ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 425
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Имате ли тестове за  общински  кръг олимпиада по английски?

# 436
  • Майничка
Тестовете за общински кръг се правят от учители в самото училище, затова са доста индивидуални - съобразени са с взетия материал, общото ниво и т.н.

# 437
  • София
С две думи - ползвайте тези от областния.

# 438
  • София
Моите деца са малка ваканция традиционна за училището и ми изпилват нервите у дома.
Наборът във вторник ще има контролно по литература - ще пишат есе, като се знае, че ще е върху Прометей, а точната тема естествено ще се разбере тогава. Но според мен това е предостатъчно да седне да се подготви. И сестра му му каза: "Седни нахвърляй си увод и заключение, направи си план с базови тези отнасящи се за героя и на място само ще ги комбинираш. Така ще имаш достатъчно време да мислиш за изказ, оформление и т.н., че ако почнеш в момента да го мислиш никакво време няма да ти остане".
Е не ни слуша. Не е да не се готви, ама се готви като чете анализи в учебника и инструкциите на госпожата за това как се пише есе. А на него му куца изказа, защото звучи все едно е с гугъл преводач писано. Изреченията му са от типа: "Това не прави логика", като има и несъгласуване по род и число някъде и като е пропуснал и членуването (като рускиня говореща на български) и нищо вече не се разбира от иначе добрите му идеи.

# 439
  • София
Имам опит с такова дете.
И все се надявам да дойде време, когато добрите идеи ще се ценят повече от добрия изказ.
Не в училище, разбира се. В училище ще си доказват, колко ни е нужен Прометей днес. А това дете ще се чуди за какво ни е, когато днес всеки втори се има за Прометей и открива топлата вода.

# 440
  • София
Ние все още не сме правили контролно нито по литература,  нито по български. А честно , писането на есе за моят младеж ще бъде живо изпитание, да не кажа мъчение. Хич го няма по тези неща.
При нас общо взето най-много контролни правят по немски , вече има 10 оценки. Та както си обсъждахме преди два месеца, че ще имат 18 оценки при интензивно обучение,  май ще ги задминат.
При нас , когато класната е в настроение, им пуска понякога на обяд да гледат световното първенство. Има подход жената! Щеше да ги води на поход на Витоша, но времето се развали и за сега се отлага. А така се баха надъхали! Щяло да има кебапчета и кюфтета на хижата и на моят вече му бяха потекли лигите, ще каже човек, че гладен го държим у дома. Joy

Gorg0nzola, друго си е да имаш по-голяма сестра, дава ценни съвети и насоки.Grinning Ще ги взаимствам, но и моят сигурно ще даде отпор.
Нещо ни позамря темичката тези дни! Девойки, как сте? А наборчетата? Дано всички да сте  здрави !

# 441
Здравейте всички. При нас нищо ново, набора си беше в къщи с гърлобол. Цяла седмица си почиваме и аз и той. Утре ще видим как ще са нещата. Дано няма за наваксване много. Поздрави от нас

# 442
Аз само чета. Ако почна да пиша, трябва да си взема отпуск. Ще напиша резюме някой ден, ако не ми мине мерака дотогава.

# 443
  • Бургас
Привет и от нас с набора!
Натискам го да учи,ама той си пасува и не си дава зор.
Оценките валят. Сега чакам по български от тест,който правеха (изпрати ми снимки,да му помагам с отговорите,но те размазани и трудно се разчитат 😂) и по немски от писмено изпитване. Учителката им даде материали,за да се подготвят. Да го видя как се е справил,щот ' мързела е велико нещо.
И моя е с гърлобол,от два дена.
Напролет ще имат екскурзия до Германия,много хубава,но май няма да го огрее,поне за сега.

# 444
Аз чакам да се случи нещо по положително за споделяне.За сега няма нищо интересно ден за ден.Дано не е някакво затишие пред буря.Бъдете здрави и се пазете ,че където и да отида от всякъде се чува кашляне и кихане .

# 445
Имсче, не знам за вашите 10 оценки по какво са писани, но при моята докато стигнат до втория срок, и класната продължава да и блъска оценки, ще подминем 18 - то броя. В момента има 15 броя, като сега чакаме 16 - ти брой а утре или някой от дните през тази седмица ще е 17. Оценките са от тестове, д.р., устно изпитване.

Радост, дано се оправи бързо, гърлобола си е гадна работа, дано само с това се размине.

Анра,пиши бе, пиши, ша тъ изчетем.

Карзче, и на вас ви пожелавам бързо оздравяване. А за снимките и помоща, ми те размазани от бързане, онлайн ли им е бил теста. За екскурзията, не бързай да я отписваш, до пролета има време, може пък да го огрее детето.

При нас цирка продължава. Тва дет не го слуша главата, явно и на пук прави на класната. В четвъртък домъкнал количка, класната му я взела. В петък замъкнал възглавничка с Елза и Ана, тамъъъън да му я приватизира и той успял да си я опази. В една от групите в която е и моята, ми прочете нещо от което направо настръхнах. То май там не е целият клас, но списващите са калпазаните. Такива обиди и глупости пишат за женицата, и то защото им писала ниски оценки на някои от тях, за д.р., единият псува и други подобни, и се възмущава, че майка му я защитавала. После пък се нахъсват да пречат в часовете и, за да си отмъщават по този начин.
Утре моята ще има тест по Мат., ша има да съ поти, та пушек ша съ вдига, как не седна да учи, все на тела седи и зяпа. Идва ми да я напердаша вече. До довечера има време, дано ги погледне задачите.

# 446
  • в очите на дъщеря ми
Оф, оф, офффффф...е така не е боледувала прекрасната.....май не помня от кога... всичко започна от леко болящо гърло иииии продължи със Т., зверски гърлобол, жълто/зелена хрема, болки в тялото, главоболие и силни болки в ухото ...е те това ме побърка, никога не се е случвало и направо се насметох. Та офффффф...

# 447
  • София
Мамзелче, бързо да минава тая гняс!
Звучи ужасно.

# 448
  • Пловдив
Нашата учителка по литература е казала, че при писането на есе най-много личи дали се четат книги. Тя държи всеки ден да се четат определен брой страници от книга. Това е задължителна част от подготовката по литература не само за 8 клас, а въобще. Сега друг е въпроса дали го изпълняват учениците, но много им говори за това. Защото всичко минава и заминава - и Ахил, и Хектор, и Прометей, но четенето не само обогатява общата култура, но и оставя трайни следи за цял живот. Скоро разбрах, че в училище ЕСПА в София, учителката по литература им дала за задача да четат "Аномалия" на Ерве Льо Телие и то на седмокласници, на които им предстоят матури. Но да мислят, да се обогатяват. Супер!
Нашите имаха за домашно пък по английски да гледат "Общество на мъртвите поети", за да го коментират в часа. Много намясто е това включване, защото тъкмо да се надъхат и за есетата по литература Sunglasses

Болните да се оправят скоро! Heart

# 449
  • София
Мамзелче, лелеее, милата душица! По всички фронтове я е хванала болестта. Да я пуска по-бързо! Като минат основните лекарства направете подсилване с някакви витамини,  че сигурно й е паднал имунитета.
Това уши да болят е много неприятно. И за майката е притеснително,  защото не можеш да "видиш" какво се случва там и как да подходиш.

Хана, с доста интересни неща ги занимават в часовете. Да, четенето е важно, но младежът го пренебрегва, за жалост. За РД-то му купих Игрите на глада. Първата книга я глътка за 3 дни, но следващата си стои на шкафа вече втора седмица и е прочел 1/3.
И нашите ще ходят на езиков лагер в Австрия за 2 седмици. Записан е, живот и здраве да видим как ще се развият нещата.
Тони, твоята девойка е машина по английски. Браво на момчето! При вас е забавно в часовете.

Общи условия

Активация на акаунт