💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 570
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Където морето целува небето...
Така де! И се получи едно "Касиме, не се преобличай по 3 пъти на ден, защото аз не мога да бия една 40 килограмова жена в мъжка битка". В случая храната нямаше никаква роля, ама как да си признае Алексата, че просто не е толкова добър. А Димо и Ралица може да мажат колкото си искат. Ние очи имаме.

# 1 171
Всеки спортист знае, че храненето му е важно. Ще ме прощавате, но е напълно невъзможно да ям филии с майонеза, колбаси и лютеница и да изляза на игрището. Винаги сме имали изготвено меню според нуждите (дали си в подготвителен или в състезателен период). За това всички се съгласиха с него, защото в отбора на супер героите повечето за бивши или настоящи професионални спортисти. Мани, която е бодибилдър много добре знае какво значи правилно да се храниш. Касим и Илиян няма как да го разберат. Не одобобрявам начина, по който го каза, но подкрепям всяка една дума.

Зори ми напълни душата как ги отвя на плуването.

Миналата година едно от племената тренираше на резиденцията. Не е лошо всеки, който иде там да се поразмърда от шезлонга край басейна.

И да, факт е, че Касим е безполезен не само на терен, но и в самото племе.

# 1 172
  • София
И Касим и Цецо са безполезни, Цецо само за глас им трябва на силните.

Илиян помагаше на Гого в кухнята, но Алекса му дръпна бесен скандал как не трябвало да стои около него дори, само му пречел. След онзи скандал, едва ли повече някой го е доближил и най-вероятно никой нищо не пипва.

Според мен Алекса използва Гого, за да се утвърди като лидер.

# 1 173
  • Дубай
Здравейте!
Каква загуба за жълтите само!Жалко за Валери,но сам си е виновен, защото не можа да се отдръпне от Джафка.И с цялата си наглост тръгнала да се нервира като тя го изпрати за капитан...то бива важност ама нейното е извън пътя .Без Валери племето им става още по-уязвимо,Ралица е с контузия ,а Мирела не е кой знае колко добра.Един Филип и един Лефтеров и Михаела  остават.
Алекса е добър играч,но леките нападки никак не са ми по вкуса.Не може да държиш тон за облеклото на хората ,както и за това ,че Гого готвел само,като и самия Алекса не е бил в кухнята или поне не са  показали.И тази лекция след битката и тя беше излишна ,наредили се там като аптекарски шишета и слушат наставления.Айде сега ,няма нужда всеки си има глава на раменете да преценя.
Зори,браво бе момиче!Снощи ми напълни душата , въпреки,че е доста подценявана е много добра в доста от игрите и снощи се доказа още веднъж.

# 1 174
  • София
Направо не мога да повярвам колко хора не са разбрали какво имаше предвид Алекса с това за преобличането на Касим. Може да се преоблича колкото си иска пъти, но това по никакъв начин не му пречи да измие малко съдове или да помогне с нещо в кухнята. Дори да не може да готви, едни картофи да обели, да нареже зеленчуци за ястие или салата все трябва да може. Не става все да нищоправиш - и на игрите, и след тях.

# 1 175
  • София
Аз също смятам, че поведението на Алекса не е тенденциозно. Той усети по себе си, че е прекалил с храната и това не му се отразява добре и му "взима" силата и го сподели с другите с цел да ги предпази и предупреди. Направи го така, както знае - на него са му говорили треньорите така, той се изрази по същия начин. Предполагам, че в професионалния спорт е така, никой не го галят с перце по главата, а нещата се казват точно и ясно, понякога дори грубо. Това е видял Алекса, така ги разбира нещата. Не мисля, че има нещо против Касим като човек, но в момента за племето Касим наистина е безполезен, бреме дори.

Валери беше по-добър наистина, постигна голяма преднина, но на пъзела направо се отказа, защо така, необяснимо за мен. Пъзелът не беше толкова труден, блокира ли, какво се случи незнам, но се беше тотално предал.

Зори се справи страхотно, не се отказа до последно, бори се наравно с двама здрави мъже, бавно и славно стигна до края, че и надмина Валери. Браво на нея, може да се гордее със себе си, пък кой каквото ще да казва.

Жени изпадна в патова ситуация. Толкова я е яд, че се чуди накъде да извърти нещата, че да оплете пак кошницата. Филип отново й пречи, да вземе да не говори този човек изобщо най-добре... Мирела съжалява, но пост фактум - Валери те го насадиха и сега ще си носят последствията.

# 1 176
Като бивш спортист, аз също не се възмутих от лекцията.

# 1 177
Аз малко придрямвам Blush, ама кога се разбра ,че Касим изобщо не е мил чинии или белил картофи Thinking

# 1 178
  • Където морето целува небето...
Направо не мога да повярвам колко хора не са разбрали какво имаше предвид Алекса с това за преобличането на Касим. Може да се преоблича колкото си иска пъти, но това по никакъв начин не му пречи да измие малко съдове или да помогне с нещо в кухнята. Дори да не може да готви, едни картофи да обели, да нареже зеленчуци за ястие или салата все трябва да може. Не става все да нищоправиш - и на игрите, и след тях.
Напротив, всички разбрахме! Но не разбрахме защо това се отнасяше само за Касим. Нима Цецо бели картофи? Или е по-полезен на терен?  Или жените готвят?
Напада се най-уязвимия, защото е мъжкарско ли? Не харесвам никак Касим, но това не беше правилен подход. Да смачкаме още повече  лузъра.

# 1 179
  • Дубай
Не съм видяла и Алекса в кухнята.В крайна сметка  за да правиш забележки на някой, не би ли трябвало и ти да поемаш инициатива за тези задължения?

# 1 180
  • София
Нито храната, нито кардиото бяха причината за трагиичното плуване на Алекса, а техниката му или по-точно липсата на такава. Та той плува с ръце нещо като бруст и крака нещо като кучешката и нормално Зори го задмина като спрял. Но явно това яко му бръкнало в душата и изкара храната виновна видите ли.
Бях се опазила от спойлерските малоумно излезли снимки и яко се изкефих на развитието на играта снощи и най-вече на супер Зори!
Как обаче нито едната от двете виновнички за пращането на Валери не каза, че те са виновни, а все Фифо това, Фифо онова. Отново нетърпима Джафи, горкият й мъж.
Мирела яко е хлътнала обаче, май ще бие рекорда на Елица по рев и сама ще си ходи при любимия.

# 1 181
  • Буркина Фасо
Така де! И се получи едно "Касиме, не се преобличай по 3 пъти на ден, защото аз не мога да бия една 40 килограмова жена в мъжка битка". В случая храната нямаше никаква роля, ама как да си признае Алексата, че просто не е толкова добър. А Димо и Ралица може да мажат колкото си искат. Ние очи имаме.

кое и беше мъжкото на тази битка? - пъзела, плуването, кокилите или хвърлянето ?
едно теглене на 20 кг не би трябвало да се сравнява с многократно по-тежкото теглене при мъжката битка м/у
Филип и Аспарух.

# 1 182
Ако трябва да съм честен положението с Касим е трагично. Безразличен ми е Алекса, но доста от живота ми е минал покрай спортисти и треньори и това, което се опита да направи е да даде цел на Касим, да го фокусира да има полза от него за племето, защото го вижда, че нищо не прави в тази игра. Нито е добър на пъзели, нито се е подготвил физически, нито помага в съжителството си с другите. Не знам за вас, но за мен Касим е дете, което няма реален допир с реалността, което е използвано от хората около него, защото го виждат, че е неадекватен в социална среда. Всичко около Касим крещи, че е човек с нисък интелект и че е бил пренебрегван от дете. Има илюзия, че е можещ и че превъзхожда другите с интелект и това се дължи, че явно или няма хора в обкръжението му да го свалят на земята или не осъзнава,че хората не се смеят с него на шегите му, а на него.

# 1 183
  • София
Обвиняваме жертвата, а подкрепяме агресора...агресорът, който не може да понесе, че един човек не го номинира за капитан. Като ти е толкова голямо егото, номинирай го за елиминация, не дръж сметка на едно момче, което е достатъчно кротко и възпитано, за да те остави да си излееш помията.
Това по принцип се случва често и в живота.

Не смятам, че това, което направи Алекса вчера, след като се завърна в племето, може да бъде наречено мотивация. Аз бях една от първите, които призна, че той сплоти племето на "Супергероите" с идването си, казах и че ги мотивира на първата им битка заедно, визирах инструкциите, които даваше на брега, как прегръщаше всеки от съотборниците си след минаване на трасето и пр. Това е мотивация, това е повдигане на духа. "Супергероите" му се зарадваха искрено, след толкова много загуби, им донесе победа, Гого почувства, че може би има поне още един човек, на когото да разчита на терен. Алекса много бързо осъзна нагласите и добронамереността на племето към него, и реши че е цар и господар в племето, че може да контролира личните взаимоотношения и индивидуалното поведение на играчите. Никой не оспорва твърдението му, че преяждането с храна в Резидецията вреди на представянето на битките. Знаете ли кой още каза това (но на време), при първото попадане на "Супергероите" там - Гого, не само го каза, а и посочи решение на проблема, посъветва (а не заповяда) съотборниците си как да процедират, и всики го послушаха, без значение от коалиции и приятелства. Да строиш хората пред себе си и да им размахваш пръст, и то дори не за нещо, което се е случило на отборна битка, а за твое лично преживяване, на което те не са присъствали, и за което не носят отговорност, не е мотивиращо. И Касим, и Илиян, са добронамерени (и да, ако Илиян не беше добронамерен, нямаше да реагира така на хода на Мани), не им е приоритет да влизат в конфликт, по принцип, нормалните, неагресивни хора, не живеят с мисълта, че ще бъдат нападнати или че трябва да са в отбранителна готовност. Хубаво е, че не влязоха в тона на Алекса засега, макар че ако това поведение ескалира, се надявам да го сторят и поне някой от останалите да се намеси.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 12:19 от La Vikinga

# 1 184
Че кой му е подсказал на Алекса? Аз гледах много внимателно и ен видях такова нещо.
Димо осъществи ОБРАТ като му подсказа, че реди пъзела наобратно и Алекса веднага почна да го пренарежда. Иначе можеше да се чуди като Валери до утре... а той явно вглъбен въобще не обърна внимание на тези подсказки или не се е чувало при него.

Общи условия

Активация на акаунт