ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 406
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ирка то гърченето наистина е по ИСТОРИЯ. Не му стига на младежа оня в нашето училище, но тоя е по-страшен. От сутринта 5 часа чисти по къщата, а сега, 6-ти час пише някакъв реферат и план със сестра ми. 🙄
Относно мъдреците...бях на 17 и се налагаше и двата горни да ми ги махнат с операция. Предложението на хирурзите беше днес единия след месец другия. Тогава аз реших (и добре че го направих) да ме боли на веднъж, та едновременно ги махнахме. Пубертета ме тресеше и ядях по хляб на ден, а килата бяха 44 😀 (щастливка). Болката беше страшна, страхотни отоци, 2 седмици пих със сламка айран и крем супи (но къде пих, къде изтичаше 🤣). Финала беше 38 кг. 🤨😔

# 511
Нинка, ма тоз да не е решил децата да му вадят оценки за изпит. Не знаех, че в 8 клас и реферати се правят. Олеее ужас, дано не ни сполети. Мойто диване не знае как се пише есе, па камо ли реферат.
За зъбите, добре, че още тогава си взела това решение. То на дърти години ако трябва да ги вади човек, бая зор ще види. Сега поне ще си една идея по - спокойна.

# 512
  • Бургас
Моя синковец са го харесали за отбор по тенис на маса.
Бутаме си уроците и домашните.
От време на време го препотвам на думи по немски,за мое учудване,ги знае !

# 513
  • около Варна
Отдавна не съм се включвала, защото нямам с какво да се похваля. Всичко си върви по установения ред, в Школо е шарено като дъгата, не виждам да си дава зор с ученето. Мрънкам си и до там. Вълнува я повече да се накипри, да излезе, да пусне стори в Инстаграм, другото е "бошлав" работа. Заплаших, че ако още веднъж заваря стаята и в безобразно състояние, ще глобявам с джобните за деня, заболя я 😁 . Изобщо всички симптоми на пубертета са налице у дома. Само моето ли е такова несериозно, като чета, другите деца много отговорни ми се виждат.

# 514
А, не е само твоето спокойно.Бях много заета тази седмица и не бях влизала в стаята му вчера като влезнах изпаднах в истерия.Имаше кутий от натораслни сокове,найлонки от бисквиди,вафли и бог знае още какво.Целия му креват в тетрадки учебници и дрехи ,който няма кой да занесе до пералнята.
В училище се опитва да изкарва добри оценки за да не му спрели стипендията Simple Smile поне това го трогва.

# 515
И аз заварих хаос в стаята му-чак гнус ме хвана😪-опаковки от дъвки и пепси,мръсни тениски по пода(как го мразя товаааа),учебници,тетрадки,помагала-кое е на бюрото,кое на леглото и/или пода,пфуууу.Виках,крещях,идеше ми да го зашлевя,ама пусто цяла глава стърчи над мен,та сърце не ми даде.Разчисти,подреди и от час е отпаднал и спи,хмммм.С трепет чакам сутринта,само да е здрав🙏🙏🙏

# 516
  • в очите на дъщеря ми
Значииии, изобщо няма да, Ви казвам каква е редовната гледка от стаята на прекрасната, а Вие не искате да знаете...вЕрвайте ми...😅..
Wiwi,  де да беше, само твоята....😂 Мдамм....
Цитирам.." За Коледа искам, тениска на GUESS, клин на Nike и (забележете) ако останат пари ( колко е мила), худи на СК.."
Туй дЯти, що тъй си мисли, че тАтка и  рАботи цар...😅😅
За училище, се мисли и полагат усилия на санитарен минимум...

# 517
  • Сф
Ау, аз врякам и за по малко. Но съм вкъщи и наминавам,та не мога да кажа, ако седмица няма надзор какво ще се случи в стаята. Вероятно като при вас. За момчетата някак си го разбирам, но за момиче ...На нейните години нашите ме оставяха да оправям цялата къща, пък чаршафи , пък пране и то на двора ..Бе нямам думи, нищо общо с днешната младеж. Не цялата сигурно , но...Ма уча я , да не мислите, че не - ма не ще много много да се включва. Няма и време , че се занимава със 100 неща, но все пак чинията може да си донесе и измие. Какво щяло да стане толкова ...
А как чисти.. понякога разбира се, за 5 минути цялата къща минава с прахосмукачката...м да ...
За дрехи не ми се говори..Искам и нямам ..Това с найка го играем и ние .
Днес имаме оценка различна от слаба по математика на контролното .. Глътнах въздух. Ето, значи ако седне да учи.. можело. Ще я дера много, заради тая математика... Дано се обнадежди, че не е от тъпота,а трябва старание и да седне някой да решава . Е ми ....борим се..

# 518
Аз съм си решила проблема с марковите дрехи, като непрекъснато внушавам, че не е модерно и стилно да се виждат надписи, емблеми и пр. по дрехите.
Ама то си е така, де...

# 519
И аз ви чета редовно,  но май няма с какво да се похваля. Набора дава минимума в посока учене. Иначе успеха е между 5.20- 5.50 за сега. Иначе се старае да е готин. 🤭 В класа го раздава адвокат- говорител на класа. Класната му казала,  че вече ще го взима на учителските съвети да я защитава, щото бил много аргументиран и не можела да спори с него.😂  Постоянно гледа, чете, разисква с неговите приятели теми свързани с история.  За НГДК си беше той ама 🤷‍♀️ Получи от едно негово онлайн приятелче от САЩ  подарък игра. Много се кефи  на жеста и яко го е зарибил на тема история на Европа и България 😁  Те такива неща,  а момичетата за сега са само в процес на ,,оглеждане" само три моми имат в класа, но пък редовно ходят след училище да играят боулинг. Тази година много се промени.  Има приятели,  самочувствие... Расте младежа и като си представя,  че след два месеца и малко ще навърши 15г. ехеее 😀

# 520
  • София
Моят младеж хич не се впечатлява от марки и т.н. Важното му е да му удобно и да не се дават много пари 😀
Иначе не мога да се оплача, помага, пу-пу. От две седмици ни е на ремонт миялната и поне неговите неща си мие, пуска прахосмукачка, като го помоля, изхвърля си боклуците от храната, които си е примъкнал в стаята.....Само трудно го карам да пазарува, но пак отива след малко мърморене. 😀
Преди 1-2 години хич не искаше да се включва, но с времето и настояване започна.

# 521
JoyJoyJoy
Повечето мами, описаха моето диване. Уж преди дни беше си почистила и подредила, след няколко часа, ха познайте...., и помен няма. Одеве уж си обрала парцалките за пералнята, допълнително напомних за чорапите, миии, все още половината висят там където си бяха. Дрехите, не мое познайш чисто или мръсно, всичко на един куп по земята. Изпраните, събрани, връчени, и те там съ търкалят. Хаос та дрънка. Утре първи час контролно по БЕЛ, цяла седмица, и вчера и днес, и сега, учи бе, прави тестове, амиии, къде ти. По - важно е снапа, тока, инста, другото, ми другото майната му. Та тъй.

# 522
Мислех, че само ние имаме проблем с реда и затова засрамено мълчах в ъгъла, но сега излизам гордо пред редицата и казвам: ме тоо. Ама не знам докога ще ми издържат нервите. Ако в новините съобщят, че е забелязана обезумяла жена на средна възраст с изкривено лице да изхвърля чорапи и клинове през терасата, да знаете, че съм аз.

# 523
Анра, споко, щом ще е само забелязана, ако има и кадри на тази хубава, обезумяла женица, тогава е страшно. И с това съм се заканвала, но файда йок.
Значиии, да си кажа честно, НВО пасти да яде пред пубертета на сегашните деца. Каквото и да правим, все ние ще си го отнасяме. Че нали уж сме родители, ние ги възпитаваме, а видите ли, децата ни не приличат на нас, както когато ние сме били на техните години. Ма тъй ще е, като се чудим и маем, дали да не отвъртим по една тояжка, че златото току - виж реши да съ оплаче от нас, че го тормозим и има домашно насилие. А и някой добронамерен ако не го изпревари, и не съобщи преди това. В такива моменти, ми липсва доброто старо време.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 22:21 от Тони ♒🍀

# 524
Препоръчвам да си вземете куче. Нашето успя да научи и детето, и половинката на ред:) Изяде/наръфа n на брой тениски, чорапи, книги, учебници и въобще всичко, което се намираше по земята и бързо се научиха и двамата, че което им е мило и скъпо - трябва да е на мястото си.
Тази седмица предстои класно по БЕЛ. Омммммм!
Хубава седмица.

Общи условия

Активация на акаунт