Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 59 912
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Ясмина, кръщелницата ми завършва доктурантура сега, ако искаш ще свържа децата, за да обменят опит.
Относно стажовете - точно това дете направи част от стажа си, мисля хирургия беше , в Бангок. Би могла да даде инфо .
Благодаря, тя вече завърши дисертацията. Предадена е, само чака дата за защита, която ще се насрочи след като се вземе последния държавен изпит в края на тази година.
Стажът ще се кара в България, но се опитва да получи субсидия по Еразъм. Тя ще е като чуждестранен студент тук.

# 316
  • София
Ясмина, благодаря! Благодаря и на потребителката, писалa ми на лични Simple Smile По-ясно ми стана какви са минусите и плюсовете на тази дисертация.

Сега по друг въпрос аз да споделя инфо, конкретно за изплащането на еднократната помощ от 200 Евро в  провинции Sachsen -Anhalt  и  Baden-Württemberg.  За други нямам инфо как е.
Помощта ще се изплаща от 15.03 нататък на някакъв сайт einmalzahlung200.de. На кого се полага сме коментирали назад. Новото е, че се иска човек да има BundesID. Въпросната идентификация се придобива тук:
https://id.bund.de/de/eservice/konto

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 07:52 от пенсионирана русалка

# 317
Здравейте, в Германия приемат ли плащания с Револют?

# 318
  • където и да е,само да не съм сама
Да. Дъщеря ми, откакто е там, само така се разплаща.

# 319
  • München, Deutschland
Ако имате предвид вие да направите еднократно плащане към някого, няма проблем - може да ползвате която искате банка или DeFi. Ако обаче става дума за редовно изтегляне от сметка, например по кредит (т.е. т.нар. Lastschrift, който масово например се ползва да си плащаш наема или да пазаруваш в Амазон), тогава не съм съвсем сигурна дали всяка банка би приела Револют сметка, но по усет бих казала, че по-скоро не. Отделно от това, все още има неща/услуги, които дори големите онлайн банки не предлагат. За Германия това, за други страни нз какво е предлагането на онлайн банките.

# 320
Имам предвид плащане с Револют в търговски обекти или теглене на сума от банкомат.

# 321
  • München, Deutschland
Ако правилно разбирам, през цялото време питате за апп-а. Плащания с Револют аппа може да се прави на места, където може да се плаща и с епъл пей или гугъл пей. В някои магазини може, в други - не.
Но нямам представа как да изтеглите пари от банкомат чрез апп. Не съм виждала такова нещо в Германия.

Ако пък говорите за КАРТА Револют, това е просто кредитна карта, навсякъде, където се плаща с кредитна карта, може и с Револют картата. Също не навсякъде, има магазини (малко стават вече), които изобщо не предлагат плащане с карта или предлагат само плащане с ЕС-карта, т.е. дебитна (каквато Револют, доколкото знам, не е).

# 322
Здравейте, може ли да ми препоръчате съдействаща фирма за образование в чужбина , професионално ориентиране , избор и насока за подходящи университети и изискванията им за кандидатстване ?

# 323
По отношение на револт, мога да допълня само - до 200 евро в рамките на месец могат да бъдат изтеглени на банкомат без такси. Моите деца така се снабдяват с левове като се прибират за ваканция .

# 324
Здравейте,
за студентите в Мюнхен, по повод помощта от 200Е:

https://www.studierendenwerk-muenchen-oberbayern.de/news/finanzi … ro-einmalzahlung/

# 325
  • На планетата Земя
Здравейте! От Wihast (Виена) са поискали Studiennachweis/Sammelzeugnis (ще им се обясни, че дипломата ще се получи някъде през юни месец ; кога ги даваха на лайстунгите???) и копие от личен документ. Въпросът ми е каква информация от личната карта е добре да забеля?

# 326
По спомен на моята дъщеря дипломите на лайстунгите са около 16-18 юни. Тя се прибира от Аахен в началото на март, така че може да обменят информация девойките Simple Smile

# 327
  • На планетата Земя
Петя 🥰
Задължително трябва да обменят информация!

# 328
  • София
Ох, толкова години минаха вече с трите навън и пак не мога да свикна. Тръгна си девойката и ми е криво..Голяма част от престоя й тук запълнихме на принципа "Опознай родината, за да я обикнеш" Heart
Скрит текст:
В едно  красиво Ловешко село (архитектурен резерват) Старо Стефаново попаднахме на  баба на 94 години, свежа като краставица. Дейна, приказлива, забавна - вика ни, пийте по-надолу от  нашата вода и ще ме надминете по възраст. Разказа ни как на двата склона на селото къщи имат британци и германци, та имало немски и английски "квартал". Simple Smile Продаде  ни правени от внуците/правнуците й мартеници - магнит с фолклорни елементи, та девойката си взе да подарява в Германия.

# 329
Русалка, а моят младеж брои дните да си отива. Всеки ден има тук занимания, и спортува, и по проектите си работи, обаче усещам че акъла му е другаде. Не знам да ми е криво ли, или не...ама определено си предпочита Мюнхен. Да бяхме отишли ние за няколко дни да се разтъжим , по полезно щеше да му е  - и за нас добре, и за него още по добре...

Общи условия

Активация на акаунт