ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 410
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Винаги влюбена, добре си дошла по всяко време💃💃💃
Няма да се сепаш, ще мине и замине🤗🤗🤗
При нас вече е лежерно(при повечето, де)🙃🙃
Аз знам, че Регалия се доближават повече до реалното НВО✌️ На Междучасие са по-трудни по Мат... И ако детето не е с Топ-подготовка... Може да се притесни излишно✌️
Аз също съм на мнение, че преди февруари е безсмислено ходенето на ПИ✌️
Има сборници с тестове по формата за текуща подготовка... Мога да пратя по Мат✌️
Към май принтирай последните НВО-та и да си действа, да види, че знае и може 🥳
На теб, наздраве🍸🍸🍸

# 496
  • София
Always_in_love и при нас беше спечено, но сега вече, с НВО зад гърба сме по задушевни и лежерни Smile, и при Вас ще дойде, спокойно и успешно да преминете през това изпитание. Аз съм за Регалия, много добра организация по проверка и изобщо имат, нещо като открит урок след всеки пробен с обяснения от учител, изпитите са близки до реалните.  Не се стряскайте от първия - февруарския, обикновено са по ниски точките, после задобряват! Точките от последния пробен на Регалия на щерката бяха почти колкото тези от самото НВО. Успех!
Отдавна не съм се отчитала. Няма нищо особено засега, почти всичко в обичайно русло, няма зор и стрес, езикът някак без много видими усилия, уж се учи. Оценките засега прилични. Чакаме празници. Ще видим сега на предстоящи състезания, на които са се записали - на Клет и олимпиади, докъде са с езика, с тая липса на зор, в сравнение например с езиковите гимназии и темпото там. Лека полека в коледно настроение се преминава, на запалване на елхата беше вчера, мисли за печене на коледни курабийки, подаръци и коледни базари. Появиха се при нас предложения за бяло училище догодина, обичайно през март, обмисляме, предвид и поскъпването на картите за ски по курортите.

# 497
Аз съм за Регалия,най-близки са до същинското ниво на НВО и като точки също,но и Междучасие не са за подценяване(имат добри задачки и си е школовка).В началото точките може да са по-ниски,това да не ви отчайва.
Тъй,моят яко излагация по химия-чиста 3-ка,как да не хвърчат глави....Коледен базар ще има,както и подаръци на лотариен принцип(до 20лв.)
Моят е в отбора по баскетбол,ти да видиш,скрит талант бил...Stuck Out Tongue Winking Eye(как успя,като все мърмори и не иска нищо да тренира,омммммм)

# 498
Благодаря ви, момичета, irchick  Flowers Rose
Точно от това имах нужда❤
Много здрави и успешни да са всички дечица 🍀

# 499
Обещания линк за зъбките - https://bnt.bg/f/video/o/312/457e9584214ded3f8def6826c1e39c3f.mp4

Оооо, Бора, привет, хайде изчакайте с бялото училище, нека първо да видим дали ще има сняг, че току виж вместо по бели писти, почнат да карат по зелени.

Бобси, не мусе сърди на дятето, химията не е лесен предмет, дай малко време, да поотминат празниците, и ще я оправи, пък току виж до празниците те зарадва и като коледен подарък ти домъкне 6 - ка.

Моето не е било на уроци, затова не мога да помогна със съвет. Единствено мога да кажа - не се напрягайте, не си опъвайте нервите взаимно. С НВО - то не идва края на света, стига да сте живи и здрави, другото ще си дойде на място. Когато настъпи момента, нека децата го приемат като все едно отиват на поредния тест в нормален учебен час. Единствената разлика е в това, че ще имат повечко въпроси и повечко време за отговор, както и, че е разделено на две части.

# 500
Значиии това оценките не са в пряка връзка със знанията, да знаете😱
Щом моята мома има 6,4,6 по Мат; 5 и 6 по химия; 6 по физика🤪
Според мен други трябва да имат 9ки🤯
И я питах по каква система ги оценяват... Да не е по 10.балната🤔
Обаче художника е якооо артистична личност 🤬🤬🤬 има 4ки и 5ци, вика обижда, къпе рисунки в тоалетната😱😱😱 Мнооого не го слуша главата. Чувствителните девойки редовно плачат🤕
Минава, трие нарисуваното, сам рисува по листа на детето иии след 15 мин (нарочно непипната рисунка) застава и започва да критикува това, което сам е нарисувал 🤯🤯🤯
Пък по английски... Има изписани 5 страници до сега 🤯
Ум да му зайде на човек... Образование му викат... А аз съм Айнщайн, приятно ми е 🤣🤣🤣

# 501
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тони, и аз си мислех, че има голямо затишие. Даже реших, че има нова тема ама кой да пусне 😀
Ирка, ама таз твоята мома ми и любимка
 Никола е завърнал едни 5-ци по МАТ и английски 🙄 нетипично, но нямам сили за това.
Няма какво съществено да пиша. Виждам го сутрин за 2-3 минути. През деня се чуваме за още толкова.

# 502
  • София
От МТ Черноризец храбър ще има награда, може би сребърен или бронзов медал. За другата седмица е обявено награждаването. Това си й остана любимо състезание и само на него се явява.
Поздрави на всички!
Ей, благодаря, че сподели! Че тук има и много заспали майки (само себе си визирам).
Поздравления на наборчето за наградата!
И моето е над 150, ще го изпратя.

Моето всяка година си избира някакви странни състезания, на които да ходи. Ама те за мен са странни де. Или по-скоро странното е, че всяка година са различни. На Черноризеца и Салабашев не беше ходил от трети клас.
Важното е, че се съгласи да отиде на олимпиада по език, че да види на какво дередже е.

# 503
  • Сф
Айде да се включа тогаз и аз. Свалихме брекетите ние преди седмица. Резултатът е чудесен. Чакам да направят това , с което се спи нощем само, за да се запази чудната картинка. Ще го носи 5 години някъде. Ние имаме бели петна. Имахме и преди. Странно, че зъболекарката, при която ходим  не обърна внимание навреме. Та сега с тях ще се занимавам. За съжаление, няма да минем само с мазане. Предните 6 зъба са за фотополимер. Намерих аз една друга зъболекарка, която точно с това се занимава. Оказа се, че е от липса на минерали. Не от лоша хигиена . Каква машина само има..показа и скритите кариеси , чудо! Та, отново една прилична сума ще се дава...направо тия зъби ...златни да бяха. Толкова да ме е яд, че е неглижиран проблема с тия петна...уж ходихме в хубава клиника . .и вчера това...
Скрит текст:

Иначе в училище всичко е наред, без математиката.😬
Много кръжоци по интереси ( безплатни са те) много екскурзии...само да сме милионери 😜
Не ми се пише за училище подробно, малко да ми отмине зъбната драма първо...😱

# 504
Нинко, ама то е така значи...
Нашите ги оценяват по 10.балната система, а вашите по 5.балната🤣🤣🤣
Че то ако дойде Никола в училището на момата и го изпитат... Ми те няма да знаят какво да му пишат на това дете🤔
Ще се чудят и маят накрая ще пишат по 3 6ци накуп🤣🤣🤣 щото ще осъзнаят, че не могат да пишат 9ки и 10ки🤣🤣🤣

# 505
               Изгледах го внимателно въпреки,че вече ни е излишно.При тежки случаи бързото пренареждане просто не се получава.Алайнерите ,при нас са прозрачни, не се залепват и няма никакви силиконови топчета нито отвън ,нито отвътре на зъбите.Носят се по няколко часа на ден и то когато желае.При това алайнерите не коригират изкривяване или ред ,а само поддържат постигнатото и то в началото след свалянето на брекетите.Определено съм съгласна,че една от причините е наследственост.При това една от основните причини.Оказа се,че в рода на бащата /по-точно на майка му в рода/ почти всички имат този проблем със зъбите.За ваденето на непораснали мъдреци - на ортодонтската ни снимка ,направена след завършване на лечението /ходихме на контролен преглед/ се оказа ,че мъдреците се виждат поставени точно под прав ъгъл спрямо редицата зъби.Не са позиционирани така,че да растат нагоре,а са почти успоредни на челюстта и растат срещу съседния зъб.Така,че при израстване ще избутат цялата редица зъби и не порастват ,не се показват изобщо извън челюстта.Хирургът,който я оперира е един от най-добрите лицево-челюстни хирурзи и беше категоричен,че е задължително изваждането и по-добре сега отколкото след като създадат нови проблеми.Вторият мъдрец даже беше тръгнал да расте под корена на новия постоянен кътник.Бях с нея и операцията се проточи и аз почти бях в несвяст от притеснение.Хирургът ми обясни след това,че е била трудна операцията защото е трябвало да пази постоянния кътник ,под който мъдрецът се е набутал.Така,че на теория е едно,но практиката показва нещо различно.По тази причина трябва добър ортодонт,който да направи точна преценка и съответно лечение.Въпреки дългото лечение по зъбите и няма никакви петна.При свалянето на брекетите зъбите и бяха еднакво бели.

# 506
Едно време и аз имах такива мъдреци, вадиха ми ги оперативно, над 2ч всяка операция. Беше изключително гадно.

# 507
  • Сф
Не са ни белите петна от брекетите! Имахме си ги Но са допринесли. Абе кофтият ген на бащата е това 🤣 Аз съм с 2 пломби в устата на 47г. Еее, за сметка на това,  от мен пък  кривото на зъбите  и тясната захапка на горна 🤣

# 508
  • София
Не са ни белите петна от брекетите! Имахме си ги Но са допринесли. Абе кофтият ген на бащата е това 🤣 Аз съм с 2 пломби в устата на 47г. Еее, за сметка на това,  от мен пък  кривото на зъбите  и тясната захапка на горна 🤣

Синът ми като малък имаше бели петна по зъбите и  се оказа, че е липса на флуор. След започване на флуора, изчезнаха. На познато дете също изчезнаха с флуор. На малкото директно започнах да давам от бебе и нямаше бели петна. Иначе го отричат флуора, но зъболекарят ни каза, че софийската вода е бедна на флуор и трябва и прием на таблетки.

# 509
Нинка, споко, има време за новата Stuck Out Tongue Winking Eye, то като затихнем, все едно като мечките, спим зимен сън. А ся като дойдат и празниците, хептен ще затихнем.

Пюрче, чудесна снимка, по - скоро важното е, че вече няма да сте с брекетите. Дисциплинирано ти е детето, браво, а дано този 5 годишен срок, да се понамали, макар и само нощем, си е ангажимент.

Ирка, а то някога имало ли е някаква връзка мужду двете. Аз не знам при вас каква е балната система и как ги смятат, но при нашите ги смятат тъй - 2 + брой точки върху 4, другото е 2 + бр. точ. върху 2. А бее, смятат ги по някакъв начин, а резултата е - ум да ти зайде.

Дени, добро инфо даде. Ще го имаме предвид. Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт