Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 39

• 24 827
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Хрисула 😐

# 526
Имаше един гръцки сериал и там една една героиня се казваше така

# 527
  • Крайбрежен район
Правда
Пинко
Ванда
Шинка
Стоядин Стоядинов
ВИличка
Генче
Злателина
Лади
Олена
Вааилка
Дениал
Марион
- жена

# 528
Ауроре с българска фамилия.

# 529
  • Крайбрежен район
АурорЕ? Ужас! Аз вчера чух за едно ЕмЕли. Rolling Eyes Голям напън за оригиналност.

# 530
АурорЕ? Ужас! Аз вчера чух за едно ЕмЕли. Rolling Eyes Голям напън за оригиналност.
Нищо вече не може да ме учуди след една, която съветваше друга да кръсти сина си Йолиан, това било уникално име. Тя също искала нейната дъщеря да е с такова неповторимо име и я нарекла Алиена. Не се сдържах и коментирах, че правилното изписване е Юлиян и тези имена биха създали трудности при изписването им. Отговори, че няма да се обяснява на прост човек като мен. Не разбирам нищо от уникалност на имената, отивам да плача в ъгъла.😭

# 531
  • ...живея на последния етаж...
Запознах се с една Николайда, съвсем не беше в първа младост. Напъните за оригиналност хич не са от вчера.

# 532
  • Крайбрежен район
Николена - на дядо Никола и баба Елена Laughing

# 533
  • Най-красивата страна
Марион-имах колежка германка в университета с това име.
Олена е украинско
Хрисула е гръцко и е често срещано.Там са традиционалисти и кръщават на свекър,свекърва,използват все гръцки имена.Няма Джуди,няма Стейси...
На моя роднина децата са Василики и Теофана.

Пинко и Йолиан са моите фаворити.

Алдин
Анаида
Банко
Благица
Веляна
Вилиан
Вергин
Димитриана
Жулиена
Иржина
Йона
Кадифена
Лата
Леонида
Маруана
Мелисса
Незабравка
Пяна
Сузане с бг фамилия
Френсис-с бг фамилия
Цветомила
И моя фаворит Минет-момиче.

# 534
Горката Минет, колко подигравки ще отнесе милото..

# 535
Преди няколко години имаше една Минет, която си беше изтипосала и снимка на личната карта в медиите като доказателство, че наистина така се казва. Хич не беше доволна, милата, от името, което са ѝ дали. А какво ли са си мислили техните, като са я кръщавали - щом от вместо Ива можеш да ползваш западно звучащото Ивет, що да не може и от Мина да образуваш Минет? Сигурно им се е струвало по-модерно.
Аз все се замислям някаква причинно-следствена връзка да открия, но не ми допада осакатяването на имена с цел чуждо звучене. В последно време няколко пъти срещам Антоанет, Николет... ами звучат ми като тоалет или пистолет.
Моята добавка от днес към темата:
Жанимир - ей такива резултати пък се получават от опит непременно да се намери мъжки вариант на типично женско име.
Саранди (с фамилия Сарандиев) - ясно е, че е кръстен на някого от фамилията, но се замислих за произхода и значението на името. Саранда май беше някакво число на друг балкански език (40 на гръцки може би, но не съм съвсем сигурна). За Първан, примерно, ясно, че се дава на детето с пожелание да е пръв във всичко, но да си кръстиш детето на числото 40 - какъв смисъл може да има?

# 536
  • Крайбрежен район
На гръцки не знам какво е, но имаше някакво азиатско растение саранди.

# 537
  • ...живея на последния етаж...
Турците дават на децата си имена с конкретно значение, там името винаги значи  нещо. В случая - Минет е благодарност на турски. Друг е въпросът какви асоциации навява то в България.

# 538
Зора - много ми хареса,  чух го вчера по Бтв дъщерята на маестро Камджалов.

# 539
Излезе годишният отчет на НСИ за имената през 2022 година. Абсолютно никакво развитие, както обикновено нито в женските, нито в мъжките.

Общи условия

Активация на акаунт