ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 422
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Наборката не чете учебната литература. Чете някакви други книги. Сега чете "Хипотеза за любов", поиска подарък за РД от брат си пак друга книга от тази поредица.
Има и книга на АЕ, която трябва да чете и да пише есе.
По БЕЛ за есета не съм чула.

# 451
И аз отдавна не съм се включвала, но няма и нищо интересно. Младежа си учи немския, пише, чете детето, но все 5-ци изкарва. Аз съм доволна де. Тестове правят в понеделник само.
Естествено пак сме болни. Дребната пак докара нещо от детската градина. Хрема, хрема и накрая една хубава кашлица. Естествено и брат и се тръшна, от четвъртък си е вкъщи. Него пък ушите го болят. Поне нямат температура и не са лежащи. От утре всички да по направление вече. Дано застудяването позамрази тея вируси.😕

# 452
  • София
Здравейте и от мен!
При нас няма много за разказване - младежът учи основно немски, вече имат 6 оценки. Тази седмица ще имат контролно по философия и математика. Дано се справи по математиката, че май ги е затруднила тази геометрия целия клас... Иначе по Бел и Математика вече имат по 3 оценки. Правиха контролно и по музика на история на музиката, има 5 там, няма хън-мън при тях.
Иначе се справя с немския, пу-пу, все още пише думите по няколко пъти, което е по желание вече, прави го механично, но помни явно 😀.
Неделя ходи на роботика и да програмират на С и това е.
Стипендии още нямат, та все се тюхка. 🤣
При вас преведоха ли ги?
Малкото също е болно от месец, голям зор с тази кашлица! Поне спря да кашля през нощта, но пък почна мъжът ми...
Болните деца да оздравяват! Родителите им също!
Успешна седмица на всички!

# 453
denizara Да,преведоха ги миналата седмица при нас. С оценките ни е шаренко има 6,3,5 от всичко Simple Smile И нашите днес ще правят контролно по математика ,моя с трепет чака да стигнат дробите не му върви тази геометрия и на него Simple Smile Бързо оздравяване на цялото семейство!

# 454
  • София
При нас дадоха стипендията за октомври, ноември и декември накуп.

# 455
  • София
Всички болни, да се оправят бързо!
Аз от днес ги започнах моите с малко омега 3, ама не знам дали не закъснях.
Ама за едно ли да мисля - аз ги подсещам да си мажат пъпките, аз ги подсесщам да си правят упражненията за гръб. Синчето сложи и брекети и сега ходя по него да проверявм дали си е измил добре зъбите. Ама съм много смешна, защото съм с висок диптер късогледство, а започна да ме мъчи и старческо далекогледство - Та му казвам: "Отвори уста да видя зъбите!" Той стърчи с една глава над мен, но въздъхва с досада, показва бялото на очите и се озъбва като кон. И тук започва моята пародия - оказва се, че с очила, не фокусирам хубаво. Свалям очилата, но пък заради късогледството, трябва да се приближа до обекта, в който се взирам. Надигам се на пръсти и почти си забучвам главата в устата на детето. Като цяло след като установявам, че ми е тъмно и пак не виждам добре, а търпението на тойна се изчерпва, решавам да блъфирам и казвам: "О, по-добре трябва да измиеш долните/горните/ отстрани/отпред/между зъбите). На което получавам отговор: "Всеки път ги мия по един и същи начин, а ти правиш различни констатации - смени си очилата!" Няма си идея колко е близо до истината Simple Smile

# 456
На болничките, бързо да се оправяте, на здравичките - да не се разболявате. За ушобол, моята един път я водих, тогаваи дадоха да и слагам капки за очи в ухото, имаше резултат.

Хана, много добре прави учителката, много е готино при вас.Дано се справи с есето.

Вита, есе по АЕ, не е зле, тамън да се упражняват.

Имсче, ма хем книгите да чете, хем уроците да учи, кое по - напред, нека книгата да я остави за ваканцията, сега да са уроците. Екскурзийка до Австрия, ехааааа, ще му хареса, сто про съм сигурна. Иначе да, забавно е,хич не им е скучно, но е за сметка на уроците.

Дени, на C+ или на C#, нашите последно, миналата седмицав четвъртък са били на C#. Моята искаше и вкъщи да се упражнява, още не съм и я свалила програмата, днесще се постарая да я сваля. В часа едно се правело на знаещо, искал да и показва как се прави, ма то като не слушало урока как да стане, тя почнала сама, а това момче пак се било довлякло и вместо да помага и показва, взело да и разваля труда, в рая на часа показала на учителката докъде е успяла да стигне, и си изпросила плюсче, ега чака следващия час, за да и сложи още едно за оценка. Почти е успяла да направи каквото трябва, тъй като единият компютър заминал на ремонт, а в този кабинет компютритеи без това са кът, не достигат за всички, и моето все овисва.

Горгонзолче, нема да се плашиш, момъка се справя, не го гони за да му правиш проверки, сигурна съм, че се отнася отговорно към оралното си здраве. Ако решишда правиш отново проверка, предварително си вземи една лупа или микроскоп Joy, така ще е по - лесно.

В момента моето се поти над задачите, да видим какъв ще е крайният резултат. Снощи и направих два сандвича, занесох и ги в стаята, и тъкмо да и ги оставя и тя отваря полусънена очи ( тъкмо се отнасяше в света на сънищата ), подадох и ги с думите - за утре, да не ги забравиш. Обаче, одеве ми пише - сандвичите са много вкусни, хареса ми, и аз докато я попитам кога е успяла да опита,итя ми пише, че тази сутрин към 4:00 - 4: и нещо станала, зяла единият, и легнала да спи. Днес ще яде само един.
Иначе, единствено по Философиявсе още няма оценка, на някой от класа вече са му писали, но дали е само на едно дете или на повече, дея нямам. По БЕЛ и Мат. засега е с по  три оценки, по Музика, ИТ, Информатика с по две, и ФВС - вече любим предмет, само една, за АЕ вече се знае, че са 15 броя, тези дни ще се увеличи бройката, дано има достатъчно място за останалите, че края на първи срок е още много далече.

# 457
  • София
Gorg0nzola, разсмя ме от сърце! Направо ми повдигна настроението понеделнишки, благодаря!
И аз трябва да го водя за брекети, но все още не съм се навила. Водила съм го на ортодонт, мнението е че е добре да сложи за долните зъби, малко са застъпени. Не било спешно, но е добре все пак да се направи. Обаче много ангажименти ми се струват, включая проверката на добре измитите зъби. А като допълнение, доколкото съм чувала, после трябва да се носи "нещо си" още няколко години, не знам точно колко, за да не се разместят отново. И всичко това ми се струва адски ангажиращо.
Относно подсещането за мазането на пъпки и аз го преследвам нон-стоп с тампона.
zaichenceto_bialo, оздравявайте и вие! За теб се бях присетила тези дни, че нещо доста отдавна не си писала.

В нашето училище са много бавни относно стипендиите. Сега тепърва ще има учителски съвет за определяне на стипендиите, а до преди 2 седмици се подаваха заявленията. Така, че за Коледа може и да ги получат децата, който е определен за стипендия. Не, че е спешно, просто споделям при нас до къде са.

Дени, да оздравявате в къщи! Къде ходи младежът на роботика и програмиране? По математика им е трудно на децата, защото имат много, много малко часове в училище, тези които не са математически гимназии. По норматив май са 3 часа седмично. И една приятелка се оплаква, че синът й не "схваща" материала и решават в къщи допълнително. А детето беше доста добро по математика до 7 клас, но в старото училище имаха 5 часа седмично и отделно школа. При тях пък и от госпожата се оплакват, че не обяснява добре и решава в часа само решените задачи от учебника. Ето това вече е трагедия.
Моят нещо занемари писането на думи. От една седмица не е писал думи, а това ми се струва адски съмнително. Ще трябва да проверя нещата!

Тони, стискаме палци да си реши задачите!

# 458
При нас стипендии получават само децата с 6,00. Много бяха разочаровани целият клас,защото всички имат над 5,50 и се бяха настроили за парички.

# 459
Аз не съм писала тези дни,но помагам на диването с уроците.Тези 2седмици има контролни почти по всичко,то не писахме есета ,то не бяха задачи по химия ,по физика и мат,чудоооо ви казвам.Най-тежко върви с Илиада,такава мъгла и неразбиране падна,че накрая извадихме от БГ Материали и наготово чете,дано има късмет на теста.Надява се на по благодатни произведения след нея,но уви.Наредил е 5-ци и по някоя 4ка.По мат. решават задачите от учебника и до тук всичко приключва,нямат и домашни.Карам го от сборника да упражнява задачите,но определено се нуждае от помощ.За сега успява над група А и част от Б.
И да помрънкам-хваща го мързел,непукизъм и летаргия,съчетани с мрънкане и глад.
Бързо оздравяване на всички болни,върлуват гадни вируси с продължителна кашлица и с отити.Дано ни се разминат!!!!

# 460
  • София
Тони, само на C (basic се води) програмират, въвеждат команди на компютър, за да командват платки на Ардуино. Иначе отделно той си програмира сам на C+ и  HTML. В момента е на вълна - компютърна графика - проектира например животно и го поставя в стаята, на която е направил снимка...Така го беше направил, че в кухнята ни имаше маймуна, ама беше супер реалистично.
Все си мисля, че май трябваше в Туес да отиде, поне да има себеподобни...ама свърши вече, а и той си е ок май.

Имс, ходи в Uni4kids в Лозенец. Доволен е, има себеподобни ( вманиачени по компютрите и с трудно изразяване 😀), забавляват се и понаучи нещо ново ( платките Ардуино). Местиха го от група в група, че бил доста advanced. 🙂 Сега се намести в една и е доволен.
Но май скоро ще трябва да му търся нещо по-сериозно.

Иначе по математика учат по 4 часа седмично, мисля. Но немският им е основно в програмата.
Дано музиката и физическото да не им намалят успеха за стипендиите, че в това училище всички учители натискат за всичко.

Дано решат скоро при вас за стипендиите! Те не се губят, ще ги получат после накуп!

Вита, явно училището няма достатъчно бюджет или отличниците са много.

Тони, успех със задачите!

Boksii, успех и на вас на контролното!

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 10:35 от denizara

# 461
Горгонзола, и аз съм на твоя хал. И с перде, отгоре на описаното. Свети с телефона или с фенер, на мен ми помага Sad . И аз така, свалям очилата, затварям невиждащото око и само с виждащото се доближавам максимално, на фокусно разстояние, пък като и светна, еле виждам! Кой ще те изтрае за пълния оглед с подходящата оптика и светлина е друга тема. Във връзка с горното, вече не се живее така с кьоравината и обмислям да ходя да си оперирам пердето. Само дето много ме е страх и затова съм отлагала колкото се може повече, но вече няма накъде. Тотално съм в декомпенсация. Да излезе графика за декември и ще се запиша за преглед и вече когато насрочат дата. Дано ме седират качествено, че от ужас ще получа инфаркт на масата!
Имаме дата за ПЕТ скенер на 08.12, хубава дата е, дано и резултатът е такъв. И по тая тема ужас и страх.
Парите са ги дали, накуп до момента.
Училището си върви, мина една серия контролни, сега чакаме резултатите. Адаптацията към новите условия върви постепенно, няма драми.
С една дума, нищо особено при нас.

# 462
Хубаво се поразписахте🥰🥰🥰
Аз ще се оплаквам тези дни🤕
За проверка на измити зъби: зъболекарите имат едни мазила... Дето всичко лъсва✌️ а за домашна употреба има едни таблетки лилави - като ги сдъвчат и остава цвят там, където е неизмито✌️
А на примависта може да ги пръснете с гранофурин🤯 пак остава цвят, където е неизмито😈 а и профилактика на гърлото има 2в1 🤣🤣🤣

# 463
Оффф, момичета,то хубаво пожелахте успех,ама то диването пак се ос..ло,три задачи не е решила, едната си имала чертеж, на другите две е направила само чертежите, останалите уж ги решила. Учителката казала - за 3 - ка е до 4т., общият им брой е 18, по нейни спомени и думи, липсват и към 8т. и половина, дано чертежите са вярни, и учителката и даде някакви точки за тях. Два дена, дори и снощи и давам задачите, които Вита и Бобси пуснаха. Първо и бутнах тези от Вита, дадох и, и решението, казвам погледни я поне тази. Ами не, нямало да има такива, каквото им давала за упражнение преди изпита, такова им давала и на самия тест, не била като някои други. Одеве като се обади, почна да ми се жалва, как имало същата задача като тази дето и бутнах. А аз на свой ред, само и казах и припомних, че майка и, е гледачка, врачка, и каквото каже става и, че е време да почне да се вслушва. То така стана и за НВО - то по мат. До сутринта и казвах, повтарях, завтарях, погледни поне тази задачка, като за последно, а тя - не та не, като се прибра, и за нея се жалваше, че не ме е послушала. Та ей така си я караме ние.
По Лит. последно са слушали и учили за Козият рог, учудващо е, как тази учителка, докато им чете или пуска на запис ( не знам какъв е и от къде е записа ), запаметява, и то с подробности, че и от предните е позапаметила по нещичко. Дори ме пита за Козият рог, дали го знам. Ми как бе маме да не го знам, и филма съм го гледала няколко пъти, казах едно изречение, а тва кат почна, целият филм ми разказа. Егахти и памета, а я пилее, вместо да учи и помни по предметите дето и куцат. Явно Мат. ще трябва да я направят за нея като филм, или пък разказ някакъв.

Ради, престраши се, иди и го оправи туй нещо. Другия месец успех с поредната процедура, пиши ни как е, и как е минала след това.

Оооо, Ирка, привет, хайде де, къде се изгуби и ти, включвай се, то и Нинката я няма. Чакам с нетърпение да чета, почвай да съ оплакваш, то само хубаво не може.

Коя от вас беше с онуй, с колата, я да съ похвали, че вече е добре, и шофирането е о'к. Вече взех ептен да забравям, ако трябва и назад да се връщам, отиде та се невидя, сигурно цяла седмица ще издирвам.

Само да добавя, че вече се сдоби с поредната бройка от ус. изпитване по АЕ, значи може и повечко да станат тази седмица. Няма смисъл да пиша каква е, то се сещаме всички, редиците разваля само една 5 - ца от единият тест, който даже не помня кога е бил. Имам си цяла полянка и само един синчец, да синее по този предмет Joy.

# 464
Тони, къде са пуснати тези задачи, че съм ги проспала. Ще имат класно по математика след 10 дена. В общежитието предната седмица беше по-спокойно, след като изключиха за един месец едно от децата. Сега е на хотел и явно ще се върне. А толкова не ми се иска...

Общи условия

Активация на акаунт