Евровизия (Тема 29) Kъм Ливърпул

• 29 994
  • 593
  •   1
Отговори
# 435
Белгия

Добър опит. Харесва ми. Първите две минути от песента са леко протяжни. Последната минута е топ.

# 436
O, на мен Белгия ми харесва.

# 437
И на мен ми харесва белгийската песен. Има особен заряд..

# 438
Това ще да е някой нежен Мустафа

# 439
# 440
  • България
Слушах песните на Сан Ремо 2024 и бях за песните на Алесандра, Анналиса, Ирама (Tu No), Click! BOOM BOOM. Въвъ фестивала имаше и други приятни песни. Финалистът не е моето нещо, но ми харесва повече от чужди национални селекции.

Норвежката песен ми е неразбираема и тези звуци не ми допадат, ирландската песен е потрес - тези двете са голям хит в Reddit. В Reddit харесват още испанската песен на заспалата силиконка.

На мен фаворити са ми чешката селекция, естонската и люксембургската:

В момента тече хърватската селекция, от нея харесвам песента на Baby Lasagna. За три дена е събрал 500к гледания на официалния клип на песента и вероятно ще го изберат за хърватската песен:

# 441
Естонците са винаги много добри. Това ми е почти винаги държава фаворит на този конкурс.
От Санремо ми харесаха Мамуд, Жолие, Аннализа и Гали. Песента, която спечели грам не ми попада, ужасен регетон. Не знам дали изобщо ще се класира в Топ 10 на финала на Евровизия.  Да видим какво ще направи Сан Марино, дали ще изберат някого от Санремо и да стане като миналата година...  двама изпълнители от Санремо да се състезават на Евровизия и така да се разпиляват точките между тях. Нещо, от което никой не печели.

p.s. само вметка, Sanremo е една дума, и конкурсът, и името на градът се изписват като една дума. И S между две гласни е "з", тоест Аннализа Wink Но това са подробности от пейзажа

# 442
Испанската група Megara ще представя Сан Марино на конкурса тази година. Това е избраната песен

# 443
Всичко, различно от Лоредана Бертѐ е по-добрият избор за песен на Сан Марино, така че приемам и този избор.
Вчера исках да пусна линк към Сан Марино ТВ Live (защото тя се гледа свободно в интернет) за тези, които искат да проследят селекцията на живо, но нямах право на втори коментар след предния, в рамките на 24 часа.  Който гледал, гледал.

# 444
  • България
Ще си правим ли тема за Малмьо тази година?

# 445
Може като станат известни всички песни, новата тема директно да е с анкета, но с multiple answer опция, тоест да си избират до 10 песни, които им харесват, не само една. Общо песните са към 37, мисля.

# 446
37 са, но Израел може и да се откаже и да станат 36. Последно толкова малко са били през 2004.

Не съм чела детайли, но от EBU са съзряли политически препратки в текста на песента и я грози дисквалификация, от Израел пък са казали, че ако ги карат да променят песента, ще се откажат. Май това ще е най-безболезненият вариант да отпаднат от надпреварата за всички.

# 447
Те ще видят като ги освиркат едно хубаво. Че пътувам постоянно и в Западна Европа навсякъде виждам палестински знамена по сградите. Както освиркваха мощно руснаците преди войната, така може да се случи и с израелците.  Преди няколко години пък един от танцьорите на Мадона (която беше специален гост на финалната вечер) имаше палестински флаг на гърба и като се обърна, настана скандал после, хахаха. 
Да, тъпо е като се намесва политиката в музикален конкурс, но... това е почти неизбежно. Още повече на фона на няколко войни, които се вихрят.

# 448
37 са, но Израел може и да се откаже и да станат 36. Последно толкова малко са били през 2004.

Не съм чела детайли, но от EBU са съзряли политически препратки в текста на песента и я грози дисквалификация, от Израел пък са казали, че ако ги карат да променят песента, ще се откажат. Май това ще е най-безболезненият вариант да отпаднат от надпреварата за всички.

То всяка година има песни с политически препратки, ама не ги дисквалифицират. EBU са много зле по отношение
 на "скрити" политически послания.

# 449
  • България
В Европа има много антисемитски настроения, аз бих се притеснявала за израелската делегация предвид потока от определени държави.

Общи условия

Активация на акаунт