Паническо разстройство - 55

• 45 054
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
Защото има едно голямо изследване, което доказа, че интернет допринася с над 70% за увеличението на всякакви ментални състояния и болести, свързано е със социалното отдалечаване и виртуалното общуване.

# 421
Психотерапията ще реши този проблем. Но основния виновник - Интернет ще продължи да прави много хора с такива усещания.

Защо пък интернет?

И все пак има ли някакво успокоително, което помага в такива конфузни ситуации, при среща с нови хора, изпит, интервю и т.н да облекчи физическите симптоми

Има - ксанакс. Но към него трябва да се подхожда със страх и респект, че е много лесно да се подхлъзне човек.
Друг вариант - едно хапче валидол под езика. Но опитайте първо вкъщи как ще ви действа, има приспивен ефект, но на някои хора им вдига нервността, въпреки че е успокоително.

Валидол съм пробвала няма ефект

# 422
  • София
Как се справяте когато от нищото се изпотявате, прималява ви, замайва ви се, омекнат ви краката, всякаш ще се свлечете всеки момент
Чувствам се по абсолютно същия начин и то дори, когато съм спокойна от нищото ми се случва, седнала, права, по всяко време на деня...просто ме облива топла вълна, завива ми се свят, краката ми стават гумени и нямам обяснение на какво се дължи. Започвам да пия вода, смуча валидол, понякога и успокоително взимам, но невинаги ми разминава бързо, кошмар е, когато ме свари на работа, защото се опитвам хем да не ми проличи, хем да продължа да работя, но в повечето случаи ми е толкова гадно, че взимам такси и се прибирам. Вие как се справяте, когато Ви се случи?
Свързвате ли го с нещо конкретно?

# 423
Ами не. Поне веднъж седмично съм така. И ми е едно все едно главата ми е празна и тежи. Лошото е че работя с деца, не мога да си тръгна. Едва издържам. Опитвам се да си внушавам, че съм ок.лошото е че не мога да седна става ми по-нервно, а права ужасен страх и слабост да не падна. Абе ужасно е вие как го контролирате?

# 424
Не го контролираме. Точно пускането на тази мания за контрол решава нещата. Аз се оставях на усещането и си виках, ето сега падам, супер, не ми дреме. Резултатът -  от три месеца не ми се е случвало.
Ако всеки път му се шашкаме, мозъкът го запомня като нещо крайно опасно. А то не е. То е просто стрес.
Нищо повече.
И знам, че сега си мислите, а бе, то нейното не е било същото, не е било толкова страшно. О, уверявам ви, че тялото ми изключваше като машина, изведнъж, без видима причина, топла вълна, черно пред очите, краката отказват, главата сякаш се откача от раменете и просто блокирам. Тотално аут ъф спейс.
Мерех кръвно и захар по 1828495983 пъти на ден. Тъпчех банани, пиех вода, постоянно ходех като насрана, за да пазя равновесие и да не падна, да не би да се затрия. Щото то така лесно се мре, братче.
Милион изследвания, всички перфектни, обаче аз, видиш ли, ще умра от някаква мистериозна болест, която само доктор Хаус може да открие. Знам колко мъчително е всичко това, знам колко много боли да се чувстваш смъртно болен, а да ти повтарят, че си здрав. Но наистина всичко това е просто хипер сензитивна вегетативна реакция, от която мозъкът трябва и може да се отучи.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 20:40 от Димана Йорданова 698644

# 425
Здравейте група, искам да ви питам нещо дали ви се е случвало-снощи получих нещо като бодеж, по-скоро ме преболя от ляво точно над зърното на гърдата, днес преди малко пак така. Като ми стана получих малко сърцебиене. Възможно ли е да е от сърцето или може и някой нерв да е, че четох сега в гугъл за симптоми на проблем със сърцето и ми изписа, че и замайване може да има, а оня ден и вчера от време за малко имах замайване. Сега започнах да се филмирам че нещо може да имам запушване на артерия. Според вас филмирам ли се.Иначе тия дни е доста натоварено в работата, може и нещо от това да е... Утре ще отида за една кардиограма, за всеки случай. Благодаря ви.

# 426
Не чети в интернет, че може да полудееш. Бих заложила, че по-скоро се филмираш, но иди на кардиограма, за да се успокоиш.

# 427
Днес цял ден съм с кръвно 150/90
Притеснена съм, пих одеве Равел, верно ли започвал да действа след 12 чАса?
Аз ще пукна дотогава.

# 428
  • София
Днес цял ден съм с кръвно 150/90
Притеснена съм, пих одеве Равел, верно ли започвал да действа след 12 чАса?
Аз ще пукна дотогава.
Имаш ли бета блокер подръка, той ще има по-голям ефект?

# 429
Явно в последните дни хипохондриците сме с обострени усещания.
elinor7, кръвното не е чак толкова опасно високо. Смучи и валидол да успокоиш топката малко.

# 430
Пия бетаблокер сутрин.
Не е опасно високо, но защо е високо?
Скъса ме глава и преди час реших да го измеря.
пффф

# 431
Защото си тревожна.

# 432
Вкарайте в режимите си след работа ПОНЕ 50 минути активна тренировка тежести+кардио. Приказките нямам време са глупости. Правете го 6 дни седмично, и рязко след 20-25 дена значително ще намалеят физическите симптоми. За психическите не мога да кажа, но със сигурност ще се чувствате по добре. Хем и инсулина ще подобрите. Това, наред с хапчета действа много по силно от всяка психотерапия, а и е по евтино.

# 433
https://Тук има много компетентни хора и искам да ви попитам какво ще кажете за изследванията ми днес и най-вече как да се справя с този висок холестерол.

# 434
https://Тук има много компетентни хора и искам да ви попитам какво ще кажете за изследванията ми днес и най-вече как да се справя с този висок холестерол.
Малко на метаболитен синдром начален ми прилича. В родата хора с диабет и сърдечни болести? Теглото ти? Концентрация на мастна тъкан в коремната област?

Я пусни и един гликиран хемоглобин на частно.

И малко към хипо отива жлезата щитовидната. В норми е, но явно натам върви.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 11:51 от Георгий

Общи условия

Активация на акаунт