Евровизия (Тема 29) Kъм Ливърпул

• 29 973
  • 593
  •   1
Отговори
# 480
Има, но обикновено гледат да ги махат. Просто попитах коя точно песен с политическо послание е печелила конкурса. @ferencliszt това каза. Може ли конкретен пример?

Украйна - два пъти.

# 481
И за мен победата на Украйна (и танкването на Русия от страна на журито) през 2016 беше политическо, за 2021 пък няма две мнения. Но и двете песни не бяха политически.
Политическа е Lasha tumbai (Russia Goodbye) или Хърватия 2023, но замаскирано с хумор.

# 482
Има, но обикновено гледат да ги махат. Просто попитах коя точно песен с политическо послание е печелила конкурса. @ferencliszt това каза. Може ли конкретен пример?

Украйна - два пъти.
Разбирам донякъде за 1944, но нито Стефания, нито Wild dances имат политическо послание.
Да, Стефания спечели в политически контекст, но песента, сама по себе си, няма нищо политическо. Нито в текста, нито в посланието ѝ.

# 483

Украйна - два пъти.
Разбирам донякъде за 1944, но нито Стефания, нито Wild dances имат политическо послание.
Да, Стефания спечели в политически контекст, но песента, сама по себе си, няма нищо политическо. Нито в текста, нито в посланието ѝ.

То и на Беларус песента от 2021 нямаше нищо политическо в текста, но заради политическата обстановка ги дисквалифицираха.

# 484
Тото Котуньо. Песента си е за падането на Желязната завеса. 😁 Разбира се, че е пълно с политически песни в конкурса и завоалирани послания. Иначе щеше да е скучно. Недопускането на Израел явно ще да е от друго естество.

# 485
Беларус минаха през същото като Израел в момента. Предложиха втора песен, но пак с политически текст, тоест те си решиха от самото начало, че ще си просят дисквалификацията и нямаше да пратят нормална песен.

Иначе е факт, че EBU бая олесниха нещата за 1944 на Джамала. Първо, че очевидно имаше политически контекст. Да, към доста отминало събитие, но всички знаем, че не беше съвпадение, че точно тази година украинците пратиха такава песен с такъв текст. Второ, че уж, песни не трябваше за бъдат пускани преди определен срок, а се разкри, че Джамала е изпълнявала 1944 по малки концерти месеци преди срока, ама изкараха вода от хиляда места, за да не я дисквалифицират нито за текст, нито за нарушаването на този срок.

На мен и Русия, и Беларус ми липсват в надпреварата. Колкото и сега да го играят "гроздето е кисело"/педалския конкурс, и двете държави даваха всичко от себе си в участието си, особено руснаците. Точно годината, когато 1944 спечели, Русия беше инвестирала голяма пара, за да направи своя версия на победната песен на Швеция (Heroes) и си личеше колко им е скъп стейджинга. За гейски конкурс винаги да били отчаяни да блеснат точно там, което пък и ги правеше интересен участник.

# 486
Нидерландия

Ъмммм 3 точки 🤣

# 487
# 488

Украйна - два пъти.
Понеже си знаех, че ще чуя думата "Украйна" и затова ми беше интересно какъв ще е отговорът. "Стефания" е за майката на вокалиста и текстът на песента няма абсолютно нищо общо с политиката. При "1944" на Джамала с кримските татари... може би донякъде има общо.  А че причината някой да е баннат или да спечели е политическа, да.
Да, сетих се и аз за Тото Кутуньо вчера... "Заедно, Обединена Европа".. 1990 г.

Кефи ме, че Люксембург ще участват тази година за първи път от много години (by the way в момента съм в Люксембург, супер мега красива страна)

# 489

Украйна - два пъти.
Понеже си знаех, че ще чуя думата "Украйна" и затова ми беше интересно какъв ще е отговорът. "Стефания" е за майката на вокалиста и текстът на песента няма абсолютно нищо общо с политиката. При "1944" на Джамала с кримските татари... може би донякъде има общо.  А че причината някой да е баннат или да спечели е политическа, да.
Да, сетих се и аз за Тото Кутуньо вчера... "Заедно, Обединена Европа".. 1990 г.

Кефи ме, че Люксембург ще участват тази година за първи път от много години (by the way в момента съм в Люксембург, супер мега красива страна)

То и беларуската песен беше за научаване на нови знания и умения...

# 490
Беларус много ми хареса в две от годините: 2006 с Дмитрий Колдун - Work your magic и 2018 с Alekseev - Forever

# 491
Беларус много ми хареса в две от годините: 2006 с Дмитрий Колдун - Work your magic и 2018 с Alekseev - Forever

2015 и 2017 за мен

# 492
Нидерландия ….. Rolling Eyes о, не. След нея направо се зарадвах на кипърската песен.

# 493
# 494
Olly е имал и по-добри песни. Давам им 6 точки засега

Общи условия

Активация на акаунт