Паническо разстройство - 55

• 45 036
  • 770
  •   3
Отговори
# 450
Glucophage XR е такъв медикамент. Но това няма да реши причината. Спорт силово поне 150 минути седмично оправя инсулина.

# 451
Glucophage XR е такъв медикамент. Но това няма да реши причината. Спорт силово поне 150 минути седмично оправя инсулина.
Сега погледнах моя- точно XR e. Ами, ще опитам сега с тренировки, намалих много и въглехидратите. Изобщо съм се поотчаяла леко с кг. Имам усещането, че докато не спра флуанксол, няма да се получи, ама ще опитвам, де.

# 452
  • София
Този, който знам аз е Меглюкон XR. Една позната го пие, казва, че от глюкофаж й било много зле, но това го е приела добре.

# 453
Здравейте, някой приема ли серопрам ? Какви бяха страничните, колко продължиха и кога започва да действа?

# 454
  • София
От това, което съм наблюдавал досега, страничните ефекти отшумяват след втората седмица, до към 20-ия ден трябва да са отшумели. Кога започва да се усеща ефект - зависи от няколко фактора. Ако приемате АД за първи път, би трябвало по-бързо да се усети ефекта, ако правите рецидив, тогава по-бавничко стават нещата. Зависи и от антидепресанта, при мен например ципралекс ми е действал винаги бавно, 2-3 месеца, докато се почувствам нормално. Зависи също и от дозата - ако усещате подобрение, но е слабо, пси може да ви я вдигне. Ако до месец и половина не усещате пък съвсем никакво подобрение, ще трябва да се смени.
Пси изписал ли ви е нещо успокоително към АД?

# 455
  • София
Някой от вас усеща ли си краката като гумени , напрегнати, като с вибрации и да не може да стои прав?

# 456
Сега погледнах моя- точно XR e. Ами, ще опитам сега с тренировки, намалих много и въглехидратите. Изобщо съм се поотчаяла леко с кг. Имам усещането, че докато не спра флуанксол, няма да се получи, ама ще опитвам, де.
Инозитол+метилирана фолиева киселина действа като метформинов препарат без страничните ефекти. Попитайте специалист, ако не вярвате или прочетете в нета

# 457
Аз съм чела това за инозитола и фолиевата, освен за ИР инозитолът помага и за паническо  р-во

А дебелее ли се витамини В
Аз пих високи дози заради кръста и качих на корема най-вече.

# 458
От това, което съм наблюдавал досега, страничните ефекти отшумяват след втората седмица, до към 20-ия ден трябва да са отшумели. Кога започва да се усеща ефект - зависи от няколко фактора. Ако приемате АД за първи път, би трябвало по-бързо да се усети ефекта, ако правите рецидив, тогава по-бавничко стават нещата. Зависи и от антидепресанта, при мен например ципралекс ми е действал винаги бавно, 2-3 месеца, докато се почувствам нормално. Зависи също и от дозата - ако усещате подобрение, но е слабо, пси може да ви я вдигне. Ако до месец и половина не усещате пък съвсем никакво подобрение, ще трябва да се смени.
Пси изписал ли ви е нещо успокоително към АД?
Да, лорапам. Първо бях на бифлокс месец и половина, не ми подейства и го смениха със серопрам.

# 459
Инозитол+метилирана фолиева киселина действа като метформинов препарат без страничните ефекти. Попитайте специалист, ако не вярвате или прочетете в нета
Благодаря, още утре ще попитам.

# 460
  • София
evigg, значи може да се каже, че за първи път приемате АД (месец и половина нищо не е, не се брои). Би трябвало до месец, месец и половина да почувствате подобрение с новия АД.

# 461
Да, инозитол успешно третира метаболитния синдром и оправя ИР. Ако си плъх обаче. При хора с 18гр дневна доза (1 е препоръчвана) проучванията са меко казано... Противоречиви. Но лошо няма да се опита , разбира се. Проблема на инозитола, е, че е много надценен. Все пак това е витамин В8 и толкова. Навремето като блъскахме у фитнеса яко и единствените добавки бяха на Мусаши, всичко живо жулеше инозитол. Е, освен диария, кой знае какъв ефект нямаше.

При поликистозни яйчници обаче, инозитола наистина върши работа. Там проучванията са доказано позитивни.

# 462
Георги, а поликистозните яйчници от какво са според теб? Точно от висок инсулин и ИР. Стига си демотивирал хората. Много успяват точно така. Има време зацпо тежки медикаменти. Да не говорим, че повечето АД влошават или направо отключват метаболитен синдром. По тая логика репродуктивни специалисти няма да изписват инозотол, а директно ще ги слагат на метформинови препарати. Всеки си решава!

# 463
evigg, значи може да се каже, че за първи път приемате АД (месец и половина нищо не е, не се брои). Би трябвало до месец, месец и половина да почувствате подобрение с новия АД.
[/quote
Да, така е. Цял месец търпях страничните на бифлокса. Сега ме е страх от серопрама.

# 464
Георги, а поликистозните яйчници от какво са според теб? Точно от висок инсулин и ИР. Стига си демотивирал хората. Много успяват точно така. Има време зацпо тежки медикаменти. Да не говорим, че повечето АД влошават или направо отключват метаболитен синдром. По тая логика репродуктивни специалисти няма да изписват инозотол, а директно ще ги слагат на метформинови препарати. Всеки си решава!
Причината за ПКОС не е уточнена и е на 50% наследствена. Вярно е, че често вървят заедно с ИР, но няма причинно следствена връзка. Там инозитола както казах, работи. Но за всичко останало е все едно да пиеш ментов чай за лечение на дискова херния.

Общи условия

Активация на акаунт