ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Да се разпиша, че да не ви изпусна съвсем.

Болните бързо да оздравяват.

При нас преведоха стипендии за 3 месеца (по 25лв. за 6.00). Нещо малко ми се сториха, но важна е идеята. Обещах да ги удовяавам, ако задържи успеха. По БЕЛ го закърши. Наредил е 5ци и май, май на уроци отиват работите. Литературата е ок - античността е неговото нещо, но българския език - мммм нещо се закучиха там нещата.

Аз работя и вече мечтая за почивка, но няма - чак на Коледа.

# 466
  • София
Ако някой е по учебника на издателство "Диоген" по български език, може ли да ми снима и изпрати 30-та страница, моля!
ПП Пратиха ни го. Благодаря!

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 18:42 от Gorg0nzola

# 467
  • Пловдив
Горгонзолче пробвай с това
https://apteka.framar.bg/30083374/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0 … 0-50-%D0%BC%D0%BB
Ще пиша по нататък. Лоши новини само при нас.

# 468
  • София
Рени, дано се оправят лошите неща при вас! Hug

ra2, стискам палци за добри резултати на скенера! Да, датата е хубава и резултатите ще са хубави. Пожелавам ти го от сърце!

# 469
ra, и аз пожелавам добри резултати!Да ви са светли и спокойни празниците!

# 470
Тони, къде са пуснати тези задачи, че съм ги проспала. Ще имат класно по математика след 10 дена. В общежитието предната седмица беше по-спокойно, след като изключиха за един месец едно от децата. Сега е на хотел и явно ще се върне. А толкова не ми се иска...
Не си ги проспала, мамите от темата ги пращат ето тук - https://www.bg-mamma.com/?topic=1483622
На 31 стр., даже ако се разровишвтазии предишните теми, ще намериш и други.
Дано не се върне, защо родителите му,немунамерят квартира, поне ръководството може даимпредложат тозивариант. Все пак ако се върне, дано да е с положителни промени.

Рени, дано всичко всичко да се нареди в добра посока, и скоро новините да станат хубави.

Диването се прибра, хапна обилно, чак се била подула от ядене, отказа да разкаже, дори ми се сопна като и предложих да се обърне към мен за да се погушкаме. Аз от своя страна пък се врътнах и като взе да ми се доспива, взех че поспах, като се събудих, както винаги не ми се приказваше, а тя взе да ми нарежда - дали съм се наспала, приятен апетит, и все от тоя сорт. Така и не поговорихме за друго. Сега пък тя спи, заспа преди около два часа, нещо което прави рядко, до сутринта сигурно няма да се събуди.
Аз неви казах, вчера в групата, едното момче се обръща директно към моята, да каже каква им е д.р. по АЕ, моята му пише, ченезнае. После я питам защо не казва, а тя - ми аз наистина незнам, е как така не знаеш, нали и ти си я пишеш, поне можеше да напишеш, че по - късно ще видиш и ще кажеш, като се приберем, а тя ми вика, незнам каква ни е защото аз си написах всичко предварително, ние сме на 8 - ми урок още, а аз съм си направила до 9 - ти, а 9 - ти им е последният от учебник номер едно. За пореден път си казах - а можеше така да е и по другите предмети, щеше да е ехеееййй, и отново взех да се самоуспокоявам и примирявам с фактите и действителноста.

# 471
Благодаря, Тони! Това дете не мисля, че ще се оправи. Чудя се как е успяло да го приемат в това училище. Каквото е в общежитието, такова е и в часовете.

# 472
Лоша работа тогава, но нека не се губи надежда. Да го пращат по психолози, ако ли не, по - добре говорете всички родители с класната, и после при директора, да се вземат мерки за да го преместят. Доста деца има на които мястото не им е в дадена паралелка или дадено училище, но какво да се прави, и такива ще има. В класа на моята има няколко такива, записали са се заради приятел/ка или пък защото така са си наредили желанията, други пък със идеята, че ги влече нещо си и, че вкъщи има някой който ще им помага. Моята е в тази паралелка, тъй като искаше на първо, да е с език ( АЕ ), после си нареди останалите които и измъкнах, тя накрая си добави още две - три. Нареждането почна първо от нашия град, после и съседния. След толкова време, на моменти изпада в някакви чудесии, почва да казва, че не и харесва нито класа, нито училището. Всеки път и казвам, че където и да е, все ще има нещо което да не и хареса, и в другите училища няма да е както на нея и се ще. Да видим, тепърва започнаха, иска се време за адаптация, за да свикнат едно с друго. А и като гледам, по инфото което събира и ми докладва, оставам с впечатлението, че тяхната паралелка е най - добрата от четирите и с най - добрата класна. Интересно е съвпадението, че отново директор и класен са жени, и отново е в същата буква в която беше до 7 клас, поне нея няма да я бъркаме, когато трябва да я пишем. Разлика има в единият от предметите който е разказвателен, тук вече учителят е мъж, да видим дали ще се научи да е по - приказлива, и да философства.

# 473
Рени, лошото бързо да отминава и само хубавото да остане! 🤗

Ра и на вас само хубави резултати пожелавам! 🤗

Краси, дано се намери решение с това дете. Винаги има и такива, трябва работа от страна на учители и специалисти. За съжаление в Бг не стоят така нещата.

Ims-че тук съм. 😊 Благодаря, че си мислила за мен.

Тони, девойката ти си има интерес към езика и си го учи и се справя. Другите предмети не са й интересни явно. То не може пък всичко да й харесва.

При нас стипендиите още ги чакаме. Класната още на първата РС каза декември! Младежа ще взима сега, но за втория срок едва ли? Но не е драма за мен. След "селското училище" 😁 има нужда да влезе в ритъма на Софийската гимназия. Добре се справя детето, нямам оплаквания. И най вече учи, не се е омързеливил. По немски вчера две 6-ци 😊😁 Едната от тест, за който каза "Е, той си беше много лесен!", ама мама пък е доволна де.  А другата от устно изпитване. Цяла събота и неделя учи да преразказва Червената шапчица. Тя е писала на всички, които са имали смелост да бъдат изпитани 6, но все пак 😁
По другите предмети слаба робота откъм оценки. По БЕЛ имат само една оценка от есе. По философия и ИТ още нищо. Само по математика имат три оценки. Там има драма с учителката. Даже на РС са я увикали родителите 🙈🙊, че много бърза и децата нищо не разбират. А на самата РС пратих ММ, той работи в района и се прибират заедно всяка вечер с детето. Нямаше смисъл аз да се разхождам. Та той ми разказа после.

Другия понеделник сме на ортодонт. До миналата година нямаше нужда от намеса в устата му, но вече е видимо. Изчаквахме да смени всички зъби. Лошото е, че освен двата зъба, които са леко навътре от редицата и долната челюст му се премества напред. Това според мен е от вечно запушения му нос и спането с отворена уста. Да видим има ли решение на този проблем.

# 474

Другия понеделник сме на ортодонт. До миналата година нямаше нужда от намеса в устата му, но вече е видимо. Изчаквахме да смени всички зъби. Лошото е, че освен двата зъба, които са леко навътре от редицата и долната челюст му се премества напред. Това според мен е от вечно запушения му нос и спането с отворена уста. Да видим има ли решение на този проблем.
                 Спокойно.Има решение на този проблем.Не е от спането с отворена уста,а от различния темп на нарастване на двете кости - долна и горна челюст.Ортодонтът трябва да прецени каква е разликата и да реши какво трябва да се прави.Обикновено се слага фиксирано апаратче на горната челюст,което всяка вечер се навива с определен оборот за да "разтегне" постепенно горната челюст.При по-тежките случаи се спи нощем със специална "каска".Мъчихме малката госпожица точно 7 години,но сега всичко е нормално.Ние бяхме от тежките случаи.

# 475
  • София
При моят син се налагало "леко ортодонско лечение". Мисля че смени всички зъби. Има един кариес за оправяне само.
Правих му панорамна снимка, всичко му било на място. Не помня дали писах, че голямата има 5 зъба без зародиши и ще слага имплант. Та и за него се притеснявах... дъщеря ми каза "все пак ти си го раждала".
Не знам какво значи "леко лечение", но той каза, че искал и щял да носи брекети (нещо се беше разколебал напоследък). Преди 2 г искаше брекети, но тогава не беше сменил всички зъби.

Тази учебна година не ме е молил за помощ, даже и по математика. Явно учителката е добре и обяснява.
В 5, 6 и 7 кл беше ужасТ някакъв. Вечно обяснявах задачи.

# 476
Огледайте ги зъбите хубаво, и панорамна снимка и всичко, щото с брат й имам проблем. Като беше на възраст да слага шини, ходихме, сложихме, носи. Не помня какви снимки сме правили, отдавна беше. После изведнъж се оказа, че имал ретенирани 2 зъба, за които и след шините няма място за поникване. Млечните бяха останали до към 15г възраст, със стопени корени, но притиснати от зъбната редица и заклещени на място. Извадихме ги, без корен, но много трудно, защото околните ги държаха. Предкътникът изникна, кучешкият не и сега има пространство между резеца и предкътника, но недостатъчно, за да се намести и си стои във венеца и не мърда. Връхчето е току под лигавицата, но най-широката част е опряла в най-широката част на  съседните и не може да се смъкне надолу.
Ходихме при ортодонт, снимахме, гледа и каза 6 хил лв за брекети и че е изпуснат момента за корекция със шини, и какво е гледала предходната ортодонтка. И те така. 6 хил лв за брекети нямам.

# 477
По-малко от 4К ми излезе цялото лечение с брекети за подобен проблем. Даже ги искаха на части. Включвам и някакви ретейнъри, които трябва цял живот да носи.

# 478
Наборът носи една година горна шина, защото се установи, че единият кътник беше се запътил да никне в посока, в която работа няма. С шината всичко си дойде на мястото и сега в с идеално подредени горни зъби. Още тогава обаче на панорамната снимка ортодонтката видя, че ще има за в бъдеще проблем с единия долен мъдрец. Не помня вече какво беше, че минаха повече от две години. Този проблем обаче не можеше да се реши тогава. Каза, че трябва нова снимка след няколко години и тогава да се види какво е положението и да се реши какво да се прави.
Младежът се сдоби с една двойка по английски на диктовка и една тройка на неправилни глаголи. По този случай всяка вечер му пускам запис на една диктовка вкъщи. Някакви съвсем елементарни грешки беше допуснал, като например, да напише British с малка буква. Той обаче е толкова завеян на моменти, че абсолютно способен да напише и собственото си име с малка буква. Когато прави упражнения за неправилни глаголи, при които на празно място в изречението трябва да постави правилния глагол в правилната форма, много рядко греши. Обаче контролното е било във вид на таблица за попълване на липсващи форми и там се е омотал здраво. Изобщо нищо не се сещал.
Бях на родителска среща миналата седмица, минахме и по кабинетите, за да се срещнем с някои от учителите. Хубавото е, че всички ги хвалят, че са силен клас, послушни, любознателни, усмихнати. Добре е. Последните три години само за проблеми с дисциплината случай, та хубаво ми стана сега.

# 479
Огледайте ги зъбите хубаво,......
               Точно по тези причини трябва много добър ортодонт.Още на 7 години поставихме апаратче,защото изобщо нямаше място за кучешките зъби и в един момент стана ,като акула - с три реда зъбчета.Поникнали нови,млечни  не паднали и никакъв шанс за израстване на други.Правихме снимки не помня колко на брой.Ортодонтът каза,че ще използва нейния случай при работа със студентите си.Наложи се да се вадят млечни зъби преди да са се разклатили за да освободят място за новите.След апаратчета близо 4 години сложихме брекети,а след свалянето на брекетите се носят алайнери определено време и то не по цял ден.Те са за укрепване на реда,защото има опасност в тяхната възраст зъбите отново да се разместят докато укрепнат и за това се препоръчва носенето им.За спасяване на обратната захапка /изнасяне на долна челюст пред горна/ се наложи оперативно да се извадят мъдреците,които даже нямат признак за поникване,но натискат кътниците и изместват.В два поредни месеца детето изтърпя и това и ето резултата:
Скрит текст:

Снимките са направени първата - когато започнахме и втората,когато свалихме брекетите.

Общи условия

Активация на акаунт