Майчинството счетоводно - 94

• 36 903
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
А осигуровките Ви внесени ли са? Имате ли необходимият стаж? 🤔 Не разбрах какво точно са ви казали от НОИ.
Здравейте имам следния проблем от началото на бременноста съм болничен но все още нямам нито една стотинка преведена вече 5 месеца, бях във фирмата на шефа ми след като забременях ме измести в другата си фирма която беше нова с ново заведение ,и така взех болничните към двете фирми защити според него нима застъпване на двете места но мина месец два няма пари започнах да звъня в ной отидох на място и се оказа че период в който съм взела болничен всъщност ненсъм била назначена в едната фирма,след това се върнах за месец на работа и после пак болничен от който все още също няма пари до колкото разбирам счетоводството не е отбелязано че съм на работа през това време,след което в ной ме посъветваха да пуснах проверка тъй като и те не получават съдействие от счетоводството, след това разбрах че вече са направени корекции от страна на счетоводството и проверката отнема време и незнам в крайна сметка колко е това време и изобщо има ли шанс за оправяне на положението и изплащане на нещата,малко е дълго и сложно дано ме разберете и ми помогнете
Имам стаж ,имам и осигуровки нямам прекъсване последните 4 години.
Ной ми обясниха че счетоводството пърпв беше объркало банковата сметка което се оправи,след това се оказа че за дни в който съм дала болничен реално не съм била назначена във втората фирма на шефа ми все още и ме посъветваха след 4 месеца чакане да им пуснем проверка защото всеки казва ааа незнам аз съм си свършил работата а реално от ной ми казват че писма са пращани към счетоводството но отговор няма........след това вече откриват счетоводителката казват че е назначена проверка и от ной ми казаха че вече корекциите са направени нооо все още пари няма и ми казаха п3 не знаят колко време ме отнеме проверката

# 661
  • София-Младост
НОИ
 И е институт, не му слагай Й.
За съжаление докато не мине проверката, пари няма да получиш:(
Хем си назначена, но не си...ТД нямаш ли? Удостоверение от НАП, че е вписан този договор? Изобщо е леко омазано положението. И се надявам поне след проверката, да получиш обезщетение.

# 662
НОИ
 И е институт, не му слагай Й.
За съжаление докато не мине проверката, пари няма да получиш:(
Хем си назначена, но не си...ТД нямаш ли? Удостоверение от НАП, че е вписан този договор? Изобщо е леко омазано положението. И се надявам поне след проверката, да получиш обезщетение.

Фирмите са две на един човек щом съм била в болничен не не съм видяла договор бях в болницата  след това не получават съдействие от счетоводството явно защото е знаела че нещо не е както трябва ...
Просто се интересувам дали някой знае колко време е проверката на ясно съм че преди края няма да получа нищо

# 663
  • София-Младост
https://balans.bg/normativen-akt/irnokrdkonoi
чл.13
Не мога да копирам, но до 3 месеца от връчване на заповедта за ревизия, като проверяващия орган може да я удължи с до два месеца. Но като цяло ревизията не може да е по-дълга от 12 месеца.

# 664
https://balans.bg/normativen-akt/irnokrdkonoi
чл.13
Не мога да копирам, но до 3 месеца от връчване на заповедта за ревизия, като проверяващия орган може да я удължи с до два месеца. Но като цяло ревизията не може да е по-дълга от 12 месеца.
олеее аз ще родя до тогава направоооо не съм очаквала че ще стигне положението до тук това е ужасно много време те минаха вече почти месец и нещо ноооо явно няма да стане скоро тая работа

# 665
Момичета,

Имам нужда от помощ. Не мога да намеря отговор на въпроса си - простете ми, ако го има.

В момента съм втора година майчинство и вземам 710 - до тук добре. Остават ми още 6 месеца до края на втората година.
Ако през тези 6 месеца забременея и като свърши втората година и изляза в болничен до термина - каква сума ще вземам за първата година на второто майчинство. Отново 710 или не?
Уточнявам пак, че физически в офисът няма да си върна, а след като изтече втората година, ще съм в болничен до терминът.

Благодаря предварително!

# 666
  • В полите на Пирин планина
Luellis
Според осигурителните доходи 18 месеца назад. За периода в отпуск за гледане на дете е МРЗ, която е действала към съответния момент. От януари тя е 780 лева. За 6 месеца, когато си ползвала отпуск за бременност и раждане, до 410 дни и които ще влезнат в базата, не знам какви са ти осиг. доходи.

# 667
  • sofia
Здравейте,

Попълвам декларацията за отглеждане нс дете за втората година и имам питане: в “считано от” се попълва датата на термина или датата на раждане на детето или друго?

# 668
  • В полите на Пирин планина
Денят, след изтичане на 410 дни. Няма връзка с датата на раждане.

# 669
  • sofia
Благодаря! Simple Smile

Денят, след изтичане на 410 дни. Няма връзка с датата на раждане.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 20:36 от truetrue

# 670
  • София-Младост
13.03.2023 г. е датата ви.

ПП Тъко щях да напиша, че е доста рано за тази декларация и осъзнах, е всъщност сме си точно 2023 ...

# 671
Не знам до колко му е мястото тук на въпроса, но някой имал ли е проблем с влизане в сайта на НОИ с ПИК? От няколко дни не ми дава да вляза, изписва ми грешна комбинация на ЕГН и ПИК или претоварен сайт, но други хора нямат проблем със сайта.

# 672
  • София-Младост
В момента пробвах и влизам без проблем.
Да не въвеждате ПИК за сайта на НАП?
Сменете браузера и опитайте пак.

# 673
Не, правилния пик въвеждам. Много странно. Нали няма срок този пик и да трябва да се подновява след известно време?

# 674
  • sofia
13.03.2023 г. е датата ви.

ПП Тъко щях да напиша, че е доста рано за тази декларация и осъзнах, е всъщност сме си точно 2023 ...
Благодаря! 🌸

Общи условия

Активация на акаунт