. Виктория няма да я защити, не само защото е лоялна на другите, а и защото е доказала, че не си спазва обещанията.

Аз знам защо го направи. Прецени, че е по-вероятно Касин да отпадне пръв и те да останат трима. Но Цецо също е слабо звено и имаше много голям шанс да отпадне преди Касим. И дори тогава, пак щеше да има повече съюзници и нямаше да е на дъното на коалицията. Жалко.

# 713
Te картите съвсем скоро може да се пренаредят след Касим и Илиян. А и аз не смятам, че е влязла при другите. Чак на съвет би се разбрало.

# 714
Не бяха съобразили височината на ключа.
Просто Цецо е много висок и за това минаха лесно там сините
Другите два отбора нямаха никакъв шанс и се наложи Димо да импровизира.
Напротив само сините успяха да направят кула на три етажа. Другите не успяха. Височината беше 5 метра, което средно е по 1.70
Именно!
И то благодарение на Гого. Уникален, както винаги.
Жълтите опитаха да ги копират, но не успяха.

Да не забравяме,че при жълтите няма нито един висок мъж или жена,общо взето са на една височина,като прибавим,че са и минус един човек - няма шансове да стигнат до ключа.

Същото важи за червените,с разликата че Гената е сравнително висок,ама само той не стига 😅

Нечестно побутване на двата отбора при кулата,ама иначе нямаше да мръднат от тази позиция.

Ако сините бяха там и изоставаха,много ме съмнява Димо да им беше позволил да ползват помощни материали.

# 715
  • Другата България
И нещо друго забравих - колко ли псувни ще ни спестят от страна на Женя, когато разбере, че този път схемата ѝ с капитанството всъщност е прецакала самата нея? Или пък ще излезе с номера: “Ето, така запазих Ралица.“ Или пък това беше елегантен начин за отстраняването именно на силен играч? Ако е последното - шапка ѝ свалям.
Същото може да се каже и за дуото Вики - Алекса. Ако на мястото на Алекса беше Илиян, можеше още сега да му намажат ските, вместо схемите, разиграни снощи. За тях мнението ми е, че всъщност Мани беше притисната доста грубо, и изигра нещата по единствения правилен за нея начин. Касим е пътник, това е ясно. Оставаха трима, сега, а при друга подредба на племената, която ще е съвсем  скоро  шансът да я сложат с Илиян и Фейгин отново заедно изобщо не е сигурен. Тя все пак не се казва Евгения. Така че тя избра по-сигурния за себе си начин - естествено, че ще мисли за себе си, отколкото този за Илиян. И правилно, никой не е длъжен да носи Илиян на гръб, ако имаше нещо, за което ТБС беше прав, то беше именно това - когато я попита да се замисли Илиян на нейно място какво би направил. Реално Мани и Фейгин изнасяха играта - във всякакъв аспект в тази “коалиция“. Ами - да се оправят.
Вероятно сте коментирали сценката в началото на епизода, съвсем в началото, когато Вики и Мани си говорят “непринудено“ и Вики започна с убеждаването. Тогава тя случайно или не спомена на Мани, че има двойни елиминации. Joy Като аргумент. При все, че сините пропуснаха именно двойните елиминации. После, когато жълтите идваха за битката за територия, и сини, и червени “учудени“, че жълтите са седем, и се “мъчат“ да видят кой точно го няма. Офффф, аматьорска работа.

# 716
Merri_An относно последният ти коментар със съгласна с теб. Синхрона между Мани и Виктория е много нагласен, включително и синхронна на тяхната коалиция. Иначе не виждам как ще знаят за двойната елиминация. Така поднесено ми прилича на презаснето и много режисирано. Вики по принцип съм я забелязала, че не може да лъжи и всичко и е изписано на лицето и дори интонацията на гласа я издава. Когато например презаснемат Гринч той се превъзбужда и начина му на говор се променя. Започва да нервничи. Алекса пък е много първичен и когато трябва да играе и да говори по сценарии, става неспокоен и започва да псува.

# 717
Интересно защо Алекса е упрекван за логичния ход да избере за противник Илина вместо Гайтанов, а Филип не е упрекван за това, че избра Мирела вместо Валери за противник на предпоследните елиминации. Два идентични избора, и двата логични, и двата - признати от направилите ги.
Алекса е упрекван, защото в случая показва двойни стандарти - той направи логичен и стратегически ход, а след това обвинява Илиян и останалите за също стратегически ходове, а дори стигна до определения, че се крият зад малките жени и зад полите им, което де факто може да се каже, че и той направи.
Смятам, че това дразни хората, а не толкова че е направил правилния избор и си е оставил лесен съперник.

И да Елина беше лесен съперник - видя се как влезе с огромна визитка, но на всички игри беше бавна, тромава и не показа и част от това, което се очакваше. Смятам, че неслучайно продукцията я сложи при резервите и й подари purple edit-а

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 12:51 от outcast

# 718
Стискам палци на Зорито да ги разцепи на капитанската битка днес и да вземе сабите. Hocho Hocho

# 719
  • Другата България
Merri_An относно последният ти коментар със съгласна с теб. Синхрона между Мани и Виктория е много нагласен, включително и синхронна на тяхната коалиция. Иначе не виждам как ще знаят за двойната елиминация. Така поднесено ми прилича на презаснето и много режисирано. Вики по принцип съм я забелязала, че не може да лъжи и всичко и е изписано на лицето и дори интонацията на гласа я издава. Когато например презаснемат Гринч той се превъзбужда и начина му на говор се променя. Започва да нервничи. Алекса пък е много първичен и когато трябва да играе и да говори по сценарии, става неспокоен и започва да псува.
Ама то КРЕЩИ от нагласеност, може по-елегантно, това е дърварска работа. С голямата ножица режат, и напасват, и имам чувството, че никой не мисли дали това ще или не ще остане незабелязано! Явно смятат аудиторията си предимно за детска, или тийнейджърска, а знаем там от какви емоции се водят децата! То и видно от феновете в МОЛ-а всъщност.
Сцената с Алекса и Вики, и Мани, и “моментите за размисъл“ ....офф, още се смея. Биг Бос ТБС пратил пратеник при Мани, то ясно, че коалицията вече е на Алекса, освен, че самият той си го каза, то си е и видно. Та пратил Алекса Виктория, нелепата сценка с притискането на Мани и негласните заплахи за “рязането главата на змията“ /сори, много е смешно Joy/, минава тя, Мани изпада в размисъл, казва на Фейгин, тя кахърна, мислят, умуват.....ще викат Баш майстора, тоест, самия БОС. Идва шефа, изнася една нравоучителна реч на тема що е то чувството за самосъхранение и има ли то почва в сериал като този, Мани изказа нещо от рода на “аз мисля.....“, при което в стил Евгения Алекса я прекъсва - “няма да мислиш....за напред, ще мислиш за СЕГА“. Така е, няма мисъл, напред решава продукцията, факт. И после, на съвета за капитан, с помощ от публиката, ТБС си спечели своето. Единствения неразбрал зрител Касим, който и има наглостта да не гледа шефа в очите, вероятно ще е с червен картон при първа възможност. Край на действие поредно!

Общи условия

Активация на акаунт