ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 420
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • в очите на дъщеря ми
Рени, ra Господ да е с Вас!
Девойката се оправи и е на училище, ама беше направо кошмарно, Ковид-а по леко мина.
При нас оценките биват 5/6....с изключение нааааааа .....математика естествено....ей няма отърване....Smile

# 481
Моето е с брекети 2ра година. Уж вървим към махане вече. Последният постоянен не можа да се намести и беше излязъл направо през венеца. Апаратче носи за разширяване на горната челюст и после брекети. Към 4000 ще ни излезе цялото упражнение, но всичко се намести. Пу-пу.

Проекти, домашни, контролни. Направо не мога да хвана края. Не държа особено обаче:) Явно обаче и допълнителни уроци по БЕЛ ще трябва да вмъкна в програмата му, а не виждам кога. Всичко друго върви добре.

Искам вече да идва Коледа. Да си починем всички.

# 482
Зайче, браво, все така да му върви, и не само с езиците, и товас преразказването на приказката и то нанемски, никак нее лесно. А за моето диване, много ми се ще и другото да е поне малко от малко добре, но както и да е.

Мамзелче, радвам се, че девойката е оздравяла, даноповече не я хваща.

Стон, като се поопражнява малко и ще се оправят нещата, умно ти е детето. А такива записи от къде може да намеря, то не, че несъм намерила, носа към учебната тетрадка ако несе лъжа. Иска ми се нещо по - дългичкода бъде, с повечко приказване.

АнМари, дано и за в бъдеще не те търси и моли.

Диди, много добре се е получило, и девойката ти красавица, пу - пу, да не и е уроки.

Пипилота, още малко, не остана, 20 и няколко дена още, после ще си отпочинеш, както и всички останали.

# 483
  • София
Ей Тони и аз тъй си викам - “стискай зъби, не остана!”. Ще се изтъркалят тези три годинки, ще си избере профили, ще стане на 18, да го видя студент и това дете и вече ще съм си свършила работата.
Макар че с толкова мъже наоколо, човек никога не знае.

# 484
Тони, напиши в Гугъл Englisch dictation exercises и ще ти излязат доста сайтове. Аз сега му давам от тук
https://www.learnenglish.de/dictationpage.html
Има звуков файл, в който текстът се чете нормално. След това има втори звуков файл, в който се чете по-бавно, казват точките, запетаите, кавички. И накрая има проверка и излиза написан текстът.
Като свършат текстовете тук, ще премина към другите сайтове. Отнема не повече от десет минути цялото упражнение, няма да се пребори, ако прави всяка вечер по една.
Иначе вчера в изкарал шестица, но е било писане на свободен текст по зададена тема. При такива задачи се справя по-добре.

# 485
Стон, благодарско, ще и дам на момата - диване, да се пробва пък да видим. Радвам се за твоето, че е поправило оценката, браво, знаех си аз, че ще стане, умен е.

Вампирче, радвай се, мъжагите ще те носят на ръце, момите ще се редят на опашка, ще ти домъкнат по някоя девойка да ти помага в домакинството.

Моето разбрало оценката по АЕ от последния тест, видяла го, имала една грешка на първи въпрос, и объркала малко ( пак една грешка ) на друг, май на последния, там пък не успяла на време да разбере какво пишело. Оценката е поредният стрък тревичка, още не е писана в Школо. Сигурно ще ги трупа класната, и после на куп ще ги вкара.

# 486
Еее, как пак се омълчахте, като затишие пред буря. Дано всичко е наред при всички.

Аз да се оплача, госпожата по Мат. не ни харесва, отново сме недоволни от преподаването и. Целият клас се възмущава, казват и ги нещата директно и без недомлъвки, а тя си продължава в нейния си стил. Ако родителите имахме група, щяхме поне да обсъждаме нещата. Другото е, че класната е поръчала обърната елха, за първи път е такава. Сега няма търпение да дойде, да я сложат и украсят. В училището ще имат конкурс за най - красива украсена елха и стая. Ще правят базар, нещо което в старото никога не са имали. Иначе в часовете при класната, последните няколко дена, било тихичко и спокойно, дори тя взе да се чуди какво става, и викала - пу - пу да не ви са уроки, а онова момче пък ( сещате се кое ), прегръщало стола така, все едно е въображаемият му приятел. Друго момче пък вдигало на ръце друго и викало, че му е булка. В едно от междучасията вързали друго за стола върху бюрото на учителите, явно докато е идвала, тези от 9 клас са я срещнали и са и казали, жената влиза и като се обърнала, казала - това ли ми е коледния подарък, благодаря ви, след това помогнала да го развържат. Ся шъ спирам, че има още, но да има и за по натам какво да ви разказвам.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 18:07 от Тони ♒🍀

# 487
Тони, щом даваме лайкове, значи поне сме живи и четем -)
По БЕЛ лека полека чувам думата есе, значи ще се учат вече професионално как се пише. В тази връзка може би чете Лавина на Бл. Димитрова.
Ако отворя и аз скоба за брекетите, следва да споделя, че зъбите на наборката са подредени без забележка. Предизвикателството е, да не допусне, чрез съответната хигиена, едни бели петна да станат кариеси, да се опази от шиечни кариеси и това е засега.
Синът ми обаче е с апаратче, каквото Дидиа описа. Предстои нова ортодонтска снимка. Може би като следващ етап и той ще има брекети. За мен това е голямо мъчение.
Особено като прочетох как Горги реже филийка на хапки за училищния обяд. През цялото време ли нямат право да от - хапват храна, или само в началото? С апарата сега яде дори моркови.
Наборката ходи на състезанието по творческо писане на английски език миналата сефмица. Резултати може би през януари.
На олимпиади май отново не иска да ходи и ние не настояваме.
От МТ Черноризец храбър ще има награда, може би сребърен или бронзов медал. За другата седмица е обявено награждаването. Това си й остана любимо състезание и само на него се явява.
Поздрави на всички!

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 15:23 от blueeyes

# 488
Ох,Тони благородно ти завиждам за щерката Simple Smile Как ти разказва деня си и колко добре общувате.На моя с ченгел му вадя думите от устата Sad  Прибира се питам го как е минал деня отговора "добре" или "както всеки ден" най често ми казва "нормално" ,това да ми разкаже е мираж.

# 489
  • Бургас
Мойте и двамата много ми споделят. За всичко. Така съм ги свикнала от малки.
Надявам се и за напред да продължат.

# 490
Мойте и двамата много ми споделят. За всичко. Така съм ги свикнала от малки.
Надявам се и за напред да продължат.
О,и аз винаги съм общувала много с него и сега говорим по всякакви теми, но незнайно защо в училище не го интересува нищо случващо се в класа.Дори в час ,ако не се отнася за него не го вълнува.Общителен е има поне един приятел в клас и с другите момчета казва ,че си говори и това е.

# 491
Моят син се запали в последно време и по шаха. Вечер играе онлайн с приятели или със случайни хора в някакъв сайт. В училище носи един малък шах и играят през междучасията. Та сега вечер разказва колко партии са изиграли там, с кого, победи, загуби, пълен отчет. По учебната част е по-мълчалив 🤣

# 492
Синът ми обаче е с апаратче, каквото Дидиа описа. Предстои нова ортодонтска снимка. Може би като следващ етап и той ще има брекети. За мен това е голямо мъчение.
Особено като прочетох как Горги реже филийка на хапки за училищния обяд. През цялото време ли нямат право да от - хапват храна, или само в началото? С апарата сега яде дори моркови.
                Може да се отхапва обаче не е за препоръчване.Нашата госпожица с отхапване беше отлепила апаратчето от едната страна и не ни казала ,та се наложи да свалим апаратчето,2-3 месеца да чакаме да се възстановят травмираните зъби на мястото на отлепването и след това да се направи ново апаратче.За щастие ортодонтът не поиска да платим второто въпреки,че беше по наша вина смяната му.Това ни забави и след това с брекетите вече си отчупваше парченце или режеше твърди храни на малки късчета.Та се получи "изпареният с мляко и водата духа"!Сега сваля алайнерите когато се храни и внимава какво точно отхапва и най-вече как.Няма никакъв проблем в момента да отхапва ,но просто придоби навик да се храни с малки късчета и да дъвче внимателно.

# 493
Бокси, дано лека полека почне да ти разказва, ще се радвам много, доста по - интересно и забавно е сега в училище. И моята от малка всичко си казва, сега дори, понякога за да не забрави или от бързане да ми сподели, пише или звъни.

За зъбите, диването беше с апаратче, рърво с обикновено, после с винтче. Стигна до ръбцова, обаче много и се ядосах, че заради храната не го носеше постоянно, а нощем като ляга да спи, се правеше, че забравила да го сложи, аз за пореден път се заканих и предупредих, че до седмица не почне ли да си изпълнява задълженията, ще го счупя, хвърля, и ще си ходи с обратната захапка. Сега трябваше да е с брекети, а като знам нейните изпълнения, хич нямам намерение на този етап да и слагат. Между другото, тази сутрин имаше един в сутрешния блок на БНТ, зъболекар, говореше за зъбите и брекетите. Ако успея по някое време, да го намеря, ще пусна връзка за който иска да го чуе и види.

Та училището, вчера класната казала, че ще има проверка, когато дойдат да говорят на АЕ, едното момче вместо да каже на коя страница, казал на каква страница да отворят учебника. Класната се хванала за главата, викала - ааа, вие направо ша мъ изложите ако я карате така. А вчера се огледала, позачудила се на кого да даде да направи упражненията, накрая накарала мойта да направи първите две упражнения, а третото на едно друго момиче, че три упражнения щели да и дойдат много на мойта, да но то не успяло много добре.
В едно от междучасията им отишла на посещение учителката по ИИ, тя ще им е втория срок, всеки месец по един път щяла да ги навестява. Та влезнала точно когато играели на канадска и залагали, взела, че им казала да не играят,   те питали защо, а тя им казала, защото сте в час, те и отговорили, че сега е междучасие, тъкмо да си тръгне, и племеницата и, я хванала и я избутала навън, да си ходи. Племеницата и е в нашия клас.
Пак вчера, по Информатика, учителката им дала новия урок, показала им кое как се прави, после им дала задача която да направят. Мойта си направила задачата, две от девойките я викнали да им помогне, уж да помогне, а им направила цялото упражнения, макар, че учителката и казала да не им я прави, за да се научат. Едното момче, дет се прави на хакер, искало да им помага, но те го изгонили с думите, че мойта щяла да им помага. Та ей таквиз работи при нас.
В понеделник ще имат контролна по БЕЛ, по Мат. им казала, че щяла една седмица още да им проверява теста, и след това да им каже оценките. И днес не 7а правили тест по АЕ, тази седмица пропуснаха, дали няма да им даде другата да правят два наведнъж Thinking.

Радвам се за всички, че сте добре и здравички. Пу - пу, все така да е.

blueeyes, браво на девоката, ще се е справила. А на Ч. Храбър щом и харесва и ходи с кеф, това е добре, поне там ще ходи без да се налага да я тикаш на сила. Дано вземе златния, ехааа, къв кеф.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 18:54 от Тони ♒🍀

# 494
Здравейте момичета,
Извинявам се предварително за нахлуването Revolving Hearts. При вас цари страхотна атмосфера, поздавления!
Аз съм от седмокласната тема. Sweat Smile Надявам се да приключим сагата с предстоящите матури живи и със здрави нерви Rolling Eyes
Имам нужда от мнение от първа ръка (вашето) и за това си позволих да пиша тук. Според вас предварителните изпити къде е по -добре да се правят - Регалия или Междучасие?
Моят син е при частни учители, според тях няма смисъл да го пускам преди февруари.
Всякакво мнение и отзив ще ми е полезно Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт