Паническо разстройство - 55

• 43 388
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
  • София
По-скоро може би е раздразнена от някоя храна, но все пак, ако много те притеснява, посъветеай се с гастро, може и от прегъването да връща някакъв жлъчен сок и да дразни

# 646
  • София
vencho87, ти преди си пила велаксин. Имаш ли спомен в началото как беше - имаше ли странични, какви, колко време?

# 647
  • София
vencho87, ти преди си пила велаксин. Имаш ли спомен в началото как беше - имаше ли странични, какви, колко време?
Не съм пила велаксин, пия Стимулотон и ксанакс, пила съм деанксит, стрезам и не помня какво друго преди да стигна до Стимулотона

Иначе да ви кажа вчера бях на ендокринолог, ще правя разни изследвания, ще споделя като ми излезнат резултати, но като й споделих за какво става дума единия от въпросите й беше - карала ли сте ковид в последните 6 месеца....

# 648
  • София
Не съм пила велаксин, пия Стимулотон и ксанакс, пила съм деанксит, стрезам и не помня какво друго преди да стигна до Стимулотона

Иначе да ви кажа вчера бях на ендокринолог, ще правя разни изследвания, ще споделя като ми излезнат резултати, но като й споделих за какво става дума единия от въпросите й беше - карала ли сте ковид в последните 6 месеца....
Или просто не си започнала да го пиеш? Търся мнения за велаксин и попаднах и на твоето, затова попитах...

# 649
  • София

Или просто не си започнала да го пиеш? Търся мнения за велаксин и попаднах и на твоето, затова попитах...

Ооо да, вярно, така и не го почнах, тогава още се лутах с лекарствата, съжалявам, че не мога да помогна с мнение за него

# 650
Велаксин е добър медикамент. И честно казано познавам само доволни хора от него. Дози от 150 до 300. А някой дори го спряха. Лично аз когато приемах АД , почнах с тритико, минахме на коаксил, после золофт и на края бринтеликс. Обяснявам:
С тритикото не се разбрахме , не спях по 5-7 дни. Много зле с него.
Коаксил го изписаха, защото беше мек и честно казано ми помогна. Приключих с паниките с него. След това първия ковид ме строши - золофт за депресия и лека тревожност. 5 месеца и мина всичко. Втори ковид същата работа, обаче золофта не сработи и бринтеликс 3 месеца. И това мина. Третия път с ковида нищо не се случи. Но отминаването на паниките беше свързано и със значително стискане на зъби и самомотивиране за тежко трениране. Единствения проблем беше тогава пиенето, наливах се много. То и не ме хващаше, което беше проблема. Но вече повече от година няма нищо, спазвам си режим на спорт и хранене, тренирам, жуля добавки за тренировките като луд и това е. Истината е, че никога нямах време да се отдам на паниките - на главата ми хора чакат заплати, жена ми не приема такива състояния и това свърши работа. Само аз си знам кво беше.

# 651
  • София
Георгий ме подсети, Коаксил ми беше другото преди Стимулотона, но той изобщо при мен не подейства

# 652
  • София
А опит и мнение за асентра има ли някой от вас? Вече 4та седмици го пия....

# 653
А опит и мнение за асентра има ли някой от вас? Вече 4та седмици го пия....
Е золофт от Словения. Не е лош.

# 654
Велаксин е добър медикамент.
Скрит текст:
И честно казано познавам само доволни хора от него. Дози от 150 до 300. А някой дори го спряха. Лично аз когато приемах АД , почнах с тритико, минахме на коаксил, после золофт и на края бринтеликс. Обяснявам:
С тритикото не се разбрахме , не спях по 5-7 дни. Много зле с него.
Коаксил го изписаха, защото беше мек и честно казано ми помогна. Приключих с паниките с него. След това първия ковид ме строши - золофт за депресия и лека тревожност. 5 месеца и мина всичко. Втори ковид същата работа, обаче золофта не сработи и бринтеликс 3 месеца. И това мина. Третия път с ковида нищо не се случи. Но отминаването на паниките беше свързано и със значително стискане на зъби и самомотивиране за тежко трениране. Единствения проблем беше тогава пиенето, наливах се много. То и не ме хващаше, което беше проблема. Но вече повече от година няма нищо, спазвам си режим на спорт и хранене, тренирам, жуля добавки за тренировките като луд и това е. Истината е, че никога нямах време да се отдам на паниките - на главата ми хора чакат заплати, жена ми не приема такива състояния и това свърши работа. Само аз си знам кво беше.
На мен Велаксинът не ми подейства добре. Смениха го с Бринтеликс, при него страничните ефекти бяха ужасни и накрая докторите напипаха Аритави като подходящо за мен. Много е индивидуално.

# 655
  • София
Поредна смяна при мен. Сега ще е мисол (сертралин). Тоя велаксин ме съсипа, не мога да го издържа. Стискайте палци с новото да се закрепя вече, че не знам...
Мигла, при теб как бяха първите седмици, имаше ли усилване на симптомите ти?

# 656
  • София
enyo, по-скоро нямах усилване, но нямам и оправяне. Някои симптоми  - звъненето в главата, физическата изнемога имат подобрение, други- като приливните вълни, които натискат жестоко, неволевите конвулси, замъгленото зрение- не.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 12:04 от Мигла

# 657
  • София
Доколкото знам, физическите симптоми се оправят по-късно от психическите. Тоест първо трябва да почувстваш подобрение в психичния статус, с две думи - да започнеш да се чувстваш добре и чак след това, малко по малко, започват да отшумяват и физическите.

vencho82, при теб как върви със стимулотона? Ти отдавна го пиеш май, спомняш ли си началото как беше - странични ефекти, кога почувства подобрение, такива неща?

# 658
  • София
enyo, сигурно е така, защото вече усещам конкретно кога се влошавам. А и моят доктор ми казва, че трябва да променя начина, по който възприемам случващото се с мен. Да, ама това е нещо свързано с моята идентичност, т.е. да не към аз, което е трудно.  Излиза, че се саморазрушавам без да искам.

# 659
  • София
Цитат на: enyo link=topic=1489765.msg45763479#msg45763479 date=
[b
vencho82[/b], при теб как върви със стимулотона? Ти отдавна го пиеш май, спомняш ли си началото как беше - странични ефекти, кога почувства подобрение, такива неща?
Enyo, Стимулотона го пия от 2017та, подобрение тогава започнах да усещам постепенно, като започнаха да ми се разреждат паник атаките и лвка полека започнах да ставам от леглото, защото бях толкова зле, че до тоалетна не можех да отида, булвално физически не можех да стана. С предишни препарати като стрезама, коаксила, деанксита ми се бяха позасилили симптомите и не ппмня да имах някакво дозасилване от Стимулотона, просто бях толкова зле, че като се сетя и почва да ми се гади Sad та да кажем, че около месец отне да започна да се подобрявам, като дозата от тогава и до ден днешен ми е 1 табл сутрин. Имаше по едно време липса в аптеките и пробвах да го заменя със Золофт, мн ми беше зле от него и пак си се върнах на Стимулотон. Имах един период на влошаване преди може би две години и пробвах по съвет на пси да кача дозата на едно и половина, еми още по-зле станах и се върнах на едно отново.
Сега ми е толкова зле, че се лутам и аз какво да правя, чудя се спрял ли е да ми действа, имам нужда от смяна ли, от качеане на дозата ли...
Иначе псхически съм смазана от този омягьосан кръг и да, психичкото състояние влияе.
Аз съм от хората, които прекалено много премислят, емпати, които поставят другите на първо място, не се грижат за себе си, отделно най-големият ми страх е това да се чувствам зле физически и да нямам контрол над тялото си В работата св раздавам на макс и винаги се стягам какво ще кажат другите, слагам маски, че съм добре, а всъщност не съм...тотален бъг съм Sad осъзнавам тези неща и не знам как да ги преодолея и как да се преборя със себе си

Общи условия

Активация на акаунт