Майчинството счетоводно - 94

• 36 972
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Да,използвах. Зависи на какво ви осигуряват,принципно болничния преди 45 дневния се заплаща на 70% (ако не се лъжа),а 45 дневни преди раждане и 45дни след раждане се заплащат на 90%. Ако имате високи осигуровки и не ви бъркат парите,не бих се замислила и с удоволствие бих си почивала. 😁 Че после е екшън. Болничния не повлиява по никакъв начин на майчинството.
Здравейте,

Въпрос към мамите, които вече са преминали веднъж през това приключение - използвахте ли болнични преди задължителни 45 дни и ако да - това повлия ли върху сумата, която взимахте като майчинство след това? Заслужава ли си да се работи до последно, ако, разбира се, не ви се налага да излезете в болничен по медицински причини?

# 601
Благодаря! Да, осигуровките ми са добри и веднъж в живота (айде може би и два пъти) ни се пада, та защо да не се възползваме от промоцията? Smile

# 602
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Болничния не повлиява по никакъв начин на майчинството.

Искаш да кажеш, че ако 12 месеца от 24 съм била осигуряван на 3000лв, а останалите 12 месеца на 800лв, то болничен няма да окаже влияние ли? Ей така като вземете да обобщавате е много забавно...После има въпроси "защо не съвпада при мен така?"

# 603
  • в сърцата на децата <3
Болничния не повлиява по никакъв начин на майчинството.

Искаш да кажеш, че ако 12 месеца от 24 съм била осигуряван на 3000лв, а останалите 12 месеца на 800лв, то болничен няма да окаже влияние ли? Ей така като вземете да обобщавате е много забавно...После има въпроси "защо не съвпада при мен така?"
И как болничен ще е 800 лева, ако последните 2 години осигуровките са върху 3000? Че тая математика леко ми избегА.

# 604
Болничният може да окаже влияние в зависимост от сумите и периодите на осигуряване. Кой разбрал - разбрал.

# 605
Здравейте. В Майчинство съм. Пика за Ел услуги ,който е 10 цифрен ми остана в предишния телефон. Звънях и ми казаха да си въведа егн и накрая още две цифри,които те ми казаха,но ставят 12 цифри,а те са 10 за влизане...

# 606
  • гр.Пловдив
Дами да попитам дали ви се е случвало и дали е нормално.. На 29.12 последно имах превод на майчинство, надявах се вчера или днес най-късно да имам, но уви.. Според мен е голямо забавяне това, на какво ли се дължи? Thinking

# 607
Здравейте. На 4 януари се върнах за десет дни  на работа след майчинство. Само 3.01 е бил работен ден преди това,но имам преведена супер ниска заплата. Подписах договор за 1590, имам преведени 1035 ?! Вече съм платен отпуск,но нали няма значение, на новата заплата съм. От къде идва според вас тази разлика?

# 608
  • Sofia
Дами да попитам дали ви се е случвало и дали е нормално.. На 29.12 последно имах превод на майчинство, надявах се вчера или днес най-късно да имам, но уви.. Според мен е голямо забавяне това, на какво ли се дължи? Thinking
По принцип превеждат майчинството за предходния месец между 1-во и 5-то число (само вторник или четвъртък).
Така че превод  за януари можеш по-скоро да очакваш на 02.02.
Сумата за декември ти е преведена на 29.12.

# 609
...до размера на максимално осигурителния праг, така е, Одри. Което още повече накланя везните в полза да си работиш. Мен за един болничен от няколко дни доста солено ме "орязаха".

# 610
  • гр.Пловдив
По принцип превеждат майчинството за предходния месец между 1-во и 5-то число (само вторник или четвъртък).
Така че превод  за януари можеш по-скоро да очакваш на 02.02.
Сумата за декември ти е преведена на 29.12.

Много благодаря! Hug
Изобщо нямах престава, че се превежда за предходния месец

# 611
Здравейте Simple Smile Имам два въпроса и ще се радвам да ми отговорите Simple Smile
1. Платеният отпуск на бащата при раждане започва от деня,в който сме изписани с детето. Как се процедира,ако ме изпишат в неделя примерно?
2. В момента съм в 45 дневният болничен,раждането е утре и ще ми издадат нов болничен от болницата до колкото разбрах. Следващият болничен от ЛЛ ли ще бъде и кога всъщност ще започне майчинството? Благодаря предварително Simple Smile

# 612
  • В полите на Пирин планина
Здравейте Simple Smile Имам два въпроса и ще се радвам да ми отговорите Simple Smile
1. Платеният отпуск на бащата при раждане започва от деня,в който сме изписани с детето. Как се процедира,ако ме изпишат в неделя примерно?
2. В момента съм в 45 дневният болничен,раждането е утре и ще ми издадат нов болничен от болницата до колкото разбрах. Следващият болничен от ЛЛ ли ще бъде и кога всъщност ще започне майчинството? Благодаря предварително Simple Smile

1. Този отпуск се плаща подобно на болничните листове, т.е. плащат се работните дни или работни дни по график, ако се работи на такъв.
2. С БЛ са общо 135 дни. След втория от болницата, където раждате, следва такъв от педиатъра на бебето (може и от Вашия ЛЛ). След това от 136 до 410 ден се подава декларация. Следва отпускът за гледане на дете и е до навършване на 2 години.
"Майчинство" е просто общоприето наименование.

# 613

1. Този отпуск се плаща подобно на болничните листове, т.е. плащат се работните дни или работни дни по график, ако се работи на такъв.
2. С БЛ са общо 135 дни. След втория от болницата, където раждате, следва такъв от педиатъра на бебето (може и от Вашия ЛЛ). След това от 136 до 410 ден се подава декларация. Следва отпускът за гледане на дете и е до навършване на 2 години.
"Майчинство" е просто общоприето наименование.

Благодаря за изчерпателният отговор. Flowers Hibiscus

# 614
Здравейте,

имам 15 дни платен отпуск останали от 2021, които ще се погасят по давност, ако не се ползват до края на 2023.
Въпросът ми е, при излизане по майчинство сега 2023та, ще спре ли давността за тези дни от 2021ва и ще мога ли да ги ползвам след изтичане на майчинството?

Благодаря 🌹

Общи условия

Активация на акаунт