Евровизия (Тема 29) Kъм Ливърпул

• 29 978
  • 593
  •   1
Отговори
# 465
  • в сърцето на един мъж...
До тук хърватите най-много ми харесаха и е страшно ритмично това парче Simple Smile
diziler, мисля, че нямаме нужда тук в темата от подобни коментари
Скрит текст:
американците доста поразбутаха в онзи регион и Ливан е засегнат точно от тях. Освен всичко друго няма начин някой да прави атентати нон стоп и ти да не отвръщаш.Само че тази тема не е за тук.

# 466
Права си, но написаното от мен беше в отговор.

А повечето песни тази година ми се струват слаби. Има някои години, които са слаби. 2002 например. Една нормална нямаше.

# 467
Сега почнах да ги слушам, че съм много назад и не е чак толкова трагично положението. Биг 5 засега са изненадващо добре (най-зле е Испания), чакаме само UK.

# 468
В петък Оли ще пусне песента, с която ще представи UK.

# 469
Хърватската песен като стил и тематика изглежда вдъхновена от Dubioza kolektiv. 🤪

# 470
Една от звездите на Санремо (пя и в Торино на Евровизия като специален гост, а май беше и водеща) идва за първи път у нас:

# 471
Да, Лаура Паузини беше водеща на Евровизия заедно с Мика и Алесандро Кателан.
Като сме темата за евровизионни звезди с концерти в България, да кажа, че португалката Маро ще има концерт в Sofia Live Club на 27 април тази година. А по същото време пък Лара Фабиан ще е в Колодрума в Пловдив.

П.П. Виктория де Анджелис току-що обяви първото си DJ турне, което ще мине и през България. Датата е 30.03. Ще се проведе в НДК, предполагам в зала 1.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 22:43 от BronzeIce

# 472
Кратък ъпдейт за Израел - дисквалифицирали са им първата песен, представили са втора, която също е отхвърлена. Текстът е напълно окей по мое мнение, прочетох го, ама явно EBU няма смелостта да изхвърли директно държавата и играе по тънката лайсна.

# 473
  • България
EBU са безгръбначни.

# 474
Е не могат ли някаква нормална песен, с някакъв текст за любов, да речем... и няма да имат проблем. Как пък не разбраха, че не може да има ни политика, нито асоциации с такава тема, скрити препратки и т.н. Това вече граничи с малоумие. "i'm not your toy" на Netta е например точно такъв текст, за взаимоотношения между двама души, просто пример.

Не са безгръбначни, защото това са го прилагали към други държави преди и не може сега да си затварят очите, защото има двоен стандарт.

# 475
  • България
През годините е имало много песни с политически характер, които даже са печелили формата, и EBU не е мрънкало. Зависи от политическите възгледи на организаторите и спонсорите. Спонсорската фирма е Moroccan oil, свързана с Израел

diziler, предлагам да спрем с политическата дискусия в тази тема, не й е мястото. Никой няма да убеди никого в нищо.

# 476
То никой и не иска да убеди никого в нищо. Това са правилата от край време в този конкурс. Да не се намесва политиката. Не, че се спазва стриктно, но... това е положението.

p.s. Коя песен с политически характер е печелила? Стана ми интересно. В украинската "Стефания" отпреди 2 години се пееше за маминка, а в украинската от 2017 (на Джамала) се пееше за кримските татари и за изселването им от Сталин.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 08:48 от diziler

# 477
  • в сърцето на един мъж...
Хайде сега не е политически конкурса и не сме виждали и други песни с политически послания...

# 478
Има, но обикновено гледат да ги махат. Просто попитах коя точно песен с политическо послание е печелила конкурса. @ferencliszt това каза. Може ли конкретен пример?

# 479
Швейцария

Интересен опит. Харесва ми 😄

Общи условия

Активация на акаунт