Виена тема 13

• 43 481
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Много ли е зле там или по-добре да взема по-скъпи?
Може да разгледате Операта като сграда, а на опера да отидете във Volksoper. През март например е La Traviata Heart Eyes Има ложи острани, за 95, - например е първият ред на ложа на партера.. Ако държиш да е Staatsoper, аз бих си взела бинокъл за опера. Особено от втори ред балкон назад по моите критерии не се вижда добре (от 79,- евро надолу места).

ПП
Скрит текст:
Volksoper: Ложа две на втори балкон първи ред е за 66,- евро. Ложа две идва малко встрани, но пък като над оркестъра. Ложа едно е гадна заради осветлението. Първите места в ложа три и четири на първи са оптимални (95,-), на втори пак ок. Местата паркет на първите редове също са по 95,-

Ето как изглежда:

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 22:19 от Анонимен

# 421
  • София
.....
Ще летим до Братислава иначе. Мислех първо да хванем Фликсбус от летището, но тъй като първия автобус е почти 3 часа след кацането, трябва да идем до някоя от автогарите. Тук обаче виждам, че има влакове на 30 Мин. И съответно май това е по-добрият вариант. Защото трябва да купя билет за автобуса предварително, а ако полетът има закъснение, какво правим…
Бихте ли ме ориентирали лесно ли е предвижването от летището до гарата на Братислава или по-лесно до автогарата?
.......
От летището на Братислава до централната гара с директен автобус 61, пътува се 20 минути.
Сумарно влаковете са на 30 минути, но за двете гари. От Централната - на 60 минути.
От 05:37 до 22:37 на всеки XX:37

# 422
Момичета, сърдечно блгодаря! Ще пътуваме с влак в такъв случай, а за операта ще разгледам предложената. Никога не сме били, дори не знаех, че има и друга във Виена.

# 423
В Staatsoper е много красиво, просто цената е двойна и за семейства излиза скъпо. Ако Анна Нетребко имаше участие, може би щях да ти напиша друго Relaxed Септември представяше La Boheme и преди няколко дни Aida, през март обаче тя няма участия.

Скрит текст:
Volksoper е за простосмъртните хора, иначе сградата също е на над сто години и не е много далече, в 9. квартал е Така изглежда, тук се намира (Schottentor е спирка в началото на най-централния квартал, само направо в другата посока). А различни места с опера са Neue Oper Wien, Kammer Oper, а за деца Kinder Oper.

# 424
Ли Лу, благодаря за изчерпателния отговор! Регистрирах се в сайта на Volksoper и евентуално ще идем там, ако ходим изобщо. Не сме някакви големи фенове, но си казахме защо да не идем. Иначе този път смятам да бъде по-лежерно, без препускане по забележителности. Задължително ще посетим обаче Природонаучния музей, зоопаркът(ако не вали, защото при последното ми ходене затова не успяхме), Пратера, просто да усетим атмосферата.
Дали има някаква част с красиви гледки, пешеходни алеи и приятни, но не много скъпи ресторанти около Дунав?

# 425
Ако не сте ходили, можете да отидете до кула Дунав. На последния етаж има сладкарница с панорамна гледка. Самият етаж се върти много бавно и можете да разгледате отвисоко.

# 426
Дали от летището има директен трансфер към хотел АО hotel viena? Чудим се за него, защото бяхме такъв във Венеция и беше доста добре.

# 427
Ли Лу, благодаря за изчерпателния отговор! Регистрирах се в сайта на Volksoper и евентуално ще идем там, ако ходим изобщо. Не сме някакви големи фенове, но си казахме защо да не идем. Иначе този път смятам да бъде по-лежерно, без препускане по забележителности. Задължително ще посетим обаче Природонаучния музей, зоопаркът(ако не вали, защото при последното ми ходене затова не успяхме), Пратера, просто да усетим атмосферата.
Дали има някаква част с красиви гледки, пешеходни алеи и приятни, но не много скъпи ресторанти около Дунав?
Аз много обичам Alte Danau алейката за разходка. Но там има само няколко заведения, повече е за приятна, тиха, семейна разходка, релакс на някое от многото кейчета с пейки и дървени шезлонги и прекрасен( за мен поне) идиличен пейзаж. Винаги има лебеди, даже често излизат на брега и си правим фотосесии с тях. Свикнали са. На  острова има много алеи- и по- шумни младежки/ емигрантски и претъпкани( особено уикендите) и по- тихички, много игрални паркчета и площадки за деца, изглед може да си изберете към  Мексикоплац или към Кайзермюлен. Може да слезете с U1 на Donauinsel и да огледате от моста.Има страхотен ресторант на канала  Zur Alte Kaisermühle, а от другата страна на канала е " речния" Ландман, където в студените месеци слагат прозразните иглу- найлонови мехурчета, за да имате " външна маса " и да е топло. Препоръчали са Ви вече кулата с хубаво вю. Чуден пейзаж има от заведението в небостъргача "57", ама там е малко скъпо. Друго любимо масто с вю е Каленберг- баирчето над Виена, където се ходи с градски транспорт и се минава през най- най хубавия квартал на Виена( по мое мнение🙂)- Гринцих.

# 428
Супер! Точно такова нещо имах предвид. Благодаря! 🥰 Дано видим и ние лебедите! Виждала съм по този начин на езерото в Люцерна и беше много красиво преживяване.
Ще огледам и ресторантите. Иска ми се нещо по-така за вечерта на рождени ден.

# 429
  • София
Дали от летището има директен трансфер към хотел АО hotel viena? Чудим се за него, защото бяхме такъв във Венеция и беше доста добре.
A&O Wien Hauptbahnhof е зад централната гара през една пряка. Директно от летището до Hauptbahnhof са РейлДжет влаковете, които не са градски или крайградски, но в случая в този участък билетът е на същата цена - 4 и нещо.
Възможно е да има и друг А&О във Виена. Аз само този знам.

# 430
Купихме Flexi pass за 5 забележителности. В туристическия център ни казаха, че за посещение в операта е необходима предварителна резервация и ни посочиха сайта.
Е, не мога да открия къде се прави това нещо и това е!
Моля, за помощ!

Ferris weel е затворено до 2.2.2023 за технически профилактики.

# 431
# 432
  • Варна
преди 10тина години ходихме да гледаме замък ( дали не беше Лихтенщайн) и до него имаше езеро със стотици 1метрови шарани които ядяха хляб от ръцете ни  , има ли инфо някой къде е това

# 433
A&O Wien Hauptbahnhof е зад централната гара през една пряка. Директно от летището до Hauptbahnhof са РейлДжет влаковете, които не са градски или крайградски, но в случая в този участък билетът е на същата цена - 4 и нещо.
Възможно е да има и друг А&О във Виена. Аз само този знам.

Благодаря! Да и ние гледахме на картата, но не бяхме сигурни,че е там.
А трансфера с този влак на всеки 30 минути ли горе-долу върви? Така пише, но не знаем дали е така и дали става дума точно за тези влакове.
Като не е градски дали е на често?

Като казахте опера аз никога не съм била на такова представление, а все се каня.
6-та година пазя пъпчето на детето, ходихме насам-натам, така и не го хвърлих. Тя е много артистична и танцувална.
Вече май знам къде ще го хвърля🙂

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 10:04 от Caroline_Bingley

# 434
  • София

Благодаря! Да и ние гледахме на картата, но не бяхме сигурни,че е там.
А трансфера с този влак на всеки 30 минути ли горе-долу върви? Така пише, но не знаем дали е така и дали става дума точно за тези влакове.
Като не е градски дали е на често?
Те са - на 30 минути от летището има директен РейлДжет, правилно се ориентираш.

Общи условия

Активация на акаунт