Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 39

• 25 699
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Йовка
Познавам 3, но не бях чувала името от много много години и в момента колкото повече си го повтарям, толкова по-странно ми се струва.

# 166
Майката на най-добрата ми приятелка от ученическите години се казва така. Много ми е било странно. Мисля, че е някаква форма на Ивана. Никога не съм била на ясно как се казва на галено на Йовка. Йовче?

# 167
  • София
Сега пък попаднах на Сандриня. Като сардина ми е.

# 168
  • Крайбрежен район
Сандриня е умалително на Сандра. Както Иванка на Ивана, примерно.
Много ми е странно в днешно време хора да си кръщават децата с умалителни имена. Аз имах една съученичка Радка на баба си Рада. Кому е било нужно това КА? Rolling Eyes Кой знае пък, може пак да дойдат на мода.

# 169
Сетих се за Койчо и Манол. И двамата в средна възраст.

# 170
Познавам Йовка- Йови на галено. Сестра й е Миланка. Майка им е Дафинка. Толкова красиви жени са, а с такива имена. От Балкана са.

# 171
За мен Манол е ужасно зле звучи име, познавам мшадо семейство, ковто си кръсти сина така - на дядо му разбира се. Звучи ми като сопол 🥹
Имам и приятелка Добринка, младо момиче, представя се като Доби.. абе тези по-остарелите имена никак не ми допадат.

# 172
Манол е старо име. Понеже в семейството имаме, за мен странно не е било. Хубавото е, че е рядко, винаги си единствен в класа, работата и тн. Не е трудно за произнасяне от чужденци. Честно казано ми харесва в пъти повече от някои модерни измислици.

Понякога се замислям и за хората с твърде масови имена като Георги и Мария. В работата е ужас като трябва да се намери на кой точно Георги Георгиев трябва да пратиш мейл…

# 173
  • София
И в рода на майка ми, и в този на баща ми има жени, които се казват Йовка, затова някак не ми е странно (все възрастни жени, някои дори вече не са между живите). Йови/ Йовче им викаха. Познавам Йово - мъж на около 25-30, както и Йова - на сходна възраст. Мъжкият вариант звучи по-добре, Йова е много грубо. И двамата се представят като Йо.

# 174
Йовка познавам млада жена. Викат ѝ с цялото име нейните близки приятелки. Не го намирам за странно.
Не ми харесва някой да се представя с галеното си име. Казваш си цялото, хората могат и сами да намерят начин да се обърнат към теб, когато е нужно. Особено много се дразня на галени като Пепи за 120-килограмов мъж. Какво му е на Петър?...

Денимила
Теоман 🤨

# 175
Аз понякога си казвам галеното, което е 4 букви. Цялото ми е 7. Но моето има само едно галено и никога не съм чувала да казват на жена с моето име по друг начин.

Днес ми писа Нурсен Козарева. Може би е турско Нурсен, не съм го срещала.

# 176
# 177
Капка
Гълъбка
Гълъбина
Дуни
Груди
Илона
Хъньо

# 178
  • Където морето целува небето...
Дуру - момиче с традиционни български презиме и фамилия. Ей това вече ми е странно.
Гора - момиченце
Аяна
Ливиа
Хрисимир
Юстин
Янилия (като ванилия)
Всички са под 12 години.

# 179
Май се е споменавал, но вчера се запознах лично с него и ми стана много смешно: Хранимир Чудомиров

Общи условия

Активация на акаунт