Златин
Златан
Златен
Златилин
Златна
Златена
Златилена

Баба по майчина линия имаше една дружка баба Вицка, напомня ми за баба Гицка(Стоянка Мутафова).
Мама имаше колежки Мицка и Манда. Пак баба по майчина линия едно време имаше колежка Палмира,а също беше приятелка с бабата на Венета Райкова (от едно родно градче сме), която се казваше Андона и й викаха Донка. Татко пък имаше колега Венецко. Аз имах колежка Руминела, друга с това име засега не съм срещала. А мернах в коментарите и ИСУЛ,точно там по не хубав повод срещнах доц. Теофил Седлоев. Сигурно е кръстен на баба Тодорка и баба Филка.
А за днешните имена нямам думи, хората наистина яко издрънчаха.
Баба по майчина линия имаше една дружка баба Вицка, напомня ми за баба Гицка(Стоянка Мутафова).
Мама имаше колежки Мицка и Манда. Пак баба по майчина линия едно време имаше колежка Палмира,а също беше приятелка с бабата на Венета Райкова (от едно родно градче сме), която се казваше Андона и й викаха Донка. Татко пък имаше колега Венецко. Аз имах колежка Руминела, друга с това име засега не съм срещала. А мернах в коментарите и ИСУЛ,точно там по не хубав повод срещнах доц. Теофил Седлоев. Сигурно е кръстен на баба Тодорка и баба Филка.
Имах съученици Смилен и Свилен. Сещам се за едно другарче от нашата махала Леонора, викахме й Льонка или Льони. Имах съученичка Милослава. И малко имена от моя град:Галиценка-зъболекар, Ирела кръстена на дядо си Иван, Иводор с дъщеря Иванджелин. Крисия е от моя град и има колкото искаш.На една съученичка внучката й пък е Хрисия. А като чуя Христиания Червенкова по БТВ... В нашия край има много Матки, сестра ми имаше колежка Матка... И за една съгражданка Санда се сетих.