ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 427
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
В нашия клас явно пада голяма веселба. Синът ми за първа година няма търпение да отиде на училище. Като питам, какво толкова му харесва и да разкаже нещо интересно, нищо не мога да измъкна. Оценките биват - има и шестици, и петици, и четворки. Хубавото е, че си намери компания и харесва и учителите, и децата.

# 421
  • София
Радост, да е жив и здрав рожденника, да е успешен и щастлив.

На моя син му бяха подарили един суичер от някаква бързосъхнеща материя - не го събличаше, докато му ставаше (и малко след това). Наистина изсъхваше адски бързо и не попиваше много лесно вода. Е, ако ходиш дълго време под дъжд ще се намокри, естествено. Но като го сложиш на стола (в класната стая) докато стане време за тръгване, е готов за обличане, не е подгизнал. Сигурно 2 сезона (есен-зима-пролет) изкара с него, адски здрав излезе. Довечера мога да видя каква марка е бил, защото сега се намира в моя гардероб (от периода, когато му наследявах дрехите, когато омалеят), но не ми е от оборотните дрехи и е затрупан и изтикан назад. Flushed

# 422
В момента и с двамата съм един номер като блузи, якета. Очаквам как след година или две, зависи как ще растат в този период, гардеробът ми ще прелее от пуловери, худита, якета. Не смея нищо да си купувам сега 🤣
Младежът расте основно на крака в момента. Всички дънки му идват леко къси, нали обаче е модерно да ходят с голи глезене, та ще поизчакам с купуването на нови.
Дойде съобщение, че във вторник ще има родителска среща и който иска ще може да се срещне с който си преподавател реши. Последната подобна беше през февруари 2020. Някои от учителите му не съм ги виждала, а преподават и на батко му.

# 423
Мандаринка, с нетърпение ще чакам да кажеш марката.

Стон, щом са едни и същи, значи ги знаеш, що ти е да ходиш, само ще се разхождаш до там.

Певе, не се коси, щом не споделя. Често срещано е, децата да не разказват какво що, важното е, че му харесва, ходи с кеф, и няма търпение да иде на училище.

Днес няма с какво да се похваля. Едното блеело през прозореца, другарчето по чин пък, само говорело, класната му казва да млъкне за малко, а то и казва, обсъждаме урока. Кво обсъждат, нищо, то другото хич ни приема, ни предава. А онова дето му има нещо, то пък през всичките часове мълчало, та даже си и подремнало, което явно е било добре дошло за класната, един ден спокойствие е имала. По ФВС пък Г - на, приел на другия офертата, нашите и по - големите да играят заедно, навън пък и на двете игрища били малките. На нашите много не им харесало, но са нямали избор. По БЕЛ часовете пък, пак са имали посещение, този път от 10 или 11 клас, но за кратко. Явно много им харесва да ходят на посещение на нашия клас.

# 424
  • София
Тони, това с влизането на други ученици в часовете ме изумява, честно. Нито ми се струва редно, нито "здравословно" от към учене и дисциплина.  Ама явно в училището ви е някаква мода.
Стон, къде се загуби бе момиче? Никаква те няма напоследък!
Относно дрехите и аз съм в очакване нещо от гардероба на младежа да премине в моят. Ама той е много хърбав, та малко неща ще ме огреят, някой суичър или яке. Все се надявам някой чифт от маратонките да оцелее в приличен вид, е малко ще ми "хлопкат", но за спортна обувка не е трагедия.  .

# 425
С щерката сме една номерация - блузи, дънки, маратонки, якета... Износвам най вече грейки и маратонки. Тя пък износва доста анцузи от брат си, въпреки че са ѝ големи, но така било модерно сега. 🙂

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 12:21 от Vita

# 426
  • Майничка
Сал краката ни съвпадат и на трите. Щерките си менкат дрехи, крадват и от мен нещо за оувърсайз. 😄

# 427
Имсче, те явно са свикнали, на нашите, ( поне на моето не и ) им пречат. Учителките си ги отпращат, а часът си продължава все едно нищо не е станало.
А за обувките, ако ти похлопват, може да сложиш още един чифт стелки, ако и тогава ти хлопат добави още, докато спрат.

# 428
  • около Варна
И в нас стигнахме момента да сме почти един номер дрехи и обувки - аз, дъщерята и синът. Съответно аз нейните къси блузки няма как да облека, обаче нейният нос е редовно наврян в гардероба ми, ползва и на брат си дрехите. Той, горкият, добре че е отстъпчив, един новичък суичър тя като му го присвои, един месец не можа да си го върне 😁

# 429
И при синът ми влизат големи ученици в часовете по англ.език и биология,нямам идея с каква цел.
Аз няма от къде да крада дрехи,имам наследство от осмокласника-две блузи и панталон(това от преди 3г.),сега е в пъти над мен,и като кг.,и като ръст(аз се броя за джуджак-168см и 52кг.)От щерката пък нещата са над пъпа и не са за набори,кат мен.🙄Евентуално ще крада от дребното след време.

# 430
  • Пловдив
При нас е доста странно положението с размерите Joy Дъщеря ми е с 15 см по-висока от мен и с 15 см по-ниска от баща си, но може да носи дрехите и на двама ни, еднакво сполучливо. Моите пуловери, които са ми малки ѝ стоят добре, опънати по тялото. На мъжа ми пък широките тениски, ризи и жилетки са също по вкуса ѝ. С обувките обаче всеки е с размера си Wink
Още не мога да я накарам да облече яке. Топло било. Но като ходих на родителска среща и видях в училище учениците - ами те повечето са така. Суичери, ризи, худита. Ако случайно някой беше с яке, то се носеше в ръка.

# 431
  • София
Обещаният суичер (ама каква реклама му хвърлих само).
Обаче, няма идея от къде е купуван. Подариха го на сина ми и то мнооого отдавна. Но са хора, които биха дали едни 100лв за такава дреха, било то и за подарък, та не вярвам и да е от много бюджетните дрехи (не ме питайте как избирам подаръци за техните деца)
Скрит текст:

# 432
И двамата някак прескочиха моя номер за обувки. Имах едни страхотни обувки, високи, на Ecco, когато взеха да сдават багажа, ми досвидя да дам толкова пари за нови за себе си. След това си правих сметката, че ще ги купя за някого от тях, а аз ще ги износвам след това. Ама криви ми излязоха сметките 🤣 Прескочиха 38-и номер и аз си останах без нови готини обувки. А, кажете, честно ли е това? Ми, не е 🤣

# 433
Мандаринка,благодаря за снимката. Вижда се марката, по нея ще се ориентираме.

Стон, то винаги е тъй, първо да има за тях, а до нас ако остане.

Бобси, дано като влизат, и да ги забавляват, по мое мнение, явно го правят за да се отпуснат новичките. При нас по АЕ влизат, защото им липсва учителката. По БЕЛ, може би за да търсят някого, то тук само един път се е случило.

Аз мога да и взема част от дрехите, както и тя от моите, но нито аз, нито тя го правим. Всяка си носи своите, тя не иска може би, защото не е по вкуса и, пък ако и предложа, ще ме изгледа мноооого странно. За обувки пък още ни е рано, уж се доближа до моя размер, ама има още хляб да яде докато стигнем тази фаза.

# 434
  • София
Погледнах марката, потърсих... явно съм разглеждала сайта Simple Smile
Имат май само мъжко. На моят щиглец и xxS от мъжката колекция ще му е голямо.

С дъщеря ми не си носим дрехите и обувките, но пък редовно ми преравя гардероба и после трябва да си издирвам панталони и блузи. Много често купувам нещо за себе си, прибирам се, показвам ѝ го и тя го прибира с думите "да не си ми го показвала".
Обувките ми не са ѝ по вкуса, та са спасени.

Синът ми само едни кецове ми прибра. Поръчвам си два чифта, различни цветове. "Хм, харесват ми". Та си поръчвах нови след това.
Суичърите и елеците му мога да нося, даже ми дава Simple Smile

Записала съм му час за стоматолог утре (рутинен преглед). Има млечен за вадене. Ще му правя и панорамна снимка.
(Дъщеря ми се оказа без зародиши на 5 зъба, ще ѝ слагат имплант). Та да видя и при него какво е положението.
Зъбите му били криви (според него) Joy Но вече не иска да слага брекети. Ще видим какво ще каже лекарката утре.

Общи условия

Активация на акаунт