Виена тема 13

• 43 457
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Ето от страницата на МВнР
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/austria

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 21:23 от veronika

# 451
Мислих, че сувенирите с надпис " Това е Австрия! Тук няма кенгуру" са само за американци😆😆😆. А то явно и други миксират двете държави.
Вероятно сте объркали неволно, но като търсите правилата за Австрия, трябва да гледате техните правителствени сайтове, а не нашите. А последните ковидни години, правилата във Виена дори се различават от останалата Австрия- примерно FFP 2 са задължителни в кернзоната на Виена, а последните спирки във влака за летището, понеже не са на територията на града- можеш без маска😄. Виенските правила- на сайта на общината wien.at

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 17:46 от apfelstrudel

# 452
Да, благодаря, запознх се с тази информация в сайта на МВнР и на австрийската препратка.
 По-скоро имах предвид, до колко се спазва, как е ситуацията според скоро пътували. Правят ли случайни тестове на летището, мерене на температура тук там  и разни такива неща...
Ако си пусна ПСР от България има ли вероятност да кажем на третия ден от хотела да ми поискат нов тест?
Такива неща...

# 453
Маски се изискват в обществения транспорт във Виена, макар че тук-там имаше и хора без. Мисля, че в аптеки и болнични заведения също се изискват. На други места не са ни трябвали. Сертификати също никъде не са ни искали, нито пък тестове. Бяхме там малко преди Коледа.

мама САННЯ, на нашата 5 годишна много ѝ хареса Къщата на музиката и за това я предложих Hands V.

# 454
  • Варна
През кой сайт основно гледате за евтини билети Варна - Виена?

# 455
От 30.06.2023 корона вече ще е нормална болест и ще отпадне всичко освен безплатното тестване при симптоми.

Сертификати отдавна няма, но от лято 2022 няма карантина и позитивните би трябвало да носят маски и навън, ако не могат да спазват дистанция към други хора. Доколкото зная, не се носят маски по забележителности. В момента във Виена се носят ффп2 маски в транспорта и в здравния сектор (в болници и старчески домове, аптека и лекарски кабинет).

Маските във Виена в транспорт и аптека ще се носят до края на февруари 2023. Маските за посетители на старчески домове и болници отпадат на 30.04.2023.

# 456
  • СОФИЯ
В хотелите също не искат сертификат или  ПСР, въпреки че го има като предупреждение/възможност на сайтовете. Миналата седмица бях във Виена.

# 457
  • София
През кой сайт основно гледате за евтини билети Варна - Виена?
Директно през сайта или приложението на Раянеър.

# 458
От 30.06.2023 корона вече ще е нормална болест и ще отпадне всичко освен безплатното тестване при симптоми.

Сертификати отдавна няма, но от лято 2022 няма карантина и позитивните би трябвало да носят маски и навън, ако не могат да спазват дистанция към други хора. Доколкото зная, не се носят маски по забележителности. В момента във Виена се носят ффп2 маски в транспорта и в здравния сектор (в болници и старчески домове, аптека и лекарски кабинет).

Маските във Виена в транспорт и аптека ще се носят до края на февруари 2023. Маските за посетители на старчески домове и болници отпадат на 30.04.2023.

В хотелите също не искат сертификат или  ПСР, въпреки че го има като предупреждение/възможност на сайтовете. Миналата седмица бях във Виена.

Чудесно! Много благодаря за изчерпателните отговори.

# 459
  • София
И аз да се включа във Виенската група, и аз за април, три дни, засега само билетите за пътуване са взети, избирам хотел и се чудя в кой район е най-добре. Caroline Вие къде избрахте? И аз се чудя за времето, как е обичайно през април във Виена? Също така, освен маршрути, се интересувам и от ресторант, подходящ за по тържествена вечеря, ще се върна да чета, но ако някой би дал отново прeпоръка, ще съм благодарна. Оглеждам се и за интересни места за посещение за по големи деца.   
Много полезни съвети има в темата, благодаря!

# 460
И аз да се включа във Виенската група, и аз за април, три дни, засега само билетите за пътуване са взети, избирам хотел и се чудя в кой район е най-добре. Caroline Вие къде избрахте? И аз се чудя за времето, как е обичайно през април във Виена? Също така, освен маршрути, се интересувам и от ресторант, подходящ за по тържествена вечеря, ще се върна да чета, но ако някой би дал отново прeпоръка, ще съм благодарна. Оглеждам се и за интересни места за посещение за по големи деца.    
Много полезни съвети има в темата, благодаря!

Оф аз писах и после изтрих, щото тъкмо да платим билетите и се оказа, че не приема картата на ММ.
И сега отлагаме за утре.
Иначе или AO или някакъв Каролина, който доста ни допадна като цени, чистота, вид на стаите и разположение.
Обаче се оказа егати гимнастиката с тези дати, билети, хотели. Щото за нашите дати или няма места в хотела където искаме или съответно няма полет за дати, които хотелът е свободен.
Два часа се занимаваме и накрая отказа плащане. И не можахме да резервираме полет.
И утре ще превеждам парите и ще платя с моята карта. Явно има някакъв проблем.
И се надявам да не са скочили цените на билетите за един ден.
Иначе датите последно остават 25-29, ако не ни мине котка път и утре успея да преведа парите и да платя.
Ние имаме познат(съученик на мъжа ми), който живее там от години и като разбра, че ще ходим  ни пожела "дано оцелите време".
А мен това ме притесни малко.
Но така или иначе не сме господари на времето и природата.
Иначе той живее там наблизо(май не е точно във Виена, но работи във Виена) и каза, че специално ще си пусне един ден отпуска и ще ни развежда.
Та поне се надявам да даде идеи за хапване и да ни препоръча разни места.
Даже човека си предложи дивана😂ама ние сме с дете и не ни е удобно.
Не искаме да го притесняваме.
Та, така. Ядосах се, щото от дни не можем да го измислим и тъкмо всичко решихме, седнахме, прегледахме карти, автобуси, трансфери, немрихме идеалния хотел, и си викам, ето, ще ми се махне от главата и греда😄
Ние мислехме да летим до Братислава, защото излиза в пъти по евтино. Ама накрая прецинихме, че с дете не си е оферта. А и защо да кацам някъде където няма да мога дори да поразгледам,а само мкнавам танзит и с още повече разправии.
И се отказахме.
Та, сагата продължава...

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 16:25 от Caroline_Bingley

# 461
Ние имаме познат(съученик на мъжа ми), който живее там от години и като разбра, че ще ходим  ни пожела "дано оцелите време".
Няма лошо време, има само неподходящи дрехи Hug Трудно може да се предскаже, но, ако трябва да се сравни с България, ще е по-студено и по-ветровито според мен. Ние изкарваме католическия Великден в Пловдив и всеки път е по-топло.

# 462
много моля някой живеещ във виена и сблъсквал се с такива проблеми да препоръча читав ушен лекар.  дъщеря ми има нужда от такъв , ходила е при лекарката си тя й е дала направление и й е препоръчала някакъв който има свободни часове чак за края на февруари. Нея обаче като кашля или киха си я болят ушите - тоест не е като да остро спешен проблем за бърза помощ но и да чакам до 25.02 не ми сде вижда разумно.
Предварително благодаря! Може и на лични ако се притеснявате да пишете тук!

# 463
Може и на лични ако се притеснявате да пишете тук!
На ЛС от мен, защото, ако започне да излиза в Гугъл, няма да се вредим повече за час Grinning Hug

# 464
  • столицата
В транспорта ако си с голям куфар, трябва ли още един билет, както е в Бг?

Общи условия

Активация на акаунт