Виена тема 13

• 43 528
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
U3 и U6 спират на Вестбанхоф.

# 316
Благодаря! Явно ще пропуснем пазара
Аз гледах спирка Westbahnhof, не е ли най-удобна? Нещо се обърках

U3 И U6 на Westbahnhof, излизаш точно на улицата. В ляво от спирката започва търговската част на улицата.

# 317
  • Варна
Благодаря! Явно ще пропуснем пазара

задължително там купувахме храна тип фермерска , а и стриуитфууд е мн.добра

# 318
Радика, април 8-16-ти горе-долу е периода. Но още не сме решили къде ни се ходи. Засега не съм купила билети за никъде. Благодаря за коментара!

# 319
Интересувам се за февруари месец какви горе-долу са цените на билетите?
Чудя се дали да изчакам след нг или да купувам сега, но са малко над 700 лв за двама ....
За три дни ми се струва доста...
А искам от Варна да летим...

Съмнителна съм към ryanair (макар че техните цени са двойно по-ниски), не съм ги ползвала досега, но ме притеснява евентуална отмяна на полети или пренасочване за други дати в последен момент...

# 320
  • София
Масово летим с нискотарифните компании.
700 лева за полет за къса разходка за мен също е много.
Бих купил Варна - Виена с Раян, дори и нещо да се обърка винаги има опцията за София - Виена ( ежедневни, целия февруари са около и под 20 евро ), както и до Братислава ( 2х седмично и още по-евтини ).

# 321
Аз взех точно за февруари, Варна - Виена с Ryanair по 14 евро на човек. Дано имаме късмет и успеем да отидем.

# 322
Предстой ни пътуване до Виена началото на януари 2023г. закупили сме три билета с Wizz air от Варна на 02.01.2023г. отиване и 06.01.2023г. връщане и съответно сме заплатили апартамент за трима. В последствие се оказа, че ще пътуваме само двама. Моля за съвет какво може да направим, за да намалим загубите .....

# 323
  • СОФИЯ
Ако няма опция безплатно анулиране не виждам какво може да се направи. Не пречи да опитате чат със собственика де.

# 324
От варна за райан и уис последните години са ни канцелирали или променили датата за толкова полети че вече ми става лошо. Включително и тази коледа имахме проблеми и ще летим от Букурещ. Защото бяхме купили билети за 23 до 4 Вн-Виена и обратно. И месец по-късно канцелираха датите и ни предложиха от 26 до 01. Е да де ама ние сме букнали квартира, взели отпуск искаме да сме празниците. Тези дати са изсмукни от пръстите. Системата им е примерно да пускат дати 23-26-27 и да ввидят как вървят продажбите. И оставят полета с най- много интерес, останалите ги махат. 2020, 2021 бяха жив кошмар. Всеки път някакви промени на дати, часове. Понеже летим много и дъщеря ни също като студент постоянно бяхме вкарани в някакви притеснения. Връщат ти парите, но това не е решение, или дъщеря ми има ваканция или отпуск или ние сме си букнали квартира или хотел, връщането на парите не ни устройва. С австрийци не се е случвало но билетите им са скъпи. Летели сме от Бургас, често от Букурещ, но до там е път, друго в от Вн по пантофи. Като пуснаха линиите и на трите компании си казвахме че е екстра ще има конкуренция, възможности, ниски цени. Е, не се получава точно така. Никога няма да стигнем вариациите и възможностите на Сф. Като сложиш че сме и  6 часа далеч от Сф и то в посока отдалечаване от Виена става кофти. И Братислава не ни е възможност. А като се лети поне три пъти годишно е от значение дали е за 40 евро или 150 евро. Те почнаха вече и с кабинен багаж да манипулират. Билетът е с ниска цена но имаш кабинен  багаж раница 20-30. Да да!(!) не голяма раница а малка раничка. За багаж (ако искаш) доплашащ отделно в едната и другата посока. Цените са различни (!) и като ти сложат 18евро  в едната и 23 в другата за кабинен куфар ( то било за прорити е оправданието) и цената ти пак се вдига. Добре че студентката си идва у дома и се връща в общежитието и с малка раничка става, но не може да си вземе лаптопа и да си пише проект домашно...

П. С. Последната година ново 5. При три последователно купени билета сме разпръснати  нарочно из целия самолет. Почват да ти пращат имейл седмица преди полета - няма ли да се чувстваш сам когато не със своите. (!?!?!?). Я плати тука по 10 евра натам и още 10 насам за избор на място И Приорити. С Приорити минаваш пръв... но понеже летището е малко всички ги карат седят в автобуса и едва тогава пътуваме  до самолета. Приоритата влизат първи в автобуса... И излизат последни...  Смешници са и уиз и Райън. Ами седим разпръснати из целия салон.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 15:57 от _re_ge

# 325
Да, именно затова се притеснявам.
Наистина нямаме никакви възможности тук от Варна...
А не ни се пътува с колата до София, тъй като си е ангажимент, дълго разстояние. Още по-малко Румъния.

Вероятно ще взема с австрийските, но ще изчакам да видя мм каква отпуск ще има, тъй като и с това се съобразявам.

# 326
Здравейте!
Предстои ни пътуване с мъжа ми до Виена следващата седмица. Възнамеряваме да бъдем там на новогодишната вечер и бих искала да попитам дали знаете къде навън ще можем да посрещнем новата година? Дали има някакви представления на открито по този повод?

# 327
  • СОФИЯ
Новогодишната пътека. Има линк на стр. 20 от тази тема. Разхождала съм се преди години, но през деня по светло. Доколкото знам точно в новогодишната вечер метрото не спира на Щефансплац.

# 328
# 329
В темата "Виена" част първа или втора четох, че има билети за Виенската опера за правостоящи за 2 евро. Влязох в сайта на операта и не можах да намеря такива някой има ли информация. Благодаря предварително.
Весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт