💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 562
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 1 740
С правилната игра, помощ от продукцията и добрите обстоятелства, дадено племе може и 10 поредни победи да има. Или да мачка в повечето игри, но да го разформироват след някоя смотана игра.

# 1 741
Понеже съм сигурен, че ни четат, не ни се сърдете, когато има обиди или неистини. Ние сме обикновени фенове, а вие сте нашите герои, които ни развличат от ежедневието.
Който не е бил там, той не знае. И да, лесно е пред дивана!

Така е. Лесно е. Но пък същите тези играчи са подписали договор, че ще ги дават “в талавизора“, така че няма какво да се правят на ощипани моми. Ние коментираме каквото видим и така, както го разбираме. Ако нещо е показано тенденциозно, да се сърдят на продуцентите. Но каквато и да е истината няма как да се сърдят, че не всеки ги харесва. Разни вкусове, разни идеали.

# 1 742
Габчето е по-активна по снимки и събирания отколкото беше в предаването. А имаше потенциал.
Габи съм я запомнила само с изцепката ѝ, когато представиха племето на Бойците с капитан Неделчо (защото беше спечелил игра срещу всички): "Честно ли тоя е станал капитан? Абсурд! Тоя е голям льольо".
Накрая той стана най-запомнящият се играч в Игри на волята може би за всички сезони, сума ти участници се сравняват с него, Димо и Ралица го споменават редовно и в този сезон...
...а Габриела, ако не излизаше с Елизабет, отдавна нямаше да е споменавана дори тук.

# 1 743

Вие сте, това бе от мен набързо ==> 😊

Сори нещо ме мързи да пиша днес, но ще ти отговоря с една снимка, а ти щом си фен на Сървайвър, значи ще ме разбереш. Trollface

P.S. Мирослава шампион Heartpulse Heartpulse Heartpulse

# 1 744
  • Варна
По принцип в началото Ралица беше на пъзелите, заедно с Лефтеров и като че ли се справяше. Май имаше тук там, някой провал (не съм сигурна), но не знам защо не я слагат пак, примерно когато не се чувства ок да минава трасето.

Да, вярно, че Ралица с Лефтеров в съвсем началото решиха 2 пъзела. ( висящата риба и още един). Като спомена и си припомних. След това Михаела и Елина се издъниха на един пъзел. Джаферович се прояви когато излезе пъзела с плъзгащите плочки, където се нарежда и остава едно свободно квадратче. Тогава като обсъждаха тактиката всеки погледна този пъзел и никой не прояви желание да го решава. Тогава тя пое отговорността с думите " добре, аз ще се пробвам". От този момент е постоянно на пъзелите или сама, или с Лефтеров. Дали сама се е сложила на тази позиция или племето я е поставило нямам представа. Факт е обаче, че добре успяха да се сработят с Лефтеров. Simple Smile

# 1 745
Обаче сега проверих, Елица също го прави!! Аз не бях обърнал внимание на това, защото гледах пост за пост като последователност.
Елица, не съм я забелязала. Личи си къде са ми пристрастията.

dotea
И се ядосах, защото Лефтеров какво по-лошо направи? А да му чухте името от Димо? Какви коментатори са това?
Надявам се, пренебрегването на Лефтеров да е тенденциозно, за да може в един момент да ни покажат как избухва - "Резервен" победител.

dotea
Само отбелязах нещо любопитно за статистиката, защото аз се вглеждам именно в тези дребни детайли, които никой друг не отразява.
Да не забравяме, че Дяволът е в детайлите Wink

# 1 746
  • Sunshine state
Едни минават трасето по няколко пъти и редят пъзели, а наша Джафа само дето кафенце и торта не й сервират от няколко епизода насам - дреме и чака. Нагла, ама нагла!

# 1 747
  • София
Да обърнем внимание и на социалната и стратегическата игра.

Имаше такава анкета (за социалната игра), която бе спечелена убедително от Генчо пред Гого и Жени (бтв: всички анкети ги има на 1 стр. в архив секцията). Но за тези, които не са наясно, има разлика между двете. И ако си добър в едното, не значи, че автоматично си добър в другото. Обикновено се слагат под един знаменател, но е погрешно. Но да, чисто статистически ако си добър в едното се приема, че трябва да си добър и в другото. Най-ярката разлика за пример пак я давам с Юлиян от сезон 1. Силен стратег, слаб социално играч.

Когато говорим за Игри на волята, логично е игрите да имат много по-голяма тежест. Но ако един участник си изиграе правилно картите може да се класира за финалната седмица без нито един дуел на терен! И вече е правено: за Добрин и Милен се сещам веднага. Май и Боби от сезон 2 ама не съм 100% сигурен.
Т.е. виждате ли какво имаме тук? Двама крайни победители от 3 сезона?! Това са 70% успеваемост!

Какво имаме дотук в сезона:
п.п. Не броя резервите и техните битки

Какво имаме от останалите във формата участници

Събрани негативни гласове на племенни съвети:

Мирослава - 7 гласа
Елица - 4 гласа
Георги - 3 гласа
Генчо - 2 гласа
Звезделина - 2 гласа
Зорница - 0 гласа

Касим - 5 гласа
Фейгин – 4 гласа
Цецо - 4 гласа
Илиян - 4 гласа
Мани - 4 гласа
Виктория – 3 гласа
Гого – 1 глас

Фифо - 10 гласа
Михаела – 4 гласа
Мирела - 3 гласа
Жени – 2 гласа
Ралица - 0 гласа
Лефтеров - 0 гласа

Кои са отличниците на сезона?
Ами Лефтеров, Ралица и Зорница!
Това говорят фактите. Ето ви социална игра на практика.
Тези с 1 или 2 гласа също са за пример. При Жени отиваха празни гласове, при Генчо един празен и един глас, който сам си даде като капитан, за да отиде на дуел с Куков и не се брои дефакто. Два гласа са за статистиката, но е само един дефакто.
Гого е само с 1 глас и това е грехота направо. Явно празен/лесен вот, но все пак разваля нулата.
Трябва да отбележим, че Георги събра 3 гласа, защото им каза, че ще се жертва като капитан.
Алекса го няма, защото откакто дойде при Супергероите не са ходили на съвет. Той реално пропусна почти цялата първа половина от сезона.

На номинационен дуел не са ходили:
Звезделина / Жени, Михаела, Ралица и Лефтеров / Гого и Цецо
-
На номинационен дуел са ходили:
Филип - 3 пъти
Мирослава - 2 пъти
Генчо, Георги, Елица / Мани, Фейгин, Вики, Илиян и Касим / Мирела

На елиминационен дуел не са ходили:
Елица, Звезди и Мира / Жени, Михаела, Ралица, Мирела и Лефтеров / Гого, Цецо, Касим, Илиян, Мани и Фейгин

На елиминационен дуел са ходили:
Филип - 2 пъти
Генчо, Георги, Алекса, Зорница и Виктория - 1 път
п.п. Алекса и Зори бяха изненадани от продукцията, те бяха капитани, да се прави разлика

==>

Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 19:39 от Diavolo

# 1 748
Много ми хареса вчерашния епизод, няма да лъжа. Харесва ми и как виждам промяна към това хората да искат сините да паднат, че почнаха нещо много да побеждават.

Заминаването на Валери е тъжно, но факт, усеща се и в играта, тъй като той имаше определн хъс,който поне аз само в игрите виждах. Мирела лично мен не ме дразни, забавлява ме. Младо момиче се влюби в младо момче и играта ги раздели. Ми драматично си е за нея, но на мен ми е просто смешно, да си на 21 е чудесно, всичко е доста по-просто и крайно.

Евала и на мъже, и на жени за торнадото. Нямам думи просто, направиха го да изглежда абсолютно елементрано, особено Гого и Елица, а всички знаем, че не е. Не знам тренирали ли са хват, преминаване, но евала. Михаела и Мани, но и Мирослава, за която признавам не очаквах, не съм я подценявала, но вчера ми скри шапката, за пореден път доказва, че има доста скрита сила и мястото й е в игрите.

Сините имаха най-добра тактика за преминаването на трасето. Бяха с едно и също темпо, нито много бързо, нито много бавно, което обаче всички поддържаха, заради което не падаха, не се връщаха, не правеха грешки и естествено стигнаха първи, до огромното си предимство. Абсолютно неуместно е да наредиш 1/3 от пъзела и то освновната част.  Добре,че Касим и Виктория са пълен леш, че да има драма.

Червените също не бяха зле, там Звезди ги съсипа и просто не се нагаждат. Бързат, бутат, Елица го мина брутално, но на каква цена. Някой пита защо Зори не е минавала торнадото - тя още в началото каза, че има мускулна треска на предмишниците от капитанската. Няма как да стане.

Жълтите се изложиха. Ако червените бяха мешана скара, то жълтите за секунда не се опитаха да се съобразят с терена и индивидуални възможности, всички искаха да са ултра бързи и силни, но Ралица е по-висока, по-тежка и контузена, няма как да мине като Мирела или Михаела. За Михаела пък съм много тъжна, че не й се отдава заслуженото. Куба, пилона и торнадото, онзи ден халките два пъти. Момичето пръска, единствения й минус е ниския й ръст за някои игри, но иначе е просто супер, ама получава лош едит за мен.

За мен най-големият проблем в това предаване е продукцията и абсолютно безобразните правила, които тази седмица са все по-явни. Смяната на Цецо, Генчо табуретката, полу-наредения пъзел, халките от понеделник ... Не става така, аз не мисля даже, че толкова до нагласеност, колкото до пълна липса на професионална подготовка.

# 1 749
  • София
Не знам на вас, на мен ми доскуча предаването.
Прогнозирам сините на съвет, а Алекса ще обвини резиденцията и ще им заключи хладилника Simple Smile

# 1 750
Не знам на вас, на мен ми доскуча предаването.
Прогнозирам сините на съвет, а Алекса ще обвини резиденцията и ще им заключи хладилника Simple Smile
После ще изхвърли ключа в морето заедно с Касим.

# 1 751
С правилната игра, помощ от продукцията и добрите обстоятелства, дадено племе може и 10 поредни победи да има. Или да мачка в повечето игри, но да го разформироват след някоя смотана игра.

И в последно време разбиват все най-силното племе.

# 1 752
  • София
Сините не печелят заради супер мотивационните умения на Алекса.

Да, той повлия положително, но повече индиректно. Въпреки, че първите игри неговото участие не беше фактор за победата (например Гого еднолично би на кръста, а Алекса дори не беше топ 3 в племето), самото му влизане ги накара да се почувстват по-силни, а и промени силите в коалициите, което успокои нервачката Виктория, оттам и Цецо. След като дръпнаха Мани и Фейгин съвсем се кротнаха, а Илиан се сниши. Та успокоените страсти им повлияха най-положително, за което Алекса спомогна с идването си, а не с действията си. Всъщност, откакто е дошъл, основните раздори са заради него, а не между останалите.

На сините повлияха добре и двете капитански победи, които донесоха така мечтаната и дълго липсваща храна. Отделно другите две племена междувременно загубиха участници, което повлия на тях отрицателно. Голяма част от игрите бяха и подходящи за сините (например човешката кула, която само те успяха да завършат, защото имаха високия Цецо).

За мен лично "мотивацията" на Алекса им повлия единствено да се хвърлят самоубийствено и без да мислят, за да се доказват, което не е никак добре. И за Цецо, и за битката можеше да е фатално, но продукцията позволи да им се размине. Алекса пък не пое отговорност и остави надъханите от него играчи да си "чупят главите" и да прецакат битката. Хич не виждам как е положителен подходът му.

# 1 753
  • SF
Тези неща не се случват по предварителен план на Алекса.
Алекса е доста добър състезател, така че не помага само индиректно. В топ 3 на мъжете е.

# 1 754
  • София
Надявам се сините да идат на елиминация и най после да се отърват от Касим.
Може и от Цецо, макар че той ми е симпатичен, но не е за тази игра.

Общи условия

Активация на акаунт